seutek

Je bent op vroege leeftijd begonnen als hip-hop dj. Waarom trok die muziek je toen aan en in hoeverre zijn deze invloeden nog terug te vinden in je muziek vandaag de dag?

Het was ongeveer midden-eind jaren 80 toen ik met de komst van de 1ste mtv clips kennismaakte met rap/hiphop maar luisterde tevens graag naar disco wat mensen in mijn omgeving toen al een rare combinatie vonden. Tegenwoordig draai ik nog steeds een combinatie van die 2 stijlen Disco en Hiphopelectro aangevuld met een beetje house, minimal, Detroit techno Chicago house en veel electro van eigen bodem.

Op muzikaal gebied ben je een duizendpoot. Je bent dj, producer, geeft workshops, bent lid van de electrotrash band Pussycat, geeft feesten en je schrijft reviews voor verschillende sites en bladen. Wanneer ben je het meest in je element en ben je van plan om in de toekomst je meer te focussen op één ding?

Ik ben het meest in mijn element als ik dj maar het schrijven van recensies en kleine stukjes voor een aantal uiteenlopende bladen en internetsites vind ik wel heel leuk om te doen omdat ik graag met taal bezig ben en ook graag lees. Het is wel de bedoeling om mij in de toekomst meer te focussen op het produceren van eigen muziek en het begeleiden van jonge muzikanten eventueel in een nog op te richtten stichting.

Je roots liggen in Duitsland (Dusseldorf), trekken deze nog wel eens aan je? De scene daar is immers een stuk groter dan hier. Zou je het verschil in muziekbeleving tussen Duitsland en hier kunnen durven uitleggen.

Duitsland is natuurlijk een veel groter land dan Nederland daarom is alles vaak veel grootser opgezet dan hier omdat er ook een grotere afzetmarkt voor is. Qua beleving is er denk ik niet zoveel verschil.

Sinds 2000 host je een aantal succesvolle feesten en heb je al een indrukwekkend rijtje dj’s en acts op je feesten gehad. Welke dj of act zou je nog graag aan dit rijtje willen toevoegen en waarom?

2 live crew, zij zijn de godfathers wat mij betreft en vormen echt een belangrijke inspiratiebron voor mij.

Je hebt interesses in verscheidene stijlen maar je grote liefde is toch wel Electro. De Electroscene is een tijdje behoorlijk gehyped door de media, maar is op dit moment voor een buitenstaander moeilijk te volgen. Hoe zie jij de toekomst hiervan?

Ik houd mij er eerlijk gezegd niet zo mee bezig. Ik ken weliswaar een boel mensen van binnen de scene maar dat gebeurt automatisch als je elkaar vaak tegenkomt en van dezelfde muziek houd.Ik hoop dat de hype snel over is en electro weer door mensen met achtergrond wordt gepromoot.

De eerste 12inch van Pussycat wordt binnenkort gereleased. Is dit het begin van een lange reeks en wat kan men er van verwachten?

Hij is inmiddells uit op Creme Organization nummer 12-16. Wat mij en mijn bandleden betreft is dit het begin van een pussycat plaag. Binnenkort verschijnt een 2e 12" op een nieuw electrolabel genaamd electrobot. Wij verzorgen de 1e release.

Den Haag speelt een hele grote rol in de electro scene, zowel nationaal als internationaal. In hoeverre is dit voor jou als Rotterdammer ook belangrijk?

Vroeger kwam ik al in Hotmix de legendarische platenzaak van Ferenc (I-f) waar ik mijn eerste obscure electrodisco plaatjes kocht en waar ik in "de blauwe aanslag" de eerste keer betoverd werd door rauwe electronica door mensen als Unit Moebieus, 69db & Electronome. Tegenwoordig draai ik nog regelmatig in het paard op verschillende feesten en dat zijn altijd leuke feesten. Den Haag en Rotterdam hebben volgens mij ook een hoop overeenkomsten.

Op de volgende Awakenings van 29 oktober sta je geprogrammeerd in de Minimalroom. Een hoop mensen zullen verbaasd zijn daar je toch als Electro man bekend bent. Wat heb je in petto voor de Awakenings gangers?

Het wordt een combinatie van Minimal, Electro en Dark Disco ik draai overigens van 04.00 - 06.00

Je word weleens ‘Rotterdams electro hoop in bange dagen’genoemd. Wat kunnen we in de toekomst op de verschillende gebieden nog van Seutek verwachten?

Ik hoop onder mijn eigen naam iets te produceren en verder op veel plaatsen op te treden met pussycat en als dj. Ook wil ik feesstjes blijven doen om zo een aantal talenten een platform te geven om hun kunsten te vertonen.

Welke plaat mogen we absoluut niet missen? (behalve de Pussycat 12’dan)

Electrobot 001 - Disco Lunar Module (Clone)
4 players ep - Franz Ferdinand (Daft Punk remix)


Wil je zelf nog iets kwijt?

Vrijdag 15 Oktober: A junkyard in the Hague…. @ Paardvantroje - Live Legowelt & Orgue Electronique Dj's Bunker Vixen dj team, TLR, Schmerzlabor & Pusycat dj team