earth

Op 13 februari aanstaande is het weer tijd voor een nieuwe editie van Earth. Na de veelbesproken 4th anniversary editie staan op deze eerste editie van het nieuwe jaar weer een aantal aansprekende namen. Onder andere Kasey Taylor & Mara Soundsystem zullen gaan draaien.

Na een waanzinnige 4th anniversary en een erg goede december editie willen dit nieuwe jaar knallend beginnen. Alweer het 5e earth jaar op rij en het beloofd weer veel muzikaal goeds te worden. Alleen al de eerste 2 programmeringen scheppen hoge verwachtingen.

Vrijdag de 13e is de dag waarop we het nieuwe earth jaar beginnen.
Om er voor te zorgen dat er we niets aan het toeval overlaten op deze gevreesde dag hebben we een aantal topartiesten uitgenodigt.
In area 1 hebben we Kasey Taylor, Mara Soundsystem en Jeroen Woortman de winnaar van de earth talent competition staan.

Kasey Taylor is één van de beste Australische dj's. Deze zeer getalenteerde dj begon al met draaien op zijn 13e en heeft sindsdien in vrijwel alle topclubs ter wereld gedraaid. Als resident van de Mansion Club in Melbourne draaide hij al snel met ’s werelds beste dj’s als Sasha, John Digweed, Paul Oakenfold en Anthony Pappa. Hij is de oprichter van het in 1997 gestarte Vapour Recordings, een label waarop artiesten als Ocean Wave, Luke Chable, Nu Breed, Jerry Bonham, Sumantri en Highland platen hebben uitgebracht. Met ondertussen alweer de 28e release hebben Vapour Recordings platen al op vrijwel alle grote compilatie series, zoals Global Underground en Renaissance gestaan.

Mara Soundsystem bestaat al vanaf 1997. Dit duo, bestaande uit Barry Gilbey en Sarah Whitaker-Gilbey is één van de Headliners op het Fameuze Choo Choo Recordings. Met platen als Falling en Orinoco vergaarde Mara al snel veel fans onder grote dj's. Na een aantal jaren vol goede releases en remixes nam het succes van Mara afgelopen jaar een grotere wending. Dj’s als Danny Tenaglia, Anthony Pappa, Satoshi Tomiie en Deep Dish droegen de platen van Mara op het populaire Choo Choo label op handen. Maar bij slechts vinyl uitbrengen bleef het niet. Mara Soundsystem bleek een groot succes, met de dj-ing skills van Barry en de waanzinnige vocale ondersteuning en presentatie van Sarah heeft het duo dansvloeren van Miami tot Mexico en Europa op z'n kop gezet.

Jeroen Woortman is met een unanieme jury uitslag verkozen tot de winnaar van de Earth talent competition. Afgaande op de ingestuurde mix cd mogen we veel van dit jonge talent verwachten.
Met een 2e en 3e plaats behaald te hebben de afgelopen 2 jaar heeft hij aangetoond erg gegroeid te zijn. Zijn mix van vernieuwende, ‘niet in hokjes te plaatsen’ platen mag Jeroen de 13e de spits afbijten.

In Area 2 wordt earth resident Per gesteund door de haagse top-dj Remy. Na jaren met honderden gigs en vele releases is hij het afgelopen jaar ook internationaal doorgebroken met zijn zelf geproduceerde album Bang. Dit album, met een mix aan house, progressive en tech-house nummers zit ondertussen in vele platenkoffers. De afgelopen jaren is hij één van de vaste waarden van Earth gebleken met zijn altijd energieke pompende sets.

Area 3, het Melkweg café is uiteraard het domein van dj Helpende Henk. Hij draait muziek in de breedste zin van het woord, van Bach tot Depeche Mode en van schlager naar de bassie en adriaan tune. Hij wordt als vanouds ondersteund door de visuals van Jansen met Fortuin.

Met in de inbreng van Luid en Duidelijk complementeren we de februari programmering. Van hen kunnen we een weer verassende performance verwachten. Het afgelopen jaar zijn zij van grote waarde gebleken met hun vele wisselende gedaantes.


Kijk voor meer informatie op de onderstaande links.

http://www.earth-link.nl
http://www.earth-link.nl/events/upcoming/Kasey.htm
http://www.marasoundsystem.com