utp

Een grote groep techno-organisaties heeft de krachten gebundeld en daaruit is de UTP uit voort gekomen. Het eerste UTP feest staat aankomende vrijdag op het programma in Tivoli de Helling in Utrecht. De line-up is zeker de moeite waard met onder andere Joris Voorn, Drifter & Terry Toner.

Op vrijdag 9 januari 2004 wordt in Tivoli De Helling de geboorte van het Utrechts Techno Platform (UTP) gevierd. Deze avond staat het neusje van de zalm aan Utrechtse techno-toppers achter de draaitafels om het publiek te voorzien van de lekkerste beats.

Daarnaast wordt het publiek ook getrakteerd op een exclusieve live set van Joris Voorn. Deze dj/producer wordt niet alleen om zijn live sets, maar ook om zijn producties gewaardeerd door nationale en internationale grootheden, waaronder Laurent Garnier en Carl Craig.

Voor wie even wil ontsnappen aan al het techno 'geweld', wordt er in de foyer een heuse Chill Out ingericht waar een diversiteit aan chill-muziek de revue zal passeren.

UTP
Gezien het grote aantal techno-organisaties in Utrecht ontstond de noodzaak techno gerelateerde evenementen middels een overkoepelend orgaan op elkaar af te stemmen. Begin 2002 is daarom het UTP opgericht. De verschillende organisaties binnen het UTP hebben in Utrecht allemaal al hun stempel gedrukt op het gebied van onder meer techno, tech-house, electro en acid.

De organisaties die zich hebben verenigd zijn: Classic Acid, DLR, ElectroNation, Groovements, Nexus, PPP, Techno FX, Technoir, Teknation, Solid Grooves, Ultimate Techno, Tivoli en Wildpitch. Voor het eerst in de Nederlandse dance-geschiedenis is er binnen één stad een continu samenwerkingsverband tussen álle lokale techno-gerelateerde organisaties. Utrecht komt hiermee weer als technostad op de kaart van Nederland te staan, met vernieuwende initiatieven, bruisende feesten en een gevarieerd aanbod van artiesten.

Dit UTP-feest is het resultaat van een unieke samenwerking, waarbij het publiek getrakteerd wordt op verrassende live acts en vele lokale favorieten.

Live: Joris Voorn (Sino/Wolfskuil rec)
DJ's: Scan (Ultimate Techno)
Stineaux (Teknation/Wildpitch)
Remigius (Solid Grooves)
UP & Eye-Riz (Nexus)
Terry Toner (ElectroNation)
Drifter (Techno FX) & Repsaj (Groovements)
Chill: dr Ixxe & Nixxe (Nexus)
Safri (Technoir)
Didier Mores & Wood (Teknation)
Freek Fabricius (Tivoli)
Bonner (DLR/Doornroosje)
Nuno dos Santos (Wildpitch/Groovements)