Oudejaarsavond, waar gaan we heen, wat gaan we doen en met wie gaan we deze jaarlijkse speciale avond doorbrengen? Elk jaar weer een lastig vraagstuk om op te lossen. Ok, knoop doorgehakt, het wordt een feest. Ben je dan veel verder? Nee niet echt, 2004 heeft net als andere jaren weer genoeg keuzes op het programma staan. Zoveel dat je door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. In deze nieuwjaarsspecial zetten Harold, Marieke en Chris de leukste feesten in binnen en buitenland op een rijtje om misschien deze crime iets makkelijker te maken.

Amsterdam
In het Amsterdamse is zoals gewoonlijk weer genoeg te beleven. Op Awakenings kunnen de techno freaks hun hart ophalen. Van 21:30 tot 07:00 zal het NDSM Warehouse nog eenmaal het domein van Awake zijn, met als apotheose de grootste indoor vuurwerkshow ooit vertoond om middernacht. Na deze editie en Rocco’s b-day in de Graansilo is het eindelijk tijd voor Awakenings om terug te keren naar haar roots, de Westergasfabriek!
De line-up voor oud & nieuw: Bart Skils, David Labeij, Adam Beyer, Joris Voorn (live), Rumenige & Loktibrada, Regis (live), Miss Djax. Een kaartje kost ¤ 35,-

In de Powerzone deze avond een ware Freak Show. FCA Music en Excess events slaan de handen ineen om het meest gefreakte feest van deze avond neer te zetten. Of ze dat gaat lukken is natuurlijk aan de bezoekers zelf. Als klap op de vuurpijl zijn de Audio Bully’s uitgenodigt om hun ding te komen doen en de avond onvergetelijk te maken. Verder staan achter de decks: Eric de Man, Brian S, Victor Coral, Joost van Bellen, Funk D’void, 100% Isis en Bart van Liefland. Een kaartje kost ¤ 36,75.

Verder stapt Paleis Soestdijk deze avond van haar zondagse geloof af en organiseert deze avond een speciale editie in de More met oa Erik E en Laidback Luke.
De ex pornosterren komen met een gemaskerd bal in de panama waarvan de dj’s alleen bekend worden gemaakt op de flyer, hou deze dus in de gaten! In de beurs van Berlage houdt Loveland huis op 'A Brand new Year' met onder andere Kevin Saunderson, Dr. Kucho, Roog en Brian S. In de HMH verzorgt Q-dance het hardere werk met oa. The Prophet, Luna en Deepack op QrimeTime.

Leiden
Niet alleen in de hoofdstad is het feest. Electronic Entertainment presenteert in Leiden het meest diverse feest op oudejaarsavond: Dance into 2005. In 4 zaaltjes kunnen maximaal 2000 mensen genieten van meer dan 25 artiesten onderverdeeld in vier verschillende stijlen. De Minimal zaal wordt gehost door Mono, wat garant staat voor een nachtje de beste minimale klanken. Tevens staat hier de enige internationale gaste van de avond, Miss Fitz uit de Tresor Berlin. In de Electro zaal staan Electronation residents Terry Toner en Herr Arter. Zij worden vergezeld door Sandrien, Carloz Valdez en Frank Farell. De House zaal wordt het terrein van de All Hands On decks. Het kwintet dat op maar liefst 10 draaitafels en 5 mixers tegelijk de pannen van het dak draaien. Naast dit vijftal komen ook oude rotten 100% Isis en Eric de man hun fijnste House Platen ten gehore brengen. Ten slotte is het in de Techno zaal, met 10 artiesten, het drukst. Hier zullen onder andere Jerome en DPI hun livesets komen doen, houden Jozo en Size de Leidse eer hoog en sluiten de broertjes de Wit de boel in stijl af.
Een kaartje voor dit alles kost ¤ 30,- maar voor dit feest kan je ook kaarten winnen op Groovetrackers. Binnenkort verschijnt er een leuke special waarin bijna alle dj's die op dit feest draaien 5 vragen beantwoorden!

