motel mozaique

Motel Mozaïque, het multidisciplinaire festival in Rotterdam, ziet op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 april 2005 voor de vijfde opeenvolgende keer het levenslicht. Het festival vindt plaats in de Rotterdamse Schouwburg, Nighttown en TENT., en op diverse buitenlocaties. Innovatieve, gedreven artiesten, kunstenaars en hun publiek maken gebruik van de gastvrijheid van Motel Mozaïque. Overdag leiden gidsen de gasten langs mooie en bijzondere plekken in Rotterdam, en evenals bij de voorgaande edities kunnen de gasten overnachten in kunstwerken en op bijzondere locaties. Wat kunnen we muzikaal allemaal verwachten? Wie maken hun opwachting? LCD Soundsystem, Matthew Herbert - Plat Du Jour, Tiga, Joanna Newsom, Gabriel Rios, Riton, A Home In The Neon, Henk Tas, Martin Dammann, Toneelschool Arnhem, en kunstruimte de Vrije Schuur. Eerder waren Nancy Sinatra, The Infadels, Michael Hurley, PONI en Kate McIntosh al bevestigd.

De eerste namen van het gevarieerde programma die bekend gemaakt werden zijn Nancy Sinatra, the first rebel chick singer en dochter van Frank Sinatra. Zij maakt tijdens Motel Mozaïque haar opwachting. Artiesten die door haar geïnspireerd zijn (onder meer Jarvis Cocker, Morrissey, Thurston Moore, Jon Spencer en Bono) schreven muziek voor haar nieuwe album ‘Nancy Sinatra’, dat zeer succesvol is ontvangen.

Motel Mozaïque stelt zich ten doel om artiesten te programmeren die in meerdere disciplines actief zijn. Zo treedt de Amerikaanse muzikant/beeldend kunstenaar Michael Hurley niet alleen op, maar is in TENT. ook beeldend werk van hem te zien.

Dankzij een zeer geslaagde performance tijdens de vorige editie staat het Belgische collectief PONI wederom op Motel Mozaïque. Kate McIntosh van PONI verzorgt eveneens een (dans)solo. Tijdens het weekend treden veel nieuwe talentvolle bands op, waaronder The Infadels uit Engeland (elektronische rock n’ roll). In 2004 was IJsland een van de zwaartepunten van het programma. Voor de editie 2005 is deze rol weggelegd voor bands, dj’s, performers en beeldend kunstenaars uit Schotland (Glasgow in het bijzonder).

Wie nog meer?

LCD Soundsystem
De band rondom de New Yorkse producer James Murphy, LCD Soundsystem, heeft de afgelopen jaren volop muziek uitgebracht en een dijk van een live reputatie opgebouwd. Maar een echt album was er nog altijd niet. Deze week komt daar verandering in met het dubbele debuutalbum ‘LCD Soundsystem’, gevuld met een hete mix van funk, punk, wave, dance en rock.

Matthew Herbert - Plat Du Jour
Matthew Herbert is onder meer DJ en producer, en opereert onder verschillende namen: Herbert, Dr Rockit, Wishmountain, Radio Boy en The Matthew Herbert Big Band. Op Motel Mozaïque treedt Matthew Herbert op met zijn nieuwe project ‘Plat Du Jour’. Hiermee weet hij met muziek, een live kookspektakel en videobeelden werkelijk alle zintuigen van het publiek te prikkelen. Zijn eerste shows heeft hij al gegeven in Londen en Parijs, met groot succes! Op dit moment voegt hij in de studio wat nieuwe ingrediënten aan Plat Du Jour toe, om vervolgens een compleet spektakel op Motel Mozaïque neer te zetten.

A Home In The Neon
Motel Mozaïque vervult voor de eerste keer in haar bestaan de rol van coproducent, en wel van het beeldende kunst project A Home In The Neon. Het project bestaat uit een bewegende video-installatie aangevuld met live muziek en performance welke handelen over het leven in Las Vegas. Het is tot stand gekomen door de fascinatie voor het extreme leven in Las Vegas, het ultieme geluk en vrijheid tegenover de zware desillusies en de gokverslaving.

Henk Tas
Beeldend kunstenaar/fotograaf en popmuziekidolaat Henk Tas is op Motel Mozaïque vooral als curator vertegenwoordigd met de door hem samengestelde expositie ‘The Drifter the Dreamer’ met uniek fotomateriaal van (pop)iconen uit de jaren '60, '70 en '80 zoals Elvis Presley, The Beatles, Johnny Cash, Bob Dylan, Frank Sinatra en Marilyn Monroe. Het centrale thema van 'The Drifter the Dreamer' is de keerzijde van de glitter & glamour, waar iedere artiest mee te maken krijgt. Met de meer dan 100 foto's die Tas verzamelde voor deze expositie, schetst hij een prachtig beeld van deze schaduwzijde van het artiestenbestaan.

Tiga
(DJ/producer; een van de belangrijkste exponenten van de electro scene), Joanna Newsom (eigenzinnige soliste met een bijzonder stem en een vrij ongebruikelijk instrument; de harp), Gabriel Rios (prachtige warme Puerto-Ricaanse klanken uit Gent), Riton (electronische punk/funk), Martin Dammann (beeldend kunstenaar uit Berlijn), Toneelschool Arnhem (ontmoetingen en verhalen), en de Vrije Schuur (een bijzondere kunstruimte van kunstenaar Arnold Schalks).

Alle informatie over het programma is te vinden op de nieuwe website van Motel Mozaïque 2005


Ontstaan
Motel Mozaïque is ontstaan tijdens Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa, en wordt georganiseerd door Nighttown, de Rotterdamse Schouwburg, TENT. en MOJO Concerts. In 2003 werd het festival uitgeroepen tot Beste Festival door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals.

Belle & Sebastian, Zita Swoon, Bonnie ´Prince´ Billy, Múm, The Faint, Carina Molier, Het Toneelhuis, Benji Reid, Kung Fu, Gotan Project, Sigurdur Gudmundsson, Atelier van Lieshout, Dré Wapenaar en Claudy Jongstra zijn enkele van de vele deelnemers aan voorgaande edities.

Kaartverkoop
Vrijdag 10 december a.s. begint de kaartverkoop. Er zijn vijf verschillende kaarten verkrijgbaar:

Dagkaart programma voor Vrijdag 15 april 2005 > 25 Euro
Dagkaart programma voor Zaterdag 16 april 2005 > 25 Euro
Passe-partout programma voor 15 én 16 april, exclusief slapen > 45 Euro
Slaapkaart voor Vrijdag 15 april, inclusief ontbijt > 20 Euro
Slaapkaart voor Zaterdag 16 april, inclusief ontbijt > 20 Euro

Kaarten zijn te koop via de bekende voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland. In Rotterdam verkopen Nighttown Café, de Rotterdamse Schouwburg en Plato dagkaarten en passe-partouts.

Ticket Service: telefonisch 0900 300 1250 (45 cpm) of via www.ticketservice.nl
Rotterdamse Schouwburg: telefonisch 010 4118 110 of via kassa@schouwburg.rotterdam.nl
Plato: telefonisch 010 413 91 75

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  17 February 2005

  de kans om Herbert te zien met de plat du jour tour en hoe lang is TIGA al niet in Nederland geweest?

 • JMKnies

  17 February 2005

  LCD soundsystem :punk:

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  5 March 2005

  ik las in de pias nieuwsbrief dat de 2 many dj's ook komen

 • Heinos

  Heinos

  5 March 2005

  Herbert ook de 22e in Roosje btw….

Comments are closed