Na een succesvolle vorige editie met onder andere Dylan Drazen en Kay D. Smith is het binnenkort weer tijd voor een nieuwe editie van Dial T for Techno. De organisatie AM-Produktions heeft voor het feest, dat op 16 april weer in InCasa plaatsvindt, Pounding Grooves, Hu, Bart Skils en Makaton uitgenodigd. Uiteraard draait organisator Alec Marqx zelf ook.

Na de uiterst succesvolle eerste editie van 'Dial T for Techno' heeft organisator AM-Produktions besloten de opvolger niet lang op zich te laten wachten. 16 April is de datum waarop het geweld opnieuw losbarst in InCasa te Leiden met een wederom zeer vooruitstrevende line-up. Er is net als de vorige keer gekozen voor 3 DJ's en 2 live acts namelijk: Pounding Grooves *live (UK) DJ HU (slowakia) Bart Skils (NL), Makaton *live (UK) en resident/organisator Alec Marqx. De toon van het brengen van vernieuwende namen wordt dus voortgezet met maar liefst twee acts die hun debuut maken in Nederland, maar zeker geen kleintjes zijn in de internationale Technoscene…

De Techno sound uit het voormalige oostblok ofwel 'Off Beat' zit in de lift, de duistere en vernieuwende sound spreekt op het moment steeds meer Technoliefhebbers aan. Dit maakt de weg vrij voor een stroom nieuwe artiesten die absoluut niet ten onder doen aan de huidige gevestigde garde. Off Beat gaat dieper dan de gewone Techno en als het op de juiste manier ten gehore wordt gebracht neemt het je mee en laat het je nooit meer los..

DJ HU is zo'n DJ die perfect weet hoe hij de mensen mee kan krijgen tijdens zijn set. Hij is 1 van de debutanten die 16 april zijn kunsten ten gehore komt brengen. Deze 22 jarige Slowaak heeft als DJ, live-act en producer al samen gewerkt met artiesten als Christian Wunsch, Rumenige, Loktibrada en andere grootheden. 16 april dus voor het eerst in Nederland maar vast niet voor het laatst!
Makaton *live is de tweede debutant van de avond, ondanks dat hij uit het Verenigd Koninkrijk komt is hij een echte voortbrenger van de rauwe Off Beat sound en zeker al geen kleintje meer in de Technoscene. Hij is al vele jaren bezig en heeft samengewerkt met grote artiesten als Inigo Kennedy, Regis, Max Duley en ga zo maar door. Dat hij nu pas voor het eerst in Nederland te bewonderen is dan ook op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Bart Skils is de DJ die in deze line-up zeker niet had mogen ontbreken, hij is als DJ en als organisator van de populaire 'Traffic' feesten al geruime tijd bezig met het brengen van een vernieuwende sound. Een logische keuze van de organisatie om Bart op te stellen in deze line-up. Organisator en DJ Alec Marqx opent net als de vorige keer de avond, uiteraard zal hij zich aanpassen aan de toon van de avond.

Het afsluitende beukwerk zal 16 april verzorgd worden door een oude rot in het Technovak. Zijn producties zijn in vrijwel iedere platenkoffer terug te vinden. Gekenmerkt door de net iets kleinere vinyl's in de net iets kleinere hoesjes. Het gaat dan natuurlijk over Pounding Grooves! Hij zal op Dial T For Techno zijn befaamde live-act ten gehore brengen waarmee hij eerder op TeQnology en het DefQon festival al de zaal plat kreeg. Een waardige afsluiter dus.

De Kaartverkoop begint donderdag 4 maart bij Ticketbox, de overige voorverkoopadressen zullen in de week daarop starten met de voorverkoop. Kaarten zullen wederom 16 EUR ex fee kosten. De locatie is net zoals de vorige keer InCasa op de Lammermarkt in Leiden.

friday january 30th 2004

=Dial T For Techno=

Comments

 • Heinos

  Heinos

  4 March 2004

  Wat heerlijk dat er weer organisaties zijn die risico's durven nemen en nieuwe namen naar Nederland halen. Verwacht zelf veel van beide debutanten. Heb hier heel veel zin in!

 • Goedie

  Goedie

  5 March 2004

  Heb inmiddels wat sets van Hu beluisterd en klinkt toch wel erg goed!

Comments are closed