bpc101

Er valt wat te vieren in Berlijn, er valt eigenlijk altijd wat te vieren in Berlijn maar dat terzijde. Bpitch Control heeft het magische aantal van 100 releases bereikt en viert dit met release 101: Camping! Camping is een Bpitch compilatie waarop de beste, mooiste, liefste, leukste, diepste en dansbaarste tracks sinds 1999 staan. Maar liefst 20 tracks van artiesten als: Ellen Allien, Sascha Funke, Smash TV, Paul Kalkbrenner, Housemeister, Kiki, Timtim, Apparat, Modeselektor, Tomas Andersson hebben een nieuwe cut gekregen en zijn in radio edit's te horen. Een prachtig album!

De compilatie komt pas in februari uit, toch hebben wij al de hand weten te leggen op een promocopy. Er wordt op de compilatie afgetrapt met een track van Kiki (Luv Sikk BPC049), dat we kennen van de Ellen Allien mix-cd weiss.mix direct gevolgd door Sylvie Marks & Hal9000 (We Electric BPC059, deze track staat ook wel bekend onder de naam "Baby i'm Electric") die op dezelfde compilatie cd staat. Een mooi begin dus, en dan hebben we nog 18 tracks te gaan! Helaas kan ik ze hier niet allemaal beschrijven maar zal in vogelvlucht wat weetjes met jullie doornemen.

Produceerwonder Kiki, die onlangs een zeer succesvol album "Run with me" uitbracht (ook op Bpitch; BPC 095)komt 3x voor op deze compilatie, 2x met een zelf geproduceerde track en 1x samen met Silver Surfer, dit zijn evenveel tracks als Ellen Allien zelf. Ellen Allien zelf? Ja, Ellen is namelijk de oprichtster van het in 1997 gestarte label dat-ze-zelf-geen-label-wil-noemen. Ze ziet het liever over een breed concept met een kanaal waar het collectief prioriteit heeft en waarin ruimte is voor individuele ideeën. De oudste track (BPC021 uit 2001) die we vinden op de compilatie is ook afkomstig van The Coolest Chick in Town, en heet "Stadtkind". Later dit jaar zal Ellen een nieuw album uitbrengen maar hierover onderaan meer.

Onderdeel van dit collectief is ook Sascha Funke, the man on fire. De track "forms and shapes" (BPC075) was zelf al een hit, de remix van Ellen Allien deed daar nog een schepje bovenop en stond dan ook volledig terecht op de "remix collection" van Ellen Allien die in 2004 uitkwam (BPC080). Dit was het album waarop zij haar beste remixen verzamelde. Met de in 2001 uitgebrachte track "when will i be famous" (BPC035) slaat Sascha de plank verschrikkelijk mis! Hij doet het echter op een dusdanige manier dat het perfect past bij dit Berlijnse label en maakt hiermee een van de pareltjes van op compilatie.

De uit Stockholm afkomstige Thomas Andersson komt 1x voor op deze cd. Thomas heeft echter wel de eer gehad om de 100e release te mogen maken. De 12" gaat "Festivities" heten en de track "Happines" beloofd een grote te worden. De track "Numb" (BPC088) kennen jullie misschien wel, er zitten vocalen in die spreken over "do we what we numb?" Anders kan je hem hier beluisteren. Festivities zal ook in februari uitkomen.

De laatste producer die ik wil aanhalen is Paul Kalkbrenner, de man met 3 albums op Bpitch Control, komt 2x voor op deze compilatie. Het nummer "Queer Fellow" staat op zijn album "Zeit" (BPC083) dat dit jaar uitkwam. Het album dat omschreven wordt als een soundtrack bij een Franse remake van de film Trainspotting. Zijn track "Steinbesser" (BPC072), van de gelijknamige EP, heeft ooit op een ID&T release gestaan en staat op deze CD als nummer 3.

De graphic works van deze compilatie zijn van "Pfadfinderei" die ook de visuals op zich nemen op de door BPitch Control georganiseerde feesten. Hiervan is het Oud en nieuw feestje in de Maria am Ufer een voorbeeld. Maar er komt meer! Ter gelegenheid van deze release zal er een speciale "Bpitch Control - Camping tour" plaatsvinden, maar liefst 2 maanden reizen de deejays en producers Europa door. Helaas wordt Nederland niet aangedaan, wel kunnen we op 26 febr naar Brussel of nog beter de "Camping Release Party" in maart in Berlijn. Het feest in de Volksbuhne (een groot theater) wordt een groot spektakel met alle artiesten en een grote visuele show. Diezelfde Pfadfinderei heeft onlangs samen met Modeselektor een DVD uitgebracht. Modeselektor is 1 van de artiesten van Bpitch.

Ten slot, ik noemde het al eerder, het opkomende album van Ellen "Bpitch" Allien. Het nieuwe album staat gepland voor maart, hoe het heet is nog niet bekend. Wel bekend is dat wij, van Groovetrackers, Ellen een paar vragen mogen stellen over dit album. Wil jij weten wat Ellen in petto heeft, heb jij een goede vraag voor Ellen? Mail die dan even door op paul@groovetrackers.com en misschien leggen wij hem dan aan haar voor!

Tracklist:
01 kiki - luvv sikk 3:54
02 sylvie marks & hal 9000 - we electric 3:19
03 paul kalkbrenner- steinbeisser 3:28
04 ellen allien - wish 3:42
05 modeselektor - don't panic 3:52
06 sylvie marks & hal 9000 - blütenspaß 3:31
07 sascha funke - forms & shapes 3:53
08 paul kalkbrenner - queerfellow 3:36
09 kiki & silversurfer - wasp 3:50
10 ellen allien - sehnsucht 3:50
11 housemeiser - do you wanna funk 3:58
12 timtim - atwater ca apparat mix 3:19
13 feadz - lt replay 3:50
14 tomas andersson - numb 3:41
15 ellen allien - stadtkind 3:23
16 smash - tv sad 3:46
17 sascha funke - when will i be famous 3:35
18 kiki - end of the world 3:49
19 smash tv - what about me 3:49
20 timtim - patron of the bad comedians 3:24

a photocollage with all our graphic-stuff like cover, sticker, flyer etc from the past 5 years:

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  20 April 2005

  de gehele cd is nu op Kompakt-mp3.de voor nog geen 10 euro te looien!

 • JMKnies

  20 April 2005

  Voor 5 euro brand ik em voor je ;-)

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  1 November 2005

  er komt een Camping Vol. 2 aan!!!

Comments are closed