nu heroes

Eerder meldden we jullie al dat ook dit jaar weer het Nu Heroes festival gaat plaatsvinden in Utrecht en wel op 1 tot en met 3 april. Er hebben nog wat belangrijke wijzigingen plaatsgevonden maar het programma is nu definitief.

De tweede editie van NU HEROES is van 1 april tot en met 3 april in Tivoli, Utrecht en staat als een huis! Er is een belangrijke wijziging in het programma: Peaches treedt vrijdag 2 april op in Tivoli de Helling in plaats van donderdag 1 april. De kaartverkoop in Utrecht is begonnen en de landelijke voorverkoop start a.s. donderdag. Een passepartout voor alle dagen kost 25 euro, daarnaast is er een aparte vrijdagavond-passepartout van 20 euro waarmee je naar Peaches, Chicks on Speed, LCD Soundsystem, en 2 many dj’s

Donderdag
In Tivoli Oudegracht presenteert Pop-O-Matic een NL-HEROES special met resident St. Paul en dj’s Leroy, Rockid en L-Dopa. Zij laten zien dat mooie muziek niet aan genres gebonden is. Het concert van Peaches in Tivoli De Helling is verschoven naar vrijdag 2 april. Om 23.00 uur staan dj’s Wiekes en De_Lavaman van de High Voltage wel klaar voor de meest kinky beats en rock ‘n’ roll van het moment!

PEACHES
Vrijdag begint Peaches in Tivoli de Helling. Niet voor de poes. Een vrije vertaling van de eerste zin van Peaches’ bio. Want deze dame mag dan wel rechtstreeks naar de onderbuik rappen, met geile teksten op sexy elektrobeats, maar ‘easy’ is ze zeker niet. Dat bewees The Teaches Of Peaches en werd driedubbel onderstreept door opvolger Fatherfucker. De Canadees-Duitse is in de eerste plaats performer: heftig, opzwepend en met een duidelijke boodschap. Om elf uur neemt de Boemklatsch-crew het over en zij presenteren dj Format! Hij houdt van hiphop ‘like Madonna loves diiiicccckkkk!’. En dat is meteen dj Formats bekendste sample. Knippen en plakken is de filosofie van deze Brit. In 2003 verscheen, na jarenlang dj-en, producen en samenwerken (o.a. met dj Shadow) zijn debuut Music For The Mature B-Boy. Formats underground funky snelle cuts worden gekoppeld aan mc’s als Abdominal en een feestelijke dosis humor. Want stel je voor dat iedereen zichzelf de hele tijd maar serieus nam, aldus Format.

CHICKS ON SPEED, LCD SOUNDSYSTEM en 2 MANY DJ’S
Chicks on Speed Will Save Us. Beweerden ze op hun debuutalbum en aldus geschiedde. Het Berlijnse elektropunktrio Chicks on Speed maakte de overall weer salonfähig, deed een tournee langs psychiatrische inrichtingen en veroverde het hart van modegoeroe Karl Lagerfeld. Belangrijker: Chicks on Speed bewijst, voor wie dat nog niet wist, dat vrouwen kunnen rocken.

LCD Soundsystem is het kindje van indierockproducer en voormalig Pony-lid James Murphy. In zijn vrije tijd zoekt hij het in ‘acid on wave’. Nerveuze, monotone teksten die David Byrne in herinnering roepen, woeste percussie en dansbare punk. Met op zijn laatste plaat Yeah een extra scheut electrorock.

2 Many Dj’s, oftewel David en Stephen Dewaele, zijn hot. Politiek incorrecte progrock, trendy triphop, techno en rock ‘n’ roll, het komt allemaal samen in hun platencollecties én in hun mixen. Niet netjes achter elkaar, maar ingenieus vermengd. De bijbehorende cd is een nieuwe standaard geworden in de danswereld. De heren zijn de internationale podia niet af te slaan.

