Dutch DJ Agency

Johan Gielen, een van Nederlands populairste DJ’s, begint een eigen platform. Gielen kiest ervoor een ‘eigen nieuwe weg’ met zijn carrière in te slaan.

Gielen is de laatste jaren bezig met een onstuimige opmars in de nationale en internationale dance-wereld. Gielen kwam vorig jaar uit het niets binnen op nummer 50 van de Britse populariteitslijst van het gezaghebbende DJ-Mag, en steeg dit jaar door naar nummer 24. Ook bij de recent uitgereikte Dutch DJ Awards van Nederland was Johan Gielen in de allerhoogste regionen te vinden met een notering op nr 7.

Om de stroomversnelling in goede banen te leiden, begint Gielen met ingang van
1 januari zijn eigen DJ-platform: Dutch DJ Agency. Dit nieuwe agentschap neemt voortaan alle boekingen, public relations en management van Johan Gielen onder zijn hoede. Dat heeft automatisch tot gevolg dat de huidige samenwerking met Anna’s Agency stopt. Gielen en Anna’s Agency hebben drie jaar tot elkaar's tevredenheid samengewerkt, maar Gielen wil de lat voor de komende jaren nog een stukje hoger leggen. Een eigen platform is daartoe het meest geëigende middel.

Johan Gielen (1968) is inmiddels een grote naam in binnen- en buitenland. Hij kreeg de eer dit jaar het dance-evenement Sensation White in de Amsterdam ArenA te mogen afsluiten, was daar een jaar eerder ook al een van de belangrijkste DJ’s in de line-up en hij is resident DJ van Nederlands grootste trancefeest Trance Energy. Ook op alle andere grote evenementen is Gielen een graag geziene DJ, van Dance Valley tot een hele reeks clubs over de gehele wereld. Zo viert Gielen zijn oud en nieuw dit jaar in Tokio, waar hij is uitgenodigd te komen draaien in een van de meest vooraanstaande clubs van de Japanse hoofdstad. Japanners zijn goed bekend met de markante verschijning van Gielen, hij woonde en werkte daar als DJ.

Gielen is niet alleen een gewaardeerd DJ, maar heeft inmiddels ook zeer goed ontvangen (en verkochte) CD’s op zijn naam staan: enkele maanden geleden kwam zijn mix-album uit (Recorded 3), een dubbelaar waarop Gielen zowel zijn clubsounds als zijn wat eigen beach-sound laat horen. In maart 2004 wordt de nieuwe single Airscape (zijn producerspseudoniem) verwacht. In de zomer komt het nieuwe artiestenalbum van Johan Gielen uit.

Vorig jaar maakte Gielen al naam met het veelgeprezen ‘The beauty of Silence’, samen met DJ Svenson (Sven Maes). Het titelnummer werd een grote hit. Gielen
heeft remixes op zijn naam staan voor onder anderen Chicane, Delirium en de andere grote Nederlandse DJ Tiësto.

Ook op andere vlakken laat de DJ van zich horen. Enkele weken geleden draaide hij voor het goede doel in De Lichtfabriek in Haarlem in het kader van Dance4Life. Dat bracht zo’n 30.000 euro op. Ook daar toonde hij zich de publiekslieveling.Verder heeft Johan Gielen vanaf januari als eerste DJ een eigen column in het grootste danceblad van Nederland, ID&T Magazine waarin hij een inkijkje geeft in de DJ wereld. Last but not least verzorgt de DJ zijn eigen programma op ID&T Radio: Lift Off, elke zaterdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur.