I Love Techno

Naar een feestje gaan is voor velen een uitlaatklep van de zware week die ze hebben gehad, zo ook voor mij. Lekker een paar uurtjes stappen in je favoriete discotheek/kroeg. I Love Techno is daarentegen van een hele andere orde. Het is een feest waar je naar toe leeft, waar je niet zo maar even naar toe gaat (tenzij je natuurlijk in België woont). De reis alleen al is een hele onderneming. Naar de mening van sommige mensen is dit het technofeest van Europa.

Voor mij begon de reis vroeg, om 12.13 uur om precies te zijn. Uitgeslapen en vol frisse moed stapte ik op de trein richting Rotterdam waar ik met een groepje uit Alphen a/d Rijn had afgesproken. Zoals ik al eerder zei is de treinreis zelf al een hele onderneming en daarom is het belangrijk dat je met een gezellige groep die treinreis beleeft. Gelukkig had ik het getroffen en heb ik dan ook super gelachen tijdens die lange reis. Tijdens die reis bleek al dat de politie rekening hield met de grote groep Nederlanders die naar dit evenement zouden gaan. Tijdens de reis stapten namelijk politie in die controleerden op drugs. Een paar werden ook opgepakt op het bezit van (smart) drugs. Mijn tip: neem het risico niet als je naar het buitenland gaat en laat alles thuis liggen. Eenmaal aangekomen op Gent St. Pieters werd het nogmaals duidelijk dat de politie zich er op had voorbereid. Daar stond namelijk alweer politie die drugscontroles hield.
Buiten het station hadden we afgesproken met een ander groepje uit Kerkrade (e.o.). Na het gebruikelijke kennismaken besloten we om een restaurant op te gaan zoeken aangezien het al rond een uurtje of 5 was. Na lang zoeken vonden we eindelijk een gezellig Indisch restaurant waar de meeste van ons Italiaans eten bestelden, de logica. In het restaurant kwamen we er ook achter dat het nog bestond om een biertje voor een euro te kunnen bestellen. Na weer flink gelachen te hebben en een goed gevulde maag besloten we om het restaurant te laten voor wat het was en ons te begeven richting Flanders Expo Center.

Weer terug op het station bleek dat er zoals vorig jaar weer (gratis) pendelbussen werden ingezet. Het was al redelijk druk, dus het was weer dringen geblazen. Maar dat maakt op mij geen indruk meer aangezien het nooit zo erg kan zijn als tijdens Mysteryland 2001 (na afloop), maar dat even terzijde. Na een kort busritje van 5 minuten kwamen we aan op the place to be, Flanders Expo Center.
Omdat ik vorig jaar een half uur heb staan wachten voor de ingang was ik benieuwd of ze het dit jaar wat beter hadden geregeld. En gelukkig was dat ook zo, we konden zo doorlopen. Ik moet er trouwens wel bij vermelden dat we aan de vroege kant waren, we waren er namelijk al rond 19.00 uur. De controle van het kaartje en de voor Nederlandse begrippen gebruikelijke fouilleren ging vlot. Ik zeg expres voor Nederlandse begrippen aangezien ik vorig jaar goed had gekeken maar dat toen niet heb kunnen vinden. Ook was de garderobe (of vestiare zoals het daar zo mooi heet) wat beter geregeld i.v.t vorig jaar. Ze hadden zeg maar de ID&T stijl overgenomen. Dus alle letters van het alfabet en je kreeg een letter op je kaartje.

