Het Amsterdam Dance Event staat weer voor de deur. Drie dagen lang zal er in de hoofdstad zoveel te doen zijn dat er moeilijke keuzes moeten worden gemaakt. Voor de vrijdag willen we er drie feesten voor jullie uitlichten. Speakerplay met oa. Ricardo Villalobos en Mathew Jonson (live), Get Physical Music met oa. DJ T & M.A.N.D.Y. en de Ovum party met oa. Josh Wink en Gene Ferris.

Speakerplay vindt weer plaats in Hotel Arena. Het feest wat begon als initiatief van M-O-D, Steve Rachmad, Estroe, Bart Skils en Dimi in april vorig jaar haalt Mathew Jonson (voor het eerst?) naar Nederland. Over Ricardo Villalobos hoeven we weinig meer te schrijven, maar Mathew Jonson behoeft misschien nog enige intriductie.
De mensen die niet draaien, hebben zijn platen onbewust vast al vaker gehoord en de klapper "Decompression" maakte zijn naam ook al wat bekender, maar Mathew Jonson heeft veel meer op zijn naam staan dan alleen de klapper op Minus. Op het label itiswhatitis records releasde Jonson al vijf platen waaronder Typerope die ook weer terug te vinden is op de mixcd "Taka Taka" van Villalobos.
Naast deze international grootheden staat in de grote zaal Estroe met wie wij onlangs een mailinterview hadden. In de kleine zaal draaien Melon en Bart Skils.

Speakerplay goes minimal
Tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event zetten alle party-organisatoren hun beste beentje voor. Met de komende editie klopt het hart van de dancewereld wederom drie dagen lang in Amsterdam. Ook Speakerplay heeft iets bijzonders in petto. Want na de Heineken Music Hall-editie keert de techno-avond terug naar zijn vