Toegegeven, erg snel zijn we er niet mee. Toch willen we jullie dit ingezonden verslag van Trance Energy, geschreven door Rimski B. en aangepast door mij, niet onthouden. Rimski is een goede vriend van mij en Tygo. Samen met mij ging hij naar de Jaarbeurs:


Trance Energy is normaal gesproken niet een feest waar we zo snel naar toe zouden gaan, maar aangezien we gratis VIP kaarten konden krijgen, besloten we dat we die kans niet moesten laten liggen. Om een uurtje of 1:00 kwamen we bij het Jaarbeursgebouw aan. We volgden de bordjes naar de ingang, maar eenmaal aangekomen bij de deze ingang bleek de VIP ingang zich helemaal aan de andere kant van het complex te bevinden… >:( Na een half uur lopen en zoeken in de kou vonden we deze gelukkig eindelijk.

Nadat we onze jassen hadden afgegeven bij de garderobe, kwamen we bij de poortjes en de security aan. Hier werden we zoals gewoonlijk gefouilleerd, en moesten dus ook onze zakken leeghalen. We hadden geen rare dingen als harddrugs bij ons dus we vonden dit dan ook geen probleem. Maar het beleid bij Trance Energy was kennelijk, in tegenstelling tot feesten als Impulz en Dance Valley, zo streng dat er ook geen wiet mee naar binnen mocht! We hadden een aardig voorraadje bij ons om zoals gepland lekker te gaan chillen, maar deze moesten we tot onze teleurstelling helemaal inleveren. Als klap op de vuurpijl moesten we ons ook nog eens bij twee politie agenten die achter de security stonden melden. Deze begonnen met een gigantische preek over drugs en weet ik veel wat! We werden nogmaals tot in onze sokken en porte-monnaie gefouilleerd en moesten zelfs onze tip en vloei inleveren. :-( Daarna mochten we gelukkig eindelijk doorlopen naar binnen.

Het begin van onze avond was door dit voorval redelijk verpest, en zeker toen we hoorden dat we als VIP geen gratis drank kregen. We hebben het toen toch maar een beetje op een drinken gezet om er toch nog een relaxte nacht van te maken. 8-) We begonnen als eerste in de Hardstage, waar toen we aankwamen DJ Marcel Woods draaide. Deze voor mij zeer onbekende DJ draaide redelijk goed, maar we hebben niet lang naar hem geluisterd. Vervolgens gingen we bij de Mainstage kijken, hier draaide DJ Joop, voor mij ook al geen grote naam. De grootste tegenvaller in de Mainstage was echter dat het volume erg zacht stond, en er hing gewoon geen sfeer van: “lekker uit je dak gaan”.

Nadat we nog heel even op het VIP-deck waren geweest (deze bevond zich in het midden van de Mainstage), gingen we naar de Clubzaal. Hier was op dat moment DJ Calvin aan het draaien. DJ Calvin draaide zéér relaxte club muziek en we vermaakte ons daar dan ook prima, mede omdat we eindelijk een beetje alcohol in ons bloed hadden. ;-)

In de clubzaal ontmoette ik op een gegeven moment een aardig meisje. Na een tijdje met haar gepraat te hebben vertelde ik haar over dat onze wiet afgepakt was bij de deur. Tot onze grote verassing kregen toen van dit meisje (waarvan ik naam al lang weer vergeten ben, maar die uiteindelijk de heldin van de avond zou worden) een persoonlijk voor ons gedraaide joint. Ik was haar hier erg dankbaar voor, maar vooral Wouter was opeens weer intens gelukkig! Maar hoewel we toch wel wat gewend zijn, was dit best een pittig jointje. We werden echt gek en actief van dat spul! Voor ons kon op dit moment het feest écht beginnen!

Na nog even op de zeer goed draaiende DJ Calvin te hebben gedanst, gingen we naar de Mainstage. Hier draaide Johan Gielen. Deze draaide wel goed, maar je moet er wel van houden. Ook hadden ze ondertussen gelukkig de volumeknop gevonden. Nadat we een vriend van ons, waarmee we waren gekomen, weer waren tegengekomen gingen we ff naar het chill out en bioscoop gedeelte. Hier hebben we een tijdje naar The 51st State gekeken, maar we waren inmiddels te actief om te blijven kijken.

Dus gingen we maar weer naar het VIP deck. Hier was inmiddels bijna iedereen weg, dus dat was wel relaxt: enorm veel ruimte voor ons! &) Op dat moment begon Cosmic Gate te draaien, dit was het hoogtepunt van de avond. Cosmic Gate draaide zeer goed en hard en vanaf het hoger gelegen VIP deck gingen we compleet uit ons dak! Onder ons alleen maar feestende mensen en een schitterende licht show! Na hier lekker lang te hebben staan dansen, werd het iets na zevenen voor ons toch maar tijd om naar huis te gaan. Na nog tevergeefs bij de politie een poging te hebben gedaan om onze wiet terug te krijgen zijn we maar op de trein gestapt. Kort samengevat begon Trance Energy wat minder voor ons, maar uiteindelijk hebben we een topavond gehad! :)

Comments

  • Goedie

    Goedie

    2 March 2003

    Gaaf report, VIP doe maar luxe ;-)

Comments are closed