Na binnenkomst raakte ik gelijk weer vertrouwd met de omgeving. Flanders is voor mij het perfecte hallencomplex om van dit soort grote feesten te houden aangezien je snel en makkelijk bij alle zalen kan komen. Voor degene die het niet kennen zal ik even een korte beschrijving geven. In het midden heb je een grote zaal waar al het verkeer doorheen kan lopen. T.o.v. vorig jaar was de indeling van die grote zaal trouwens wel wat verandert. Vorig jaar hadden ze nog grote videoschermen in het midden maar dit jaar was daar nog een aparte ruimte waar electro werd gedraaid, deze ruimte werd afgeschermd d.m.v. gordijnen. Direct aan de grote zaal zaten 6 andere grote zalen vast waar werd gedraaid. Boven die zalen hingen ook duidelijke lichtkranten waarop stond wie op dat moment in zo'n zaal draaide, erg overzichtelijk dus. In theorie loop je dus heel snel van de ene naar de andere zaal. In de praktijk was dat niet het geval, daarbij kom ik dus nu bij het eerste minpuntje van het feest, in sommige zalen was het namelijk zo druk dat je er niet meer in mocht. Wat voor sommige mensen dus leidde tot een teleurstelling omdat ze de act waarvoor ze kwamen niet konden zien. Ik persoonlijk vind het nooit zo heel erg aangezien je dan sneller naar onbekende namen gaat waar het niet zo druk is. En dat leidt vaak tot verrassingen. Maar daarover later meer….

Achteraf bekeken was het misschien het beste geweest om in een zaal de hele avond te blijven hangen maar aangezien we toch naar verschillende acts wilden heb ik deze avond toch veel namen voorbij zien komen.

Onze eerste dj die we bezochten was uiteraard Tomaz aangezien hij de enige was die om 19.00 uur al begon met draaien. Tomaz geniet volgens mij al een redelijk populariteit in België, want de zaal was al op dit tijdstip helemaal afgeladen. De sfeer zat er al goed in en toen hij rond een uurtje of 20.30 zijn eigen productie Sunshine erin mixte ging al helemaal het dak eraf. Ik heb die plaat hier ook thuis liggen en dat is gewoon zo'n lekker nummer, het was voor mij al het eerste kippenvelmoment van de avond, en dat zo vroeg. Hier in deze zaal waren we overigens al het groepje uit de omgeving Hengelo tegen gekomen die we later tijdens een meeting ook zouden ontmoeten. Al met al was het lekkere (beetje funky) techno die hij draaide. Een goede openingsact dus.

Van daaruit bracht onze reis ons in de Red Room, gehost door Session bookings. Hier stond als eerste het 'broertje van' op het programma, in de persoon van Redhead. Ik heb me laten vertellen dat hij qua draaistijl wel leek op Marco Bailey, het was in ieder geval een wat hardere techno set i.v.t. Tomaz. En uiteraard mochten een paar platen van z'n broer ook niet ontbreken. Ook deze set heb ik trouwens niet helemaal gehoord omdat we rond 21.30 uur richting de Orange Room gingen voor The Youngsters.
Het optreden van de Youngsters ging weer richting de funky techno. Ik, als persoon die nooit nummers herkent, kon zelfs de eigen productie herkennen: Spanish Harlem. Ook dit vond ik weer een lekker optreden.

Hierna hebben we in dezelfde room nog een half uurtje van Anthony Pappa meegepikt. Ik had al veel goede dingen over hem gehoord en die kwamen ook uit. Technisch gezien kan ik jullie niet zo veel meegeven omdat m'n geheugen me dit moment in de steek laat. Geen nieuws is goed nieuws zullen we maar zeggen. Ik had tot dat moment dus ook niks te klagen over het feest. Maar toen kwam het eerste minpuntje. Een paar van onze groep wilden naar ome Karel (Carl Cox) toe en eenmaal aangekomen bij de zaal stond erboven: No entrance. De zaal was te vol en er mocht niemand meer in.

Dus zijn we maar naar Marco Carola gegaan in de Blue Room, die gehost werd door Cocoon. Talk about your second choice, deze man draaide echt geweldig. Jammer genoeg hebben we er maar een half uurtje van meegemaakt.
Daarna hebben we ook nog een klein stukje van Adam Beyer meegepikt maar te kort om een oordeel over te geven.

In de Red Room was het daarna tijd voor de live-act Tom Hades. Had hem nog nooit gehoord en vond het erg goed klinken. Maar aangezien we om 01.00 uur een meeting op het programma hadden staan heb ik hier ook maar een half uurtje van gehoord.
We hadden om 01.00 uur afgesproken bij de infostand, en achteraf gezien was dat dus een ideale plek. Makkelijk te vinden, veel ruimte en geen last van de drukte. Veel nieuwe gezichten gezien, handjes geschud, gepraat en ook nog een foto genomen. Toch altijd leuk om te zien wie achter die nicknames schuilen.