PUNCH presents AUDIO BULLYS en CLONE LABELNIGHT
Dat Audio Bullys een zaal plat krijgen bewezen ze in oktober in Tivoli. Op de zaterdagavond van NU HEROES nemen de heren tijdens ‘PUNCH presents..’ plaats achter de draaitafels. Londens hipste dance-duo brak vorig jaar stormachtig door met Ego War. Een knip-en-plakwerkstuk van punk, garage, hiphop en disco onder het motto ‘We don’t care’. Na afloop Mad Ed en de PUNCH dj’s.

Tegelijkertijd Clone Label Night in De Helling. Clone is techno in de breedste zin van het woord, wereldwijd happening en hartstikke Nederlands. De Clone Label Night presenteert het neusje van de zalm. Zoals Alden Tyrell. Ooit begonnen met megamixen voor Ferry Maats Soul Show, tegenwoordig vooral experimenteel. Hoewel hij alle Clone-uitgaven mastert, brengt hij zelf zo min mogelijk uit. Tyrell moet je live ondergaan. Like A Tim zag vroeger lijkbleek, vandaar zijn naam. Zijn electro-georiënteerde techno is breed en eclectisch opgezet en wordt onder meer uitgebracht bij Clone, Alec Empire’s Geist Records en zijn eigen LIKE-label. Putsch 1979 tenslotte komt uit Finland, aan de rand van de poolcirkel. Dat klinkt minder warm en groovy dan het uitpakt. Veel bliepjes maar ook live instrumenten en een indrukwekkende hoeveelheid synthesizers.

LINE UP IN HET KORT:

donderdag 1 april Tivoli De Helling (geen vvk)
HIGH VOLTAGE, fire in the disco! met dj’s Wiekes en De_Lavaman
23.00 u | ¤ 3,- studenten/u-pashouders gratis

donderdag 1 april Tivoli Oudegracht (geen vvk)
POP-O-MATIC – NL-HEROES – SPECIAL
Met St. Paul, Leroy, L-Dopa en Rockid
23.00 u | ¤ 4,-

vrijdag 2 april Tivoli Oudegracht
CHICKS ON SPEED (live), LCD SOUNDSYSTEM (live), 2MANYDJ'S
22:00 u | ¤ 15,-
www.chicksonspeed.com ; www.2manydjs.org

vrijdag 2 april Tivoli De Helling
PEACHES & support
19:30 u | 20:15 u | ¤ 12,50

vrijdag 2 april Tivoli de Helling
Dj FORMAT & Boemklatsch dj’s Illvester, Lygra, Etcenist
vj’s subliminal messengers
23.00 u | ¤ 8,-
www.boemklatsch.nl

zaterdag 3 april Tivoli Oudegracht:
PUNCH presents AUDIO BULLYS (club set), Mad Ed & Punch dj’s
23:00 u | ¤ 8,-
www.audiobullys.co.uk

zaterdag 3 april Tivoli de Helling
CLONE LABEL NIGHT
Live on stage: Putsch 79 (Fin), Alden Tyrell, Cosmic Force,
Dijf Sanders, Like a Tim, dj Serge
22.00 u |¤ 11,-
www.clone.nl

- Passepartout voor alle dagen en locaties: ¤ 25,-
- Passepartout vrijdag 2 april (Tivoli Oudegracht & De Helling) voor Peaches, Chicks On Speed, LCD Soundsystem en 2 Many dj's: ¤ 20,-

Algemene gegevens:

Tivoli Oudegracht
Oudegracht 245
3511 NL Utrecht

Tivoli De Helling
Helling 7 Utrecht
Informatienummer: 0900 – 235 84 86 (0900 beltivoli)
Homepage: www.tivoli.nl

Voorverkoopadressen: Tivoli Oudegracht, de 150 grote postkantoren, de 33 GWK stationskantoren, de 10 grotere VVV’s, Plato (Steenweg 13, Utrecht) en Twist en Shout (Oudegracht 70, Utrecht) Reserveren is alleen mogelijk via de ticketlijn: 0900 – 300 12 50.