Transistor flyer

Na Jeff Mills afgelopen weekend, staan er volgend weekend wéér grote namen in de 013! De Duitse Johannes Heil (live ), de Britse James Ruskin, de Tsjechische DJ La-di-da en onze eigen Hollandse DJ Noes! Het belooft een mooie avond te worden en je kan kaarten winnen op Groovetrackers.com!

Toen Heiko Laux op zijn label ‘Kanzleramt’ het debuut van Johannes Heil uitbracht, zorgde dat voor een kleine aardverschuiving in de dancescene. Op ‘Reality To MIDI’ schetst hij werkelijke met klanken. Hij haalt soms hele nummers door filters of aromatiseert ze met een dunne zanglijn. Dat is allemaal zeer opmerkelijk, omdat Johannes zijn carrière als DJ begon. Met Laux vormt hij het duo Item One, werkt hij vaak samen met de Amerikaanse DJ Slip en daarnaast produceert muziek Heil voor derden. Bijvoorbeeld de hit ‘Dein Schweiß’ van Sven Väth en 'Tanz mit Laibach' van Laibach.

De Britse DJ James Ruskin heeft zijn vaste stekje bij de toonaan- en afgevende Gecko Club in Londen. Inmiddels reist Ruskin de halve wereld af – van Tresor in Berlijn tot Art Futura in Madrid - om dansminnende personen in extase te brengen. Dat lukt hem zelfs op plaat: de achtste Blueprint album en het vierde album op zijn andere label Surface James Records vonden ook haar weg in de platenkoffer van technogrootheden als Jeff Mills, Dave Clarke, Fumiya Tanaka en Steve Bicknell.

De Tsjechische DJ La-Di-Da (Linda Stepnickova) was net als DJ Rap ooit fotomodel. Muzikaal spreekt Marusha en DJ Djax meer tot de verbeelding. La-Di-Da zorgt ze voor pneumatische maatslagen waar niemand stil van blijft staan. Want de detroit-techno heeft een funky house input. Ook te horen op haar album ‘Lasergirl’.

DJ Noes telt inmiddels tot de beste techno-DJ’s in Noord-Brabant mede door zijn flexibele en toch pakkende draaistijl. Stiekem zitten er al veel mensen te hopen op een heus Noes-album. DJ Noes heeft zijn roots in de hiphop. Dat verklaart waarom zijn set meestal soepel swingt.

vrijdag 12 december 2003
aanvang/zaal open 22.00 uur,
entree ¤ 12,00 (vvk loopt)

Andere dance-events in 013:
Neerlandsch Fabrikaat:
Michel De Hey + live: Secret Cinema + Jay Samuel + DJ Robert C.
zaterdag 27 december ([The Choice], aanvang 22.00 | entree ¤ 7,00 (excl. serv.kosten)


Controlled Panic:
Nosferatu + Akira vs. The Viziter + Garong vs. Dios + Pendeho Mafia + Adnoctum + hosted by Justice
zaterdag 27 december [Kleine Zaal], aanvang 22.00 | entree ¤ 10,00 (excl. serv.kosten)