Feesten doe je normaal in een discotheek, hallencomplex of café? Maar sinds kort heb ik ook ontdekt dat het heel goed mogelijk is in een metrostation. Maar ik heb het niet over zomaar een metrostation. Ik heb het over de U60311 in Frankfurt. Laat ik bij het begin beginnen.

Laat ik eerst voorop stellen dat deze ‘club’ al een tijdje op mijn verlanglijstje van clubs stond die ik nog eens wilde bezoeken in de nabije toekomst. Afgelopen week werd ik ineens verrast met het goede nieuws dat Anvil nog wel een plekje vrij had in zijn auto richting Frankfurt (bij deze nogmaals bedankt). Zodoende bevond ik me ineens in de situatie dat ik op een doodnormale vrijdagavond op weg was richting Frankfurt voor een feestje in het metrostation U60311.

Na een gezellig ritje van ruim 3 uur waren we aangekomen op de plaats van bestemming. We zagen al gauw dat het heel makkelijk was om dichtbij gratis te parkeren. Enkele honderden meters verder liepen we direct tegen de U60311 aan. Van de buitenkant zag het er ook nog uit als een metrostation. De entree ging heel vlot, we waren ongeveer in een minuut binnen en tot onze verbazing was de entree voor het feest maar 7 euro. Ook de garderobe was goed en redelijk goedkoop, waar je 1 euro voor betaalde.

Daarna gingen we onder het genot van (0,5 l.) bier(tje) (3,5 EUR) de club eens goed bekijken. Aan de club zelf was nog goed te zien dat het een metrostation was geweest. Het plafond hing redelijk laag, een oud wc-bord wat waarschijnlijk ook nog van het oude metrostation was, reclame borden die er nog hingen. De club zelf was ook niet zo heel erg groot. Je had een centrale dansruimte met daarachter een lage dj booth + bar (waar constant Kruse-groepies op hingen). Aan de rechterkant van de dansruimte had je een kleine ophoging waar ook nog op gedanst kon worden en aan de linkerkant had je een lange bar. Ter hoogte van de dj booth kon je ook nog links af waar je in een ruimte kwam die in tweeën was gedeeld door glazen wanden + deuren. Aan de ene kant had je nog dansruimte wat bij de centrale dansruimte hoorde maar aan de andere kant had je de U-Bar, waar ze wat rustige muziek draaiden.

Over muziek gesproken, deze avond stond helemaal in het teken van het label Terminal M van Monika Kruse. Zij draaide op deze avond samen met Patrick Lindsey en Massimo.

Het werd me al gauw duidelijk dat het een wat harder techno-avondje werd want Patrick Lindsey begon al gelijk flink hard te draaien. Hij hield dat de gehele set vol met af toe speels mixen er doorheen door bijvoorbeeld de snelheid van platen ineens te verlagen. Zijn set leek al een indicatie voor het geweld wat er daarna zou komen. Om 02.00 uur was het namelijk tijd voor Monika Kruse. Het was ook duidelijk aan het publiek te merken dat ze vooral ook voor haar kwamen omdat de dansvloer ineens een stuk voller was. Zij ging door waar Patrick Lindsey gebleven was en op het moment dat zij Lazy People van Tomaz vs. Filterheadz erin gooide was het voor mij persoonlijk een kippenvelmoment.

Door al dit geweld was ik, normaal met een goede conditie, om 04.00 uur al uitgeteld en heb ik helaas de handdoek in de ring moeten gooien. Na een rit verdeeld in enkele etappes kwam ik eindelijk aan in het oude vertrouwde huis. Hier ben ik tot de conclusie gekomen dat ik aan het einde van het jaar 2002 nog een heel gaaf feestje heb meegemaakt. Er hing een goede sfeer, goede line-up, leuke mensen, goedkope avond, gave locatie en natuurlijk goed gezelschap.
Ik hoop dan ook dat ik deze club weer op 17-01 kan bezoeken!

Ps. Duitsers dansen raar :P

Comments

 • Chris

  Chris

  22 December 2002

  Vet hoor! ben ook wel benieuwd naar die Club. Jammer dat je er niet een weekje eerder was met sven en richie, daar had ik iig heeeeel graag heen gewild.
  Mijn weekend was ook wel weer compleet:
  do - paradiso noodlanding
  vrij - tagrijn dj-contest
  zat - Las Palmas maw techno special
  :D

  Ben nu dus vrij brak :r maar ga zo toch maar ff de foto's erop zetten!

 • Goedie

  Goedie

  22 December 2002

  Ja het was erg vet, ik ben verbazende wijs helemaal niet brak. Op het eind van Innercity had ik echt het gevoel alsof ik nog tot 1500 uur door kon gaan…
  En dat op water en Red Bull :)

  Jij hebt zo te zien ook een leuk weekend gehad, gewoon naar 3 feesten geweest, party-animal &)

Comments are closed