Rotterdam
Ook in Rotterdam is er van alles te doen. Wil je je oud & nieuw met Michel de Hey vieren? Dan is de Las Palmas the place to be! Op 'A new years eve met Michel de Hey' zal Michel de Hey een 5-uurs set draaien. Via de mailing werd gezegd dat de kaarten voor deze avond vrij hard gaan.
In de Off Corso is het hip hoppen geblazen op Chocolate, terwijl er in de Now & Wow voor lekker house gezorgd zal worden door onder andere Cleon Macnack, Benny Rodrigues en Hitmeister D op 'Newyear - How-to-copy-a-party'. In de Thalia Lounge staan Miss Bunty, Marcella en Costar op de saxofoon. Het feest heet gewoon MaasCity2Nite, maar dan wel de speciale 'New Year's edition'.

Utrecht
In de Poema kan je tot twaalf uur gratis Champagne drinken! De line-up in deze opkomende club in Utrecht is ook niet mis. Van Tech-house tot zware techno door dj's als Steve Rachmad, Joachim, Jamie Anderson, Nuno dos Santos (met wie Paul recent een interview heeft gedaan) en een live optreden van Vince Watson. Een leuke manier om te zeggen: "Hello 2005" zoals het feest ook genoemd is.
De Winkel van Sinkel wordt omgetoverd tot balzaal voor het feest "Ball Room" worden de bezoekers getrakteerd op een door hen zelf gecreëerd intiem feestje, geheel in stijl, omlijst met muziek van onder andere Jack de Marseille en Funk D'Void. Hou bij dit feest wel rekening met de dresscode en dat de deur het laatste kwartier van dit jaar en het eerste kwartier van 2005 gesloten is.

Zuiden van het Land
In het zuiden des Lands kan men voor een goed feest sinds jaar en dag rekenen op Extrema. Zo ook op oudejaarsavond. Het beursgebouw is verruild voor Strijp S, een voormalig fabrieksgebouw van Philips. Via een poll op de site van Extrema kon worden gestemd welke locatie favoriet was en de Strijp kwam met ruime meerderheid als winnaar uit de bus. Dit ouwe industriële fabriekspand zal door Extrema worden omgetoverd tot een waar partyparadijs!
De time-table van de twee zalen, Mixed-up en Techno, is bekend en vind je hier.
Kaarten kosten ¤ 40,25, maar ook voor dit feest kan je kaarten winnen!

Buitenland
Berlijn
Als je oud en nieuw feestend in het buitenland wil vieren kun je eigenlijk maar op één plek zijn, Berlijn! Voor de (minimale) techno liefhebbers een waar Walhalla. De thuisbasis van dj’s als Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Andre Galuzzi en van labels als Bpitch, Dynamix en Perlon.
Line ups waar we in Nederland een flinke punt aan kunnen zuigen, prijzen waar je je hand niet voor omdraait en sluitingstijden waarvan wij hier alleen maar kunnen dromen. Een uitstekende plek om dit jaar Oud en Nieuw te vieren!

Met de trein zit je in ongeveer zes uur (vanuit onze hoofdstad) in Berlijn, en dit kost je dan ongeveer 60 euro (afhankelijk van het aantal personen waarmee je reist, en of je student bent)

We hebben een kleine selectie gemaakt uit het aantal clubs dat Berlijn rijk is en de beste feesten voor oudejaarsavond en nieuwjaarsdag op een rij gezet.

Club: Maria am Ufer, Maria am ufer Bpitch @ Maria Sylvester Sause
Time: 23:00 - ??:??
Price: ?
Line-up: Paul Kalkbrenner, Samson, Modeselektor Dj-team, Housemeister, Acid Maria, Sascha Funke, Ned, Chris Clark, Jay Haze
Info: www.clubmaria.de

Club: Tresor, Tresor Feat: Television, Trapez, Traum Schallplatten Und Firm Records Present: In Gear For The New Year
Time: 00:00 - ??:??
Price: ¤15,-
Line-up: Jay Denham, Triple R, Dirk Schneider, Schäben Und Voss, Dr Shingo, Anima, Herzfeldt & Moog T., Dave Dk, Maral Salmassi, Wimpy, Gabriel Ananda, Quesh
Info: www.tresorberlin.com

