Speaker Play

Speakerplay bestaat bijna een jaar en heeft tot nog toe elke keer grote namen naar Hotel Arena gebracht. Jeff Mills, Dave Clarke, Mark Broom, Speedy J en Richie Hawtin maakten er de afgelopen keren een groots feest van! 12 maart is de eer aan niemand minder dan de Detroit held Derrick May!

Na de afgelopen uiterst succesvolle editie met Richie Hawtin is het nu de beurt aan een andere grootmeester binnen de dancescene, Derrick May.

Deze uit Detroit afkomstige DJ behoort samen met Juan Atkins, Kevin Saunderson, Carl Craig en Jeff Mills tot de absolute pioniers die de house & techno gemaakt hebben tot wat het nu is. Eind jaren tachtig creerden zij in Detroit de blauwdruk voor de techno met projecten als Rhythm is Rhythm, Inner City, Reese, Mayday, 69 en Model 500. Zijn label Transmat en sub label Fragile Records staan al jarenlang garant voor een stroom aan kwaliteits releases met bijna instant-classics van artiesten als Reese, Aril Brikha, Suburban Night en Derrick May zelf als Rhythm is Rhythm.

Op deze avond zal de techno-legende een speciale drie uur durende set verzorgen. Tevens zal er ook een live optreden van Jerome plaatsvinden, deze Amsterdamse techhouse producer brengt al jarenlang kwaliteits releases uit op labels als NRK, Bio, Immigrant, Music Man en Jamie Anderson's Artform Records. Daarnaast zal de avond muzikaal ingeleid worden door Voltt en Traffic resident Bart Skils.

In de tuinzaal zal er op deze avond een electro special plaatsvinden. Steve Rachmad zal onder zijn alter ego Sterac Electronics een optreden verzorgen. Afgelopen jaren heeft hij een aantal projecten uitgebracht op Music man en zijn eigen label label Interpersonal XP. Hij zal muzikaal worden bijgestaan door Dimi Angelis. Al met al reden genoeg om op 12 maart af te reizen naar de Arena. De voorverkoop voor Speakerplay zal op 1 februari van start gaan. Kaarten zullen verkrijgbaar zijn bij Outland Records, Ticketservice, GWK, VVV en de 150 grotere postkantoren.

Comments

 • Chris

  Chris

  22 January 2004

  Wat vinden we nou van Derrick May? Ik heb hem nu drie keer gehoord, maar heeft nog geen overdreven indruk op me gemaakt… Wel respect natuurlijk voor zijn prestaties en "being the of the fathers of Techno" maar ik heb niet gelijk zo iets van: "Derrick May! daar moet ik heen!

 • Goedie

  Goedie

  23 January 2004

  Nu één keer gehoord maar hij heeft op mij inderdaad toen ook niet echt een fantastische indruk gemaakt, lag natuurlijk mede aan de techniek toen.

 • Michael

  Michael

  23 January 2004

  Ik heb precies hetzelfde als Chris. Toch zal ik op festivals e.d. snel op zulke namen afgaan. Sets van zulke legendes vallen mij namelijk zelden tegen omdat ik als het ware al een positief oordeel klaar heb voor de set uberhaupt begonnen is.

 • kwab

  kwab

  23 January 2004

  Derrick Gay. Respect voor zijn achievements maar loop er zeker niet voor warm.

 • Goedie

  Goedie

  23 January 2004

  Net zoals Carl Craig, bij voorbaat al respect voor. Maar die gast schijnt niet echt te kunnen mixen (zegt men). Maar ik heb hem nog nooit gehoord, dus ik kan eigenlijk nog niet oordelen.

 • nelissey

  nelissey

  25 January 2004

  ik vraag me af wat jullie dan een goede dj vinden
  rechtoe-recht-aan gebeuk zonder enige vorm van afwisseling ?

  Derrick May is een dj die je eerst met een kluitje het riet in stuurt en vervolgens van t kastje naar de muur alle stijlen passeren de revu

  wat een techniek ! hij is in staat om de zaal af te slachten als hij op dreef is mixtechnisch gezien staat hij op eenzame hoogte samen met laurent garnier

  natuurlijk heeft een dj ook zn mindere dagen
  de laatste set van may in de panama 2003 was okay dat heb ik eerder meegemaakt in mokum
  de flow is lekker maar het komt niet tot een explosie

  derrick may komt t meest tot zn recht in off corso rotterdam; een donker groot technohol
  daar beukt hij alles wat los en vast zit met een niet te definieren kracht op de schaal van richter

  na al die kritiek is een positief bericht wel op zn plaats dacht ik zo
  :-(

 • Goedie

  Goedie

  25 January 2004

  Ik heb hem alleen gehoord op Extrema Forward 03 en daar liep zijn set niet zo lekker maar dat kwam dus omdat er veel mis was met de draaitafels. Niet echt een representatieve set om over zijn skills te oordelen dus. Maar ik geloof ook wel dat hij beter tot zijn recht komt in zo'n technohol in vergelijking tot het Beursgebouw.

