Mainstage

Zoals in Ro's report over de laatste editie van Mainstage al te lezen was komt de Canadees John Acquaviva deze maand op het feest draaien. Samen met resident Phonopunk zal hij proberen het Mainstage publiek weer proberen te vermaken.

Elke laatste zaterdag van de maand weten de technoliefhebbers hun weg naar
de Escape in Amsterdam te vinden. Het afgelopen jaar heeft Mainstage haar naam weten te vestigen onder deze groep, die weet dat ze goed geluid, mooie
lichtshows en natuurlijk funky techno kan verwachten. Maar niet alleen de technoheads waarderen Mainstage. En daarin schuilt meteen het succes van deze avond: Mainstage heeft techno voor een groot publiek toegankelijk weten te maken zonder daarbij ook maar op enige manier aan kwaliteit in te leveren. Op zaterdag 31 januari aanstaande trakteert Mainstage op John "FinalScratch" Acquaviva!

In tegenstelling tot enkele recente geruchten is Mainstage niet van plan om alleen nog maar toppers en talenten van eigen bodem te programmeren. De 'Dutch edition' van december met Steve Rachmad was een eenmalige geste om de dure decembermaanden wat minder duur te maken. Het 'Dutch' sloeg dan ook voornamelijk op de korting van 4 euro op de toegangsprijs, iets wat zuinige Nederlanders vaak wel kunnen waarderen!

Mainstage, een concept van Chemistry, vindt het belangrijk om een hoogwaardige techno-avond neer te zetten, zeker qua muziek. Deze maand is het daarom de beurt aan John Acquaviva, samen met Ritchie Hawtin labelbaas van Plus 8 Records, om deze traditie hoog te houden. Zij stonden aan de wieg van de innovatieve techniek FinalScratch: een techniek waarmee je digitale bestanden af kunt spelen via vinylplaten. Samen met de Nederlandse (!) bedenkers hebben deze top-dj's de tool eindeloos getest en verder ontwikkeld. Inmiddels wagen de beste dj's ter wereld zich aan deze manier van draaien, waaronder helden als Marco Carola en Michel de Hey.

John Acquaviva
De Canadees John Acquaviva is al meer dan 20 jaar een toonaangevende dj op het gebied van house, techno en allerlei aanverwante stijlen. Inmiddels beschikt hij over zo'n 50.000 platen! In 1989 richtte hij samen met Richie 'Plastikman' Hawtin het Plus 8-label op. Hij bracht reeds een grote hoeveelheid mix-CD's op de markt, waarvan de bekendste wel de 'Saturday To Sunday'-serie (inmiddels vier delen) is.

Phonopunk
Heeft deze man nog verdere introductie nog?! Elke editie van Mainstage zet de resident weer een waardige en zeer verrassende set neer. Zijn sets zijn vooral te typeren door een funky en tribal sound waarin hij het mixen zeer goed beheerst. Inmiddels maakt hij deel uit van de artiestenstal van bookings agency FIRM.

MAINSTAGE Zaterdag 31 januari
Dj's: John Acquaviva & Phonopunk
Escape, Rembrandtplein 11 - Amsterdam
Prijs: 18 euro
Meer info: www.mainstage-event.nl
Mainstage 28 februari: Miss Monica en Remy