Awakenings 20-04-03

Terwijl door heel Nederland "dagjesmensen" op pad gingen om te genieten van de mooie paasdag, stond voor ruim 6.000 jongeren deze dag in het teken van Awakenings!

De avond begon gelijk gezellig op de verjaardag van Maren en rond 22u vertrokken we met metro en boot richting de NDSM-warehouse.
Het vervoer met de boot was (net als in mei vorig jaar) goed geregeld. Ook al kwamen er veel mensen tegelijk van de boot, het binnenkomen verliep vrij soepel. Uiteraard gelijk een kaartje gekocht voor Awakenings Festival en toen door naar binnen. Op dat moment was Magda haar laatste platen aan het draaien. Voor zover ik er wat zinnigs over kan zeggen klonk het erg lekker, maar wat vooral opviel was dat het geluid meteen al goed klonk!

We kwamen al gelijk veel bekenden tegen en de sfeer zat er al goed in. Toen we jassen hadden opgehangen en bonnen hadden gehaald was Remy inmiddels begonnen aan zijn set. Hij draaide echt super lekker en kreeg de zaal al aardig mee.

Daarna was het tijd voor de Braziliaan Renato Cohen van de hit Pontapé. Zijn set klonk erg lekker, maar ik had me even terug getrokken om vanaf de tribunes te genieten van het feest. Om iets over half 3 kwam mijn held Richie Hawtin! of moet ik zeggen Richie HAARtin! Even wennen dus aan zijn Richie met haar en zonder bril.
Hij werd aangekondigd met een enorm vuurwerk spektakel. Vuurpijlen vlogen door de zaal en de knallen waren zó hard, dat zelfs Richie Hawtin daarvan schrok! :)

De meningen over zijn set waren verdeeld, sommige mensen vonden het te rustig of te diep, en anderen vonden hem juist geweldig. Het was jammer dat (op last van de gemeente) het geluid zachter moest en het is inderdaad waar dat Richie niet 3 uur heeft staan knallen, maar het was voor mij wel 3 uur lang genieten! De ene vette plaat na de andere zoals alleen Richie dat kan!

Toen was het alweer tijd voor de laatste DJ van de avond: Steve Rachmad! Hij begon rustig met een lange intro, maar ging daarna lekker los! Ik vond ook zijn set weer genieten en hij kreeg de laatste energie uit mijn lichaam!
Net toen we erover dachten de jassen te gaan halen verscheen daar Richie weer op het podium en ging back2back met Steve Rachmad nog een half uurtje door!
Toen het allemaal echt voorbij was verlieten we moe maar zeker voldaan een wederom zeer geslaagde Awakenings-editie…

Awakenings bedankt!!!

Party pics: hier.

Comments

 • Goedie

  Goedie

  22 April 2003

  Cool report! Moet je eens vaker schrijven ;)

 • Chris

  Chris

  22 April 2003

  Ja inderdaad… Je wil niet weten hoe vaak ik me dat al heb voorgenomen! ;-):P

Comments are closed