Dit weekeinde was Eindhoven, de lichtstad van Nederland, het decor voor mijn wekelijkse uitstapje naar een feest. Ik was er nog nooit geweest om te stappen maar aangezien tegenwoordig een vriend van mij daar studeert, had ik eindelijk eens een keer een goede reden om daar het nachtleven onveilig te maken.

Nadat we eerst wat kroegen waren ingedoken kwamen we omstreeks twaalf uur aan op onze plaats van bestemming, namelijk de 5611. Op deze vrijdagavond was er een feest genaamd Grow met als een van de hoofdrolspelers van de avond Rank1.

Na een lage entree (7 euro) te hebben betaald, was het eerste wat me opviel toen we de discotheek binnen liepen de inrichting van de discotheek. Ze hadden een Front en Back room waarin je de nodige dansruimte had. Ze hadden mooie grote bars, waar je snel geholpen werd, waarbij ik wel de kanttekening moet plaatsen dat het over de gehele avond niet druk was. Je had verschillende podia waar je op kon staan en de dj booth in de Back room was heel hoog links in de hoek als een soort altaar. Ook was ik erg te spreken over de visuals. Op de wanden hadden ze 2 grote schermen waarop gedurende de hele avond beelden werden geprojecteerd. Het licht was voldoende maar niet erg bijzonder, geen lasers of iets dergelijks.

Toen wij daar binnen kwamen was Fedde le Grand al aan het draaien. Fedde begon goed, hij bouwde zijn set mooi op. Hij begon een beetje met club-achtige muziek en draaide steeds iets harder. Maar op het einde vond ik dat de stijgende lijn uit zijn set een beetje verdween, ineens week hij hier en daar af van die lijn en maakte uitstapjes naar andere stijlen. Zo heb ik ook platen gehoord die al een beetje richting de Tech-house gingen.

Daarna was het de beurt aan Rank1 in de persoon van Piet Bervoets. Hij leverde een goede set af zoals we altijd van hem gewend zijn. Het was een goede opbouwende set, we hebben hem maar op een enkel foutje kunnen betrappen, die steeds harder werd. Het was ook duidelijk te merken en het publiek dat velen speciaal voor hem waren gekomen. Het was ineens een stuk drukker op de dansvloer en de sfeer zat er gelijk al goed in, helemaal nadat hij opende met Dj Tiesto – Magik journey.
Rank1 – Awakening, Rank1 - Such is life, Rank1 – Airwave, Warrior – If you want me, Gouryella – Ligaya, Layo & Bushwacka – Love story, Andain – Summer is calling, dit is een kleine greep uit wat hij heeft gedraaid. Je kan je wel voorstellen toen hij om 4 uur stopte dat het van mij nog veel langer door mocht gaan.

Thuis onder het genot van een laatste biertje de avond nog eens nabesproken en toen zijn we tot de conclusie gekomen dat dit wel een geslaagd feest was. Uitgedrukt in cijfers geef ik het feest toch wel een 7.5.