shockers

Shockers is altijd het techno-feest geweest van ID&T. Daar waar ID&T normaal rond deze tijd met de eerste berichten over dit feest naar buiten kwam, komt het nu met de mededeling dat Shockers in de huidige vorm en op de huidige locatie (RAI) niet door zal gaan. Hiervoor in de plaats komt In Qontrol van Q-dance.
ID&T zegt van het idee dat het alsmaar groter moet af te zijn en wil voor Shockers voortzetten als een puur techno-concept op kleinere en intiemere locaties.

De laatste paar weken worden we overspoeld met vragen over het ‘verdwijnen’ van Shockers uit de ID&T evenementenkalender. Logisch, Shockers heeft een mooie historie met dikke feesten, meer dan 80.000 bezoekers, goede compilatie cd’s en een hele mooie artwork style.

We moeten de fans dit jaar teleurstellen: op de gebruikelijke datum en in de bekende accommodatie zal er voorlopig geen editie van Shockers meer plaatsvinden.
Hiervoor in de plaats gekomen is In Qontrol van Q-Dance. De reden hiervoor is dat we niet meer het gevoel hadden dat een puur techno concept te vermengen was met andere stromingen of onder te verdelen valt in verschillende zalen.
In principe zou dat gewoon moeten kunnen vanuit de gedachte dat je als houseliefhebber open moet staan voor andere stromingen. Maar ook al waren de Shockers edities in de RAI in veel jaarlijstjes terug te vinden als beste feest, het feest op de manier waarop het in elkaar zat voelde toch niet goed. Vooral de schaal, Shockers in de Amsterdam RAI, leek gewoon niet te kloppen. Het werd te groot, te massaal en moest kleiner, intiemer, terug naar het oergevoel.
Dat In Qontrol de plaats van Shockers in de RAI inneemt betekent echter niet dat het concept Shockers ophoudt te bestaan. We willen Shockers terug laten komen, maar wel op een andere manier. De specialistische stromingen willen we persoonlijker gaan organiseren, de gedachte dat het alsmaar groter moet hebben we losgelaten. Shockers zal voortaan een puur op techno gericht evenement worden van middelmatige grootte.
Op dit moment zijn we druk bezig met het vinden van een juiste en passende locatie. Zodra er iets concreets in zicht komt zullen we dit uiteraard zo spoedig mogelijk via onze website, radio, magazine of nieuwsbrief laten weten.

Comments

 • Chris

  Chris

  18 January 2004

  Ik ben benieuwd hoe dit uit gaat pakken. ID&T ligt naar mijn weten niet echt goed bij het puristische techno-publiek omdat het "te commercieel" zou zijn.
  Ik ben benieuwd of het echt een gevoel is van id&t dat ze weer kleinere feesten willen geven, of dat marktonderzoek heeft uitgewezen dat Shockers in de huidige vorm niet lukratief zou zijn… Je weet het nooit.

  Toch kunnen ze feesten goed organiseren en ben ik dus toch wel benieuwd naar de concrete plannen!

 • Ro

  Ro

  18 January 2004

  Als ze werkelijk hiervan overtuigd zijn -dat techno + hardstyle niet 2 is, maar 0, dan wordt Sensation ook drastisch veranderd. Ik zou zeggen durf eens wat en doe voor mijn part 3 Sensations; 1 Trance/Club, eentje Hardstyle, en eentje Techno. Of Cancell black helemaal, want ze zeggen het zelf: het werkt niet

 • Goedie

  Goedie

  18 January 2004

  Shockers 2001 was voor mij toch wel een leuke ervaring, goed feest.
  Ben wel benieuwd wat de locatie wordt en wat ze van het puur op techno gericht concept gaan maken.

  Over Sensation, ook niet echt mijn ding met die twee muziekstijlen gemengd, maar ik geloof dat de bezoekers het nog steeds wel kunnen waarderen. Is toch een grote groep die dat wel trekt getuige het feit dat ze de Arena vol krijgen.

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  18 January 2004

  wel een leuk gebaar! ze hebben naar me geluisterd! :r

Comments are closed