Club: Sternradio, Deep New Year
Time: 00:00 - ??:??
Price: ?
Line-up: Martin Landsky, Matthias Tanzmann, Guido Schneider
Info: www.sternradio-berlin.de

Club: Ostgut, Klubnacht
Time: 01:00 - ??:??
Price: ?
Line-up: I-F, Jennifer Cardini, Christopher Just, Fiedel, Marcel Dettmann, Justin Harris, nd-baumecker, Nick Höppner, Meat
Info: www.ostgut.de

Frankfurt
In de U60311 wordt weer '18 hours out of space' gehouden. Met het optreden van Cari Lekebusch in de U60 van begin oktober nog in het geheugen staat vast dat dit een knaller gaat worden! Tel er de gezelligheid van Karotte in de U-bar, en de (te) gekke Duitsers bij op en je hebt 18 uur feest!

België
Ook in Brussel kan je Cari Lekebusch horen. Op het feest Pro-Jekt draait hij met onder andere Rush, Adam Beyer, Pet Duo en Marcus Remus. Een vrij stevige line-up dus!

In de Fuse draaien onder andere Psychogene, Claude Young, Deg en T-Quest. En wie zegt dat feesten met oud & nieuw altijd zo duur is, kan hier voor ¤ 15,- een nacht lang feesten!

Nieuwjaarsdag
Binnenland
Voor de mensen die er op nieuwjaarsdag nog geen genoeg van hebben bied Wappie New Year een uitkomst. In Haarlem gaan de deuren om 14:00 weer open en sluiten pas om 00:00 ’s avonds. Niemand minder dan Djoker Daan van Tresor en Ostgut Berlin komt over om de echte diehards een flink pak muzikale genoegdoening te geven.

Location: Club Hip, Haarlem
Time: 14:00 – 00:00
Price: ¤ 12,50
Line-up: Ille Bitch en de Man Zonder Schaduw (gasten zonder grenzen), Emilio Fereirra, en Djoker Daan (Tresor, Ostgut Berlin)
Info: www.simplysota.com

Buitenland
Uiteraard wordt er in Berlijn ook nog gefeest op 1 januari
Berlijn
Club: WMF Winterlager, Cheers 2005
Time: 23:00 - ??:??
Price: ¤ 10,-
Line-up: Acid Maria, Sascha Funke, C.Jost, Live: Kanzleramt, Misc.
Info: www.wmfclub.de

Club: Watergate, Sleep Another Week
Time: 23:00 - ??:??
Price: ?
Line-up: Tom Clark, Carsten Klemann, Jens Bond, Guido Schneider, Ruede Hagelstein, Fraenzen Texas, Markus Meinhardt, Empro, Philip Bader Live: Dirt Crew
Info: www.water-gate.de

Gent
In Gent vindt traditie getrouw Kozzmozz plaats. In de main room staan daar Oscar Mulero en Christian Wünsch (live) maar onze speciale aandacht gaat ook nog even uit naar het Nederlandse talent Anoesjka die in de "Best of youngtalentcorner.be 2004"-room staat!

Als je nu nog geen keuze hebt kunnen maken kijk dan op
https://www.groovetrackers.com/partys/announcements/day/31/12/2004/
https://www.groovetrackers.com/partys/announcements/day/01/01/2005/
voor het complete overzicht.

Tot slot: waar je ook terecht komt, wat je ook gaat doen en met wie je ook bent. De voltallige crew van Groovetrackers.com wenst iedereen een zeer feestvol 2005 toe!

Comments

  • Wappie New Year 2005

    31 December 2004

    Yesss, nog maar 17 uurtjes en dan gooien we de deuren open om nog een lange dag door te feesten! Iedereen die nog niet klaar is met feesten of juist weer verder wil met housen is van harte welkom. De club is gevestigd op nr 40 van de Kleine Houtstraat in Haarlem. Er is nog een aantal kaarten beschikbaar aan de deur. Voor meer info bel met 06-24232801 of 06-16462420.

    Gelukkig nieuwjaar, Wappie New Year!

Comments are closed