decompression 27-11-2004

Decompression, een nieuwe avond in Leiden. Een nieuwe samenwerking tussen 2 bekenden in de 'Leidse Scene' Kim Wood, DJ en medeorganisator van Pure Audio, en DJ Size, organisatorisch betrokken bij Deep en Keytown Madness en als DJ al op vele plekken zijn kunsten vertoond. Deze twee heren hebben nu de handen ineen geslagen en zullen samen verdergaan met het organiseren van feestjes.

De eerste editie was er gelijk eentje met een line-up die er niet om loog. Niemand minder dan de British Murder Boys, a.k.a. Surgeon en Regis, werden voor een 3 uur durende set naar de Sleutelstad gehaald. De beneden zaal stond in het teken van de stevige Techno, met naast de BMB ook organisator Kim Wood en Jeff Rushin. Boven in het café was het Minimal wat de klok sloeg, met organisator Size, Mathieu Q en San Lee.

Iets over twaalven wandelde ik het LVC binnen om van beide organisatoren nog een stukje draaikunsten mee te pakken. Het gedeelte wat ik van Kim Wood gehoord heb klonk erg lekker. Stevig maar nog niet té stevig, een goede opwarmer. Later vertelde hij me zelf dat die voor het eerst sinds lange tijd zelf zwaar ontevreden was over zijn set. Afgaande op hetgeen wat ik gehoord had deelde ik die mening niet met hem. Aan de aankleding was ook gedacht. Twee grote videoschermen aan beide kanten van het podium, gecombineerd met een goede VJ, zagen er erg stoer uit.

Tijd om de tocht naar boven te maken. Altijd weer cool om door de gangen en het trappenhuis van het LVC te lopen. Alles van de wanden tot aan het plafond zijn onder handen genomen door een Leidse Grafitti crew. Abstracte stukken afgewisseld met afbeeldingen en teksten maken het lopen daar een belevenis op zich. Aangekomen in het café werd ik verwelkomd door de minimale klanken van Size. Ook hier was aan de aankleding gedacht en had het podium een poort van tv schermen ervoor, wat er erg vet uitzag. Size draaide erg lekkere minimale plaatjes waaronder de Daktari remix van Robag Wruhme.

Het was inmiddels kwart voor één wat betekende dat de BMB reeds een kwartier aan hun set begonnen waren. Tijd om de reis naar beneden weer te maken en te kijken wat de BMB voor ons in petto hadden. De zaal stond goed vol en Surgeon en Regis begonnen vrij rustig in hun set om na een half uurtje het tempo wat omhoog te gooien. Ze namen je mee heel erg ver de duistere diepte in om je vervolgens weer omhoog te smijten met een knallend stuk rauwe Techno. (filmpje - 15Mb) Sommige stukken klonken zelfs een beetje Oldschool achtig. Leuk ook dat regis zijn trompet had meegenomen om er af en toe een stukje live doorheen te spelen. Mooi was het ook om te zien hoe organisator Kim Wood zelf als een stuiterbal door het LVC ging en bijna emotioneel werd van hetgeen de BMB neerzetten. Waar de sfeer aan het begin van hun set nog een beetje mat was, gingen het laatste uur de handen de lucht in en de kelen open. Niet dat het de BMB iets leek te doen want die bleven lekker stoïcijns achter hun laptopjes staan. Is het concentratie of zijn ze gewoon een beetje contact gestoord? Ach who cares, zolang ze maar vette muziek blijven maken.

Na de BMB weer even boven gaan kijken waar ik nog net een klein stukje Mathieu Q meepakte. De in Leiden wonende Fransman bewees dat ze in Frankrijk ook weten wat Le Minimal is. Zeer lekkere platen en prima draaikunsten zorgde voor een aangename set met een goede drive. Na Mathieu was het de beurt aan San Lee. Hij begon goed, het was alleen jammer dat de hele zolder al bijna leeg was. Daarom besloten om de zolder te laten voor wat het was en het laatste uurtje beneden te gaan kijken.

Aan Jeff Rushin de eer om af te sluiten in de beneden zaal. Zijn naam hoor ik de laatste tijd steeds vaker en dan in positieve zin. Ik kan me een post op een forum herinneren waarin Kim Wood hem helemaal de hemel in prees naar aanleiding van zijn set op Technova. Logische keus dus om hem te vragen voor Decompression. Ik moet zeggen dat hij zeker een leuke set draaide met vette platen, maar dat de magie die anderen bij hem hebben bij mij toch (nog) een beetje ontbrak. Het was jammer dat het podium te hoog stond om op zijn vingers te kijken. Zijn 3 decks skils, waar hij erg goed in moet zijn, waren zo niet zichtbaar en voor mij helaas ook niet echt hoorbaar. Om iets over vijf mocht Rushin nog één plaatje opleggen maar toen de lichten daarna aan gingen was het toch echt afgelopen.

Een zeer geslaagde eerste editie waar beide organisatoren met trots op terug mogen kijken!

De party pics staan hier.

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  29 November 2004

  Mooi was het ook om te zien hoe organisator Kim Wood zelf als een stuiterbal door het LVC ging en bijna emotioneel werd van hetgeen de BMB neerzetten.

  hahaha! cool report hoor. De laatste x (en de enige geloof ik) dat ik de bmb gezien heb was op Extrema forward…. Ook cool dat de trompet even ter hande werd genomen! Hoe klonk dat?

 • Lizzard

  Lizzard

  29 November 2004

  leuk verslag Hein!

 • Chris

  Chris

  29 November 2004

  Inderdaad weer een leuk reportje monsieur! Makkelijk taaltje eigenlijk dat frans, 'le' ervoor en het klinkt al een heel eind in de goede richting! "Le Minimal"! :P

  Niet dat het de BMB iets leek te doen want die bleven lekker stoïcijns achter hun laptopjes staan. Is het concentratie of zijn ze gewoon een beetje contact gestoord? Ach who cares, zolang ze maar vette muziek blijven maken.
  Toch vind ik het jammer als de de dj er als een zoutzak bij staat. Tuurlijk het hoeven geen Reinhard Voigt taferelen te worden (liever niet zelfs) maar een beetje enthousiasme mogen ze wel uitstralen.

 • Kim Wood

  30 November 2004

  …hoe organisator Kim Wood…stuiterbal….emotioneel

  Je gaat me toch geen mietje noemen he ;)

  Niet dat het de BMB iets leek te doen want die bleven lekker stoïcijns achter hun laptopjes staan. Is het concentratie of zijn ze gewoon een beetje contact gestoord? Ach who cares, zolang ze maar vette muziek blijven maken.

  Ze zijn zeker niet contactgestoord. Vond het persoonlijk erg chille gasten. Het zal de concentratie dus wel zijn, maar het blijft gek iemand die zo'n geweld uit z'n mac tovert niet te zien bewegen….

  Een zeer geslaagde eerste editie waar beide organisatoren met trots op terug mogen kijken!

  Bedankt!

Comments are closed