I Love Techno groene zaal

Dit weekend was mijn vijfde I Love Techno. Na 2002, toen het te druk was, dacht ik eigenlijk dat het de laatste keer was geweest, maar uiteindelijk in 2003 (wel met een minder grote groep) toch weer gegaan en weer een superleuke avond gehad. Het was dat jaar ook niet uitverkocht en de drukte viel erg mee. Toen ik dit jaar hoorde dat het uitverkocht was, was het wel even schrikken en beelden uit 2002 kwamen weer boven. Maar als je niet teveel wil (veel dj's in verschillende zalen) moet het allemaal wel te doen zijn.
Mijn keuze was op de gele zaal gevallen omdat daar Reinhard Voigt, Michael Mayer en Richie Hawtin stonden. Van ILT 2000 weet ik niet veel meer, veel namen waren nieuw, maar van Richie Hawtin en Jeff Mills had ik natuurlijk wel gehoord. We stonden toen voor de keuze, Mills in de ene zaal of Hawtin in de andere. Eenmaal bij Hawtin waren we niet meer weg te slaan en daar besefte ik voor het eerst hoe vet techno kan zijn.
Ook dit jaar rockte Richie weer de pan uit! Eindelijk weer een keer een knalset van hem! Voor mij (wederom) het hoogtepunt van de avond!
Maar laat ik bij het begin beginnen…

De reis was gezellig en de treinen in België zijn echt comfortabel. Op de wc's in de trein hangen grote spiegels, een handdroger en er is zelfs een stopcontact voor een scheerapparaat! (niet dat ik die bij me had, maar het gaat om het idee)
Op station Gent begon de drukte. Er stond een dikke rij mensen bij de opstap plaats en een taxi was niet te bekennen.
Eenmaal in de rij viel het wachten wel mee, en hetzelfde gold eigenlijk voor de binnenkomst waar alles erg goed geregeld was.
Aangekomen in de gele zaal was Luciano bezig met zijn liveset. Het klonk wel weer lekker en een paar nieuwe dingen gehoord, maar toch weinig verassend. Te vaak gehoord deze zomer? Of te druk met plekje zoeken, mensen gedag zeggen, sms-en en bier halen?
Bij Ricardo werd het wat drukker in de zaal (heeft ie een award gewonnen ofzo? ;-) ) en wederom klonk het lekker maar weinig verassend.
Toch zag ik het niet zo zitten om rond te gaan lopen omdat het uitverkocht en (dus) waarschijnlijk te druk was.
Toen we een half uur voor de prodigy de groene zaal in wilden stond er 'Volzet' boven de zaal maar konden er nog steeds mensen naar binnen.
Uiteindelijk werd de zaal wel een tijdje helemaal afgesloten en zag ik zowaar weer een keer een vechtpartij op een feest… >:(
Toen we uiteindelijk binnen waren en ons tijdens de laatste platen van Felix Da Housecat (oa. Underworld - Born Slippy (filmpje) door de massa naar voren bewogen stonden we toen the Prodigy begon op een redelijke plek, maar was het wel erg krap allemaal.
De Prodigy begon, het dak ging er af maar na één nummer stopte ze al omdat het te druk was in de zaal en bij de ingang. :booh: Erg jammer en toen maar weer naar de gele zaal. Achteraf hoor je dan dat het een half uur gestopt was maar daarna wel het vetste optreden van het feest… Tsja… 8-)
Reinhard Voigt z'n liveset vond ik wel weer erg vet! Jammer dat het zo'n drukte makertje is en zelfs bij de dj's na hem het publiek blijft proberen op te zwepen… Één keer is leuk, wat vaker kan, maar de hele tijd… daar wordt je er een beetje moe van.
Na de set van Voigt begon Richie… Hij begon met een klapper van vorige zomer: Reinhard Voigt - Supertiel. Hij had zijn 'Plus 8' shirt uit de kast getrokken en gelijk ook maar weer een zooi platen die meer in de stijl van dat label waren ipv het minimale Minus. Het werd weer een set van Richie zoals we hem lang niet hadden gehoord. Vet, vetter, vetst, Richie! (filmpje)
Twee uur lang staan genieten al leek het eerder twee kwartier, maar volgens mij was de hele avond een uur voorbij in een kwartier tijd… ?:(
Na Richie kwam Mr. Kompakt: Michael Mayer. Hij draaide lekkere platen (Kompakt sound! :punk: ) maar er ging wel net iets teveel mis. Platen sloegen over en geluid werkte niet altijd even goed mee. Toch was het een goede afsluiter van een coole avond! Een iets minder goed afsluiting was de pendelbus terug… Er stond een enorme rij waar we meer dan een uur in moesten staan, en hoe dichter we bij de deur gingen staan, hoe dichter iedereen op elkaar ging staan. De hekken waar we tussen stonden vielen bijna om wat waarschijnlijk een massale rolpartij door de modder had betekend. Gelukkig gebeurde dat (nog?) niet en uiteindelijk zweefde ik tussen de massa de bus in…

I Love techno was weer een erg gezellig feest waar Hawtin uitblonk en het stop zetten van het optreden van the Prodigy erg tegenviel. Of ik volgend jaar weer ga? Ik weet het nog niet. De drukte en het massale trekt me eigenlijk niet, dus misschien was dit wel de laatste… Maar ach, dat zeg ik al drie jaar na I Love Techno…

Comments

 • Goedie

  Goedie

  15 November 2004

  Nogmaals mijn visie op zaterdag alleen nu bij dit report:
  Ik vond het nog redelijk geslaagd, had de drukte van tevoren verwacht dus maakte me daar niet zo druk om. De reis er naartoe ben ik inmiddels ook al gewend en die was mede door het gezelschap erg gezellig en zo voorbij. We moesten zelfs door een conducteur uit de trein geschopt worden omdat we te lang bleven zitten :D. Muziekwise moet bekennen dat Richie toch wel redelijk lekker draaide, minimal is toch niet zo slecht 8-):punk:. Mayer had de held van de avond moeten worden, maar de techniek liet hem helaas in de steek. Eerder op de avond hadden Ruskin (ging daar goed los) en Rachmad al leuke dingen laten horen.
  Kortom heb me vermaakt.

 • Chris

  Chris

  15 November 2004

  Deze foto moet er eigenlijk ook nog bij, maar wist niet waar ie in m'n report kon. Dan maar zo:

Comments are closed