Het is een tijdje wat stiller geweest rond de Effenaar in Eindhoven, maar met het aannemen van een nieuwe dance-programmeur komt daar verandering in. Zeven februari komt Engelse Ian O'Brian live optreden, naast hem staan DJ's Joachim en Marcellis.

House is de grootste muzikale stroming van het einde van de 20ste eeuw en het begin van de 21ste. De muziek heeft zijn roots in de USA in metropolen als Chicago, Detroit en uiteraard New York. Kenmerken zijn natuurlijk de combinaties van energieke vierkwarts kick met diepe basslines, fijne melodieën, versterkt door frisse elektronische klanken en vocalen. De welhaast perfecte dansmuziek: niet te snel, niet te langzaam, uitnodigend, zwoel en spannend. Op deze avond duiken we zowel in de geschiedenis van house, maar kijken we ook in heden en de toekomst.

Full House heeft in deze eerste editie beslag weten te leggen op Ian O’Brien. Deze pionier uit Essex (UK) maakte midden jaren '90 zijn eerste releases op labels als Ferox, geïnspireerd geraakt door de muziek uit de Verenigde Staten. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich tot een veelzijdig producer en DJ die ook over de grenzen van de dansmuziek kijkt, met toonaangevende releases op labels als Peacefrog en talloze remixes van onder andere Lisa Stansfield. Samen met Claude Young en Kirk Degiorgio maakte hij mix CD's voor DJ Kicks en People Records. Ook was hij verantwoordelijk voor de soundtrack van de Japanse manga cultfilm ‘Cowboy Bebop’. Vanavond trakteert hij ons op een exclusieve live set waarin hij warme clubsounds neerzet maar ook teruggrijpt op zijn vroege werk.

DJ Joachim is een sterk upcoming talent en tevens de man achter de succesvolle ON avond in de Rotterdamse Off Corso, waar hij als DJ resideert. Daarnaast zet hij met Sound Architecture landelijk sfeervolle house avonden neer. Hij draait een strakke, energieke mix van groovy techno en deep house met electro en tribal invloeden.

DJ Marcellis bezit een uitgebreide collectie Amerikaanse deep house platen, die hij speciaal voor deze avond eens aan een uitgebreid muzikaal onderzoek onderwerpt. Ook Ian O’Briens produkties en remixes zullen niet ontbreken in zijn aanbod. Een house party ermee bouwen is geen doel maar een feit wat hem betreft.

Comments

  • Goedie

    Goedie

    26 January 2004

    Vond het trouwens nog wel meevallen met die stilte rond de Effenaar, zijn de laatste tijd nog wel redelijk wat leuke feesten daar geweest:
    Legowelt, Surgeon, Lady Aïda, Robert Natus, toch aardig wat grote namen ;-).

Comments are closed