  Ik houd ook absoluut niet van rechtoe-recht-aan gebeuk, ik kan afwisseling zeker waarderen. Zo heb ik dit weekend James Ruskin gehoord die dat nog deed &)

 • nelissey

  nelissey

  25 January 2004

  waar heb je die gehoord dan was hij op traffic ?

 • Goedie

  Goedie

  25 January 2004

  Hij was op Solid Grooves in Utrecht

 • nelissey

  nelissey

  25 January 2004

  ruskin is goed
  ik heb nog wat vage minimale platen van m

 • Ro

  Ro

  25 January 2004

  Nounounou.
  Ik heb Derrick May nu op Dance Valley gehoord, en op Extrema. Op Dance Valley ben ik huilend weggelopen. (dit is geen grap) En op Extrema -afgezien van technische problemen, maakte hij ook niks waar. Als je Layo & Buschwacka - Love Story draait, een houseplaatje van meer dan anderhalf jaar oud, dan maak je het voor mij niet waar en dan is de lijn ver te zoeken. Zelfs een meesterlijke plaat als Love Story zelf maakt het dan niet goed. Sorry voor de Gay fans.

 • nelissey

  nelissey

  25 January 2004

  is dat verboden om een plaat van anderhalf jaar oud te draaien ? ik was ook op dv 2003 en heb me enorm vermaakt met derrick may

  als je moet huilen vanwege derrick may dan denk ik dat er iets goed mis is met je

  laat ik maar eindigen met de dooddoener
  smaken verschillen

  ben benieuwd wie jij dan wel niet een goede dj vind

 • Ro

  Ro

  25 January 2004

  Laten we inderdaad beginnen met te zeggen smaken verschillen. Maar dan vind (d) ik niet dat als wij Derrick afkraken (onze mening) dat je ons in het hokje moet gooien van rechtoe-recht aan gebeuk. Door dat te zeggen gooi je ons niet alleen in dat hokje, maar respecteer je ook niet je eigen stelling dat smaken verschillen, waarmee indirect een soort onverschilligheid bedoeld wordt als mensen een andere smaak hebben dan jij. Jij vindt (dt) Derrick May een goede dj, ik niet. Ik vind oa goed: Clarke, dj Bauer en Rachmad.

 • Geiz

  Geiz

  25 January 2004

  Ruskin en minimale platen? das ook zoiets!

 • nelissey

  nelissey

  25 January 2004

  Roderik
  Als je in plaats van mijn spelling ook eens op de leestekens zou letten dan kun je zien dat ik het leesteken '?' gebruik, wat aangeeft dat ik een vraag stel en niet per definitie iedereen direkt veroordeel tot recht-toe-recht-aan gebeuk. Maar als ik jouw keuze qua goede dj's zie dan zit ik er niet ver naast.

 • nelissey

  nelissey

  25 January 2004

  je hebt minimaal en minimaal. Vergeleken met plastikman zn consumed album is James Ruskin niet minimaal te noemen, maar ik zinspeelde eigenlijk meer of afwisselend. What's in a name
  inderdaad

 • Ro

  Ro

  25 January 2004

  Het gaat helemaal los hier:
  Dus ik concludeer uit jouw woorden dat jij Dave Clarke en Steve Rachmad recht toe recht aan gebeuk vindt. A.s. maandag ga ik naar Dave Clarke in Rotterdam. Hip hop en electro.
  En als we gaan beginnen met "what's in a name" dan kunnen we dus helemaal geen woorden meer lezen zoals ze zijn. Minimaal is minimaal, en dus niet alleen consumed, of closer…
  Alstu. En dank.

 • Ro

  Ro

  25 January 2004

  En trouwens: Off corso een groot technohol. Het doet me meer denken aan de discotheken in Roemenie, met de bar hoger dan de dansvloer, maar wel met uitkijk. Een hol is bovendien iets wat vrij dicht is, of door de inrichting van de zaal en het gebruik van lichten en kleuren, vrij dicht lijkt. Off Corso is dat dus niet. Ik dacht meer aan de kelder van Nighttown.
  Wat jij!?
  :P

 • Ro

  Ro

  25 January 2004

  Bovendien denk ik dat grootheden in de danswereld, of sowieso grootheden in de artiestenwereld, en met name grootheden in de technowereld, zelfs een skihut laten exploderen.
  Ik herinner me Dave Clarke die zomaar in Twstd disco draaide. Wat een explosie!
  Zoals je hoort vind ik het nog helemaal niet tijd voor wat positieve kritiek.
  &)

