"Een verrassende mix tussen jazz, klassiek, dance en pop", dat was ook de omschrijving voor de NEO Music Night. Niet zo gek als je weet dat DADA het tweede concert uit dezelfde serie is. En een verrassende mix was het zeker! Een gezellige avond met divers publiek op een mooie locatie.
Ook deze keer kan je kaarten winnen op Groovetrackers.com voor deze avond!

In aanloop naar het in de toekomst samengaan van Muziekcentrum Vredenburg, Tivoli en het SJU jazzpodium, hebben de drie zalen hun krachten gebundeld in een reeks concerten, genaamd Het Muziekpaleis. Op donderdag 29 januari 2004, 20.00 uur, vindt in Vredenburg het tweede concert uit deze serie plaats: de DADA Music Night. Wie de Neo Music Night in november heeft mee gemaakt (met toen o.a. Hooverphonic en Green Velvet) weet dat Het Muziekpaleis garant staat voor veel verrassingen en bijzondere optredens. In de DADA Music Night wordt de vloer aangeveegd met de traditie en de gevestigde orde, en viert anarchisme hoogtij. Ook in de muziek.

De DADA Music Night begint om 20.00 uur met een concert van het Nederlands Radio Symfonie Orkest. Zij spelen o.a. De IJzergieterij van Mossolov, A Jazz Symphony van Antheil, twee werken van Satie en Pacific 231 van Honegger. Stuk voor stuk werken die destijds, en nu nog steeds, zorg(d)en voor verbazing, commotie en discussie.
Daarna is het tijd voor The Bohman Brothers en Arnold Marinissen. The Bohman Brothers weten uit elk (on)willekeurig voorwerp geluid te ontlokken. Ze maken muziek met onder meer plastic kommetjes, wijnglazen, tuingereedschap, speelgoed, broodmessen, touw, papier, plakband en puin. Traditionele muziekinstrumenten doen alleen mee indien in verregaande staat van ontmanteling. Arnold Marinissen studeerde slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij is lid van het Ives Ensemble en het Doelenensemble, en voorheen ook van de Slagwerkgroep Den Haag. Tijdens DADA brengt hij de Ursonate van Kurt Schwitters ten gehore, een solostuk voor de stem. Niets meer en niets minder.
Hierna betreedt T. Raumschmiere het podium. Live spuugt de Duitser zijn rauwe en industriële punktechno meedogenloos en bruut over het publiek uit.`De onemanshow van deze Duitse producer is fantastisch. Een set vol zompige rauwe electro met als hoogtepunten zijn single Monstertruckdriver en zijn remix van Goldfrapps Train. Met een peloton vol effectpedalen en keyboards valt hij zijn eigen muziek aan als een hongerige wolf. En om de haverklap springt hij als een dronken hooligan op z’n dj tafel en geeft de Bravo een veeg uit de pan.’, aldus een enthousiaste recensent over het Lowlands optreden van T. Raumschmiere op www.3voor12.nl.
Aan deze line-up zal nog een dance-act worden toegevoegd, die zal zorgen voor een spetterende afsluiting van de avond.

Kijk voor meer informatie over deze avond op www.vredenburg.nl

Toegang: ¤12,50 / CJP en U-pas ¤7,-
Kaartverkoop & Informatie 030-2314544, www.vredenburg.nl, bij kassa Vredenburg en Tivoli.