voltt

Hadden we het eerder nog over Traffic, vandaag ontvingen we meer informatie over het andere succesvolle concept waar Bart Skils een vinger in de pap heeft: Voltt!
7 Februari kunnen we tussen de vele acts in ieder geval een live performance van Luciano en een dj-set van Ricardo Villalobos verwachten! Luciano maakt zijn live-debuut in Nederland en Ricardo Villalobos hoorde we een jaar eerder ook al op Voltt samen met Steve Bug.

Georganiseerd door Bart Skils en Kostas Hom was Voltt! de vaste (techno) donderdagavond in de Mazzo. Toen de Mazzo stopte met het programmeren van techno was Voltt dakloos en kwam er een einde aan de wekelijkse Voltt-avonden. Gelukkig bood de Paradiso onderdak en nu is er zo'n drie keer per jaar toch nog een Voltt!

Op zaterdag 7 februari zal Voltt met een waanzinnige line-up wederkeren in de poptempel van Nederland, Paradiso. Als eerste zal Ricardo Villalobos deze avond zijn opwachting maken. Deze uit Berlijn afkomstige house/techno grootmeester staat wereldwijd bekend om zijn eigenzinnige aparte sferische sets. Sinds 1989 reist hij de hele wereld over om zijn kunsten te vertonen. Daarnaast heeft hij ook nog een zomer-residence op het partyeiland pur sang Ibiza, waar hij samen met Sven Vath & Richie Hawtin de Cocoon Nights bij Amnesia host. Naast zijn veelzijdige dj carrière heeft hij ook tientallen tijdloze 12" op zijn naam staan op labels als Perlon, Lo-Fi, kanzleramt en Playhouse. Op dit laatste label is afgelopen jaar ook zijn veel bejubelde eerste album "Alcahofa" verschenen. Met dit album heeft hij zich definitief bij de grote rangorde gevestigd.

Daarnaast zal Luciano zijn Nederlandse live-debuut maken. Deze uit Zurich afkomstige producer heeft het afgelopen jaar hoge ogen gegooid met zijn waanzinnige producties en live-shows. Op labels als Mental Groove, Perlon en zijn eigen Cadenza Records zijn dit jaar verschillende klappers verschenen waaronder "Orange mistake", een van de zomerhits op de internationale dansvloeren. En tevens zullen naast Ricardo Villalobos en Luciano Voltt residents Bart Skils en Kostas Hom nog een speciale b2b set in de grote zaal verzorgen om de avond op te starten.

In de bovenzaal zal electro de boventoon voeren. Daar zal het label Amsterdamse label Klakson met hun vast dj's Steffi en Dexter een showcase met hun sound verzorgen. En als klap op de vuurpijl zal er in de Paradiso basement een Zwiele Doephouse zaal zijn met San proper, Meloen en Lauruz Lauhaus achter de decks. Al met al reden genoeg om op 7 februari af te zakken naar de Paradiso. De voorverkoop is inmiddels begonnen bij speciaalzaken Outland Records, Rushhour en de bekende voorverkoopadressen.

Meer informatie over het feest is te vinden op www.voltt.com