Na het socializen was het tijd voor de Yellow Room. We gingen naar Bryan Zentz die daar een live-optreden verzorgde. Oorspronkelijk hadden we het plan om naar Sven Vath te gaan maar daar was het ook te druk en mochten we niet naar binnen. Het was een beetje techno die richting de progressive neigde en dat sloot goed aan op de set die daarna kwam (of moet ik soms andersom redeneren? ).
Trevor Rockcliffe was namelijk aan de beurt. Hij ging dus verder waar Bryan gebleven was. Ook hier klonk het dus erg lekker.
Toen hebben we toch nog even gekeken of we bij Sven naar binnen konden en zowaar was dat mogelijk. Blijkbaar vonden veel mensen zijn set niet zo goed of waren ze geïnteresseerd in een andere dj (Deetron perhaps?). In ieder geval was dat laatste half uurtje wat we nog van zijn set hebben meegepikt heel erg gaaf.

Hierna was het de beurt aan Jacek Sienkiewicz. Nog nooit gehoord maar die live-act vond ik toch een beetje tegen vallen. Vond dat het niet goed aansloot op de set die Sven Vath net had gegeven.

En toen was het tijd voor de verrassing van de avond. Iemand van ons groepje hoorde een lekker nummer uit de bodytobody tent komen en we besloten om daar eens naar binnen te gaan. Wat we daar zagen zal nog lang in ons geheugen gegrift blijven. Daar stond een persoon met een groen gezicht, blauw haar, stropdas, doktersjas te draaien, Dr. Lektroluv. En voor dat draaien gebruikte hij een vaste telefoonhoorn i.p.v. een koptelefoon. Hij draaide zo lekker, niemand kon in het betrekkelijke kleine zaaltje stilstaan. Het was voor mij toch wel het hoogtepunt van de avond. Ik vind ook dat hij het levende bewijs is dat een dj niet alleen naadloos z'n plaatje meer aan elkaar moet kunnen draaien. Begrijp me niet verkeerd dat is natuurlijk wel belangrijk, maar een act of misschien gewoon een big smile geven toch weer een extra dimensie aan het optreden.

Na dit optreden was het tijd voor Rush in de Red Room. En hij bleek weer een waardig afsluiter. De harde techno kwam als een vloedgolf over ons heen en trok het laatste beetje energie uit ons lichaam. Ik hoorde dat het in die zaal nog wel even is doorgegaan maar wij zijn daar tot 06.00 uur gebleven.

Nog snel even de bonnen opgemaakt en toen onze jassen opgehaald. Vorig jaar was dat een chaos, maar nu kon ik gewoon vlot mijn jas ophalen. De bussen hadden zoals al eerder gezegd misschien een beetje beter geregeld kunnen worden, maar we zaten toch redelijk snel in een bus. En toen begon de lange reis terug, we hebben weer veel gelachen. Maar ik zal jullie de details besparen want het is al zo'n lang stuk. Laat ik het maar op houden dat ik rond een uurtje of 12.00 eindelijk thuis was.

Al met al toch mijn complimenten richting de organisatie. Alle zalen waren mooi aangekleed vond ik, goed geluid en drinkbonnen halen/ingang/garderobe waren beter geregeld t.o.v. van vorig jaar. En aan de barren had je ook bijna geen wachttijd. Ook hadden ze dit jaar de chill-out room, daar hebben we ook af en toe eens heerlijk gezeten. De wc's kan ik niks over zeggen want daar ben ik niet in geweest, maar over het eten wel. Je had namelijk aparte etensbonnen en dat vond ik weer een beetje minder. Helemaal omdat ik maar 2 hokjes heb gezien waar ze die verkochten. Samen met het andere minpunt deed dat niets af aan de hele gave avond die ik had.

Sinds zaterdag is alleen nog maar eens het gevoel bevestigd: I Love Techno!