 • Chris

  Chris

  25 January 2004

  haha zo kan ie wel weer Ro! :r

 • Ro

  Ro

  25 January 2004

  sorry 8-)

 • Goedie

  Goedie

  25 January 2004

  Er is zo hier tenminste wat leven in de brouwerij! :)

 • Chris

  Chris

  25 January 2004

  Dat is absoluut waar!
  stond ook een :r bij mijn bericht toch? Rel lekker verder! ik vind het wel een leuke discussie… Naast Derrick May ook Joachim live, Bart Skils en Steve Rachmad onder zijn electro alter ego Sterac… Dus genoeg redenen om te gaan kijken bij De Grootmeester die door Nelissey in één adem wordt genoemd met Laurent Garnier… :D

 • nelissey

  nelissey

  26 January 2004

  is waar het lijkt meer op de razzmatazz in barcelona en voor een hol is t ook te groot

  wat is iedereen hier toch ontzettend op zn qui-vive
  even ontspannen je gal spuiten is er niet bij
  ook al is t slecht onderbouwd ( of met een t ? ro help s ff )

  NEE en Dave Clark is niet recht toe recht an
  dat weet ik ook wel en Rachmad ook niet
  en t dak gaat er in de Arena bij Derrick May waarschijnlijk ook niet af
  zo

 • nelissey

  nelissey

  26 January 2004

  we delen die mening niet blijkbaar prima
  neem nog een halve en dr tegen an
  peace aan alllen

 • kwab

  kwab

  26 January 2004

  2nelissey: Ik vind Derrick May slaapverwekkend, weinig spanning in zijn set. Wel aardige mixen maar het kan me totaal niet pakken. Ik zit meer te denken aan namen als Stewart Walker, Maral Salmassi, Christian Bloch, Dash & Dry, Echoplex naast de gevestigde namen als Hawtin, Villalobos, Garnier, Bug, Magda etc. Die draaien ZEKER niet recht toe recht aan en beschikken over erg goede mix skills. En bovenal houden ze de aandacht vast door enerverende platen en afwisselende draaistijlen.

 • nelissey

  nelissey

  26 January 2004

  Ja deze discussie kan zo nog uren doorgaan
  ik vind Derrick May goed, punt.Richie Hawtin ook, Garnier niet te vergeten en nog een sloot anderen.

  Het is ondoordacht,generaliserend en denigrerend om de niet-liefhebbers van Derrick May
  recht-toe-recht-aan liefhebbers te noemen.
  Mijn welgemeede excuses hier voor.

  Hopende op een af te laten aantijging wegens smaad verblijf ik ,

  Niels van der Burg
  Amsterdam

 • nelissey

  nelissey

  26 January 2004

  Wat vind je van Cari Lekebush dan ?
  Kan ik ook waarderen

 • kwab

  kwab

  26 January 2004

  Hehe, het is toch leuk als een discussie wat langer duurt dan 2x wat heen en weer zeggen. Anders zouden we wel in een heel erg coulante wereld leven denk ik. Lekebusch is 1 van de beteren!

 • nelissey

  nelissey

  26 January 2004

  Inderdaad !
  Op deze manier komt men nog eens aan schrijven toe.

  Die ouwe Hybrid platen van Lekebush vind ik super ! Zn huidige werk is me ontgaan, maar ik ben de draad weer aan t oppakken ben lang uit de techno geweest. Kennelijk hoor ik nog bij de oude stempel Derrick May liefhebbers, shit ik wordt te oud

 • Geiz

  Geiz

  26 January 2004

  Cari rox! May vind ik wel ok , maar dan als soort subheadliner, zoals op extrema vond ik het echt wel goed te doen, vrolijke detroit shit. en dan krijg je BMB en cari er nog achteraan. Maar als echte headliner zou ik er niet snel naartoe gaan (overigens alle respect naar may voor zn verdiensten, maar tis not my kind of cake)

  enne ruskin kan ik toch ook niet minimaal noemen, hij heeft wel platen die minimaal zijn qua opzet en sample gebruik, maar ze zijn toch allemaal redelijk zwaar en behoren in het duistere segment. Neem zn nieuwe release circuit, ook vrij minim qua opzet. Maar ik zie een villalobos toch geen ruskin plak op de tafels leggen.

 • Goedie

  Goedie

  26 January 2004

  Ik denk dat duister inderdaad een betere omschrijving voor Ruskin is, zo kon ik die set die ik afgelopen vrijdag heb gehoord wel omschrijven.

 • nelissey

  nelissey

  26 January 2004

  okay niet echt minimaal meer hypnotiserend
  met een combinatie van diepe beats en duistere
  melodielijnen zoals op further design

Comments are closed