Het was weer tijd voor het laatste grote evenement, voor mij persoonlijk, van dit jaar: Innercity. Wat ik altijd leuk vind aan dit soort evenementen is dat je altijd de keuze hebt uit een groot aantal dj’s en er bijna altijd wel namen tussen zitten die je wilt horen.

Met z’n vieren reisden we ietwat verlaat per auto af richting de Rai. Al snel bleek dat wel meer mensen voor dit vervoersmiddel hadden gekozen en ook vanwege een ongeluk stond er een korte file op de invoegstrook. Aangezien ik met een paar mensen ging die absoluut Tiesto wilde horen namen we een afslag later en via een omweg kwamen we nog best wel makkelijk bij de Rai terecht.

Eenmaal binnen bleek maar eens temeer dat ID&T het organiseren van grote evenementen nu wel gewend is want zoals op de laatste feesten liep de controle van het kaartje, jas ophangen in garderobe en fouilleren soepel. Bij de muntverkoop werd je ook zo geholpen alleen er werden in plaats van munten dit keer bonnen verkocht.

Daarna zijn we snel doorgelopen naar de main toe om de, voor ons, eerste dj van de avond te horen. Na een flinke wandeling door de mensen massa stonden we redelijk vooraan bij het optreden van Kevin Saunderson. Ik had hem al eerder gehoord op het Sound/Vision festival en ook dit keer draaide hij erg lekker. Lekkere stevige progressive en techno-platen kwamen voorbij. Meteen zat ik in het goede feestritme. Helemaal toen hij als afsluiter een heel erg lekker nummer draaide, ik ging echt helemaal uit mijn dak.

Op dat moment werd het nog drukker dan het al was, Tiesto een van de grote publiekstrekkers was namelijk aan de beurt om te draaien. De sfeer was echt top, iedereen ging uit z’n dak alleen de set kon mij niet helemaal bekoren. Ik vond dat er te weinig lijn in zijn set zat. Hij wisselde stevige techno-platen af met wat melodieuzere trance-platen en dat vond ik persoonlijk wat minder. Maar ondanks dat nog wel veel leuke nummers gehoord, zo heb ik onder andere voor het eerst de Tiesto mix van Die another day voorbij horen komen en die klonk zeker niet verkeerd.

Na afloop van Tiesto was het tijd voor mij om naar een meeting te gaan en heb ik mijn eigen groepje verlaten, om ze vervolgens pas weer op het eind van het feest bij de uitgang tegen te komen. Op die meeting heb ik weer veel nieuwe gezichten gezien en het was super gezellig. Zodoende heb ik ook niet veel mee gekregen van het optreden van Marco V. Hierna heb ik me aangesloten bij een klein groepje en zijn we richting de techno-zaal gegaan, althans dat dachten we.

Achteraf bleek namelijk dat het de house-zaal was. Na hoor ik jullie denken, je hoort het verschil wel tussen de twee. Maar de dj die daar draaide, draaide behoorlijk stevige house. Het was Harry ‘Choo Choo’ Romero die daar zo bezig was en achteraf gezien ben ik heel blij dat wie die fout gemaakt hebben. Ik had hem namelijk van tevoren op mijn lijstje staan van dj’s die ik nog wilde zien deze avond. Bovendien was de sfeer hier top en hadden we echt super veel dans ruimte. Tijdens die set heb ik ook nog een techno-mix van Pink – Let’s get the party started voorbij horen komen, heel apart.

Na een korte ommetje vanwege het 1-richtingsverkeer, waar ik me overigens niet aan heb gestoord, kwamen we weer in de main bij Sven Vath terecht. Zoals op I Love Techno hoorde ik ook deze keer het einde van de set en net zoals op I Love Techno was ik uitermate tevreden over zijn draaien. Helemaal toen hij als afsluiter Legowelt – Disco Rout draaide. Ik ging flink uit mijn dak alleen om me heen werd er al druk gelopen. Hierna was het namelijk de beurt aan Dana en al snel bleek dat veel mensen hiervoor waren gekomen.

Toen Dana haar eerste plaat opzette zijn wij snel gevlucht naar de house-zaal, nog steeds in de illusie dat het de techno-zaal was. Pas toen hoorde we dat Marnix werd aangekondigd en begon er een belletje te rinkelen. Achteraf een beetje dom maar het maakte niet uit want in die zaal werd ook heel lekker gedraaid. Maar aangezien we dus eigenlijk nog helemaal niet in de techno-zaal geweest waren besloten we om hier eens een kijkje te gaan nemen.

Hier was Jay Denham al geruime tijd aan het draaien en ik moet zeggen dat het erg goed klonk. Ondanks een paar foutjes was het een superset, vooral zijn platenkeus was super. Ook in deze zaal had ik weer flink wat ruimte om lekker mijn energie in het dansen kwijt te kunnen. Inmiddels was ik nog maar met een persoon overgebleven en die moest al bijna zijn trein hebben. Dus we besloten om ook nog maar eens een kijkje te gaan nemen in de progressive zaal.

Daar was Johan Cyber bezig met draaien. Al snel zag ik dat vooraan nog een paar andere bekende gezichten stonden te dansen en heb ik, nadat ik die ene persoon had uitgezwaaid, me bij die groep aangesloten. In die set heb ik nog vele lekkere progressive nummers voorbij horen komen zoals: Lemon 8 – New York, New York & Ballroom – Passenger [Marc O’tool remix]. Ik kreeg gewoon steeds meer energie tijdens die set en kon ook niet geloven dat toen het feest al weer was afgelopen.

Toen heb ik een tijdje bij de uitgang gewacht en kwam gelukkig weer mijn originele groep tegen zodat ik met hen de reis naar huis kon maken, toch wel zo gezellig. De terugreis verliep ook vlot ondanks een incidentje op station Duivendrecht.

Al met al vond ik dat ID&T het weer goed georganiseerd had. De aankleding was redelijk en het licht vond ik wel goed. Ook was het Russische thema wel leuk met die danseressen en die vrouwelijke mc in de main die alles in het Russisch aankondigde. Maar het was af en toe wel te druk in de main en ik vind persoonlijk dat Dana niet in de line-up paste als dj. Het geluid was top en de muziek die ik heb gehoord nog beter.

Ik geef het cijfer 8 aan dit feest.

Comments

 • Chris

  Chris

  23 December 2002

  Lekker weekend hoor! Veel nieuwe dj's gehoord dus! Jammer dat je Rino Cerrone niet meer hebt gehoord, maarja je kan niet alles horen… &)

 • Goedie

  Goedie

  23 December 2002

  Je kan niet alles hebben :D

Comments are closed