Comments

 • Goedie

  Goedie

  12 November 2002

  Waarschuwing: grote lap tekst, kan tot scroll-rsi leiden. Of had ik dat voor dat je de tekst las moeten zeggen ;)

 • Chris

  Chris

  13 November 2002

  Vette report hoor!!!
  Deel veel van je meningen wel.
  Ik heb ook een super weekend gehad. met de nadruk op weekend want onze begon vrijdag al in een appartement in Knokke met de verjaardag van Bob. Het plan om niet te veel te drinken was compleet mislukt! 8-) Maar des te gezelliger!

  Wij waren iets voor 11 binnen en hebben achtereenvolgens geluisterd naar: Marco Carola (naast supervette producer ook hele goede dj), Sven Väth (draaide heel vet, maar wel alle bekende platen van zijn nieuwe cd met richie), Rino Cerrone (erg relaxt laatste halfuur, maar erg druk in de zaal), Begin Rush (wel knallen, maar te druk) en dus als afsluiter Remy! (hoogtepunt! goede sfeer, relaxt rustig, rocco op podium…)

  Jammer genoeg moest hij wel stoppen om 6u dus laatste half uurtje Pascal F.E.O.S die ons wederom niet teleurstelde!
  Kortom supervet feest! drukte blijf je houden op grote feesten wel erg jammer dat we underworld hebben moeten missen. En wat gaan die belgen toch vreselijk naar de klote op zo'n feest!
  >:( dopeheads…. jammer.

 • Goedie

  Goedie

  14 November 2002

  Niet alleen die belgen, die fransen kunnen er ook wat van. Constant werd er ons gevraagd in gebrekkig Nederlands: XTC? :D

 • Groovysap

  14 November 2002

  Yes - Dr Lectroluv was inderdaad een fijne act met vette electro (Model500 tot Space Invaders Smokin Grass).
  Underworld voor het eerste keer gezien. De nummers zijn stuk voor stuk lekker en groovy. Er klonk al applaus-geschreeuw-gefluit zo'n 10 minuten voor het begin.
  Sven Väth deed een potje flink beuken en klom op zijn Duits naar een hoogtepunt toe.
  En Remy was een lekkere afsluiter van het feest.
  De terugreis was een soort chill out moment, door de heuvels van Vlaanderen, mistig, het licht breekt door aan de horizon en zoevend met 150 km p/u over de autobahn. Heerlijk !

 • Goedie

  Goedie

  15 November 2002

  Trouwens saillent details, T-Quest = Dr.Lektroluv :P

 • Tygo

  Tygo

  16 November 2002

  Vette report..

  Wel jammer dat ik het niet mee heb kunnen maken.

 • Goedie

  Goedie

  16 November 2002

  Thanks, maar op vakantie naar de zon gaan is toch ook leuk :D

 • Nelles

  4 December 2002

  ja jongen, ik zie dat je veel moeite hebt gedaan om naar een van de beste feesten ter wereld te komen en terrecht… ik moet wel zeggen dat het laatste uurtje in de Red Room wel de beste afsluiter is geweest wat ik ooit heb gehoord! ze stonden daar met z'n 5en te draaien en nog een zooi dj's stonden erom heen en genoten net zo als wij… ik had daarentegen een bus geregeld voor 35 man helemaal top! we zijn om kwart voor 8 vertrokken en kwamen om 10 uur Eemnes binnen rijden geweldig geregeld al zeg ik het zelf, naja tip voor volgend jaar zou ik maar zeggen!
  greetz

 • Goedie

  Goedie

  18 December 2002

  Ik kan nog steeds niet geloven dat ik die toegift met z'n allen heb gemist ?:(, ik hoor van heel veel mensen dat het toch wel een van de betere momenten was, zoals jij ook al aangeeft &)

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  15 September 2003

  onder het mom "beter laat dan nooit" otch nog een berichtje hier achterlaten… idd lekker lang! ik was er ook bij die avond en stond wel voorraan bij LEKTROLVUV (aka, you know who) jammer dat je hem toen nog niet kende…

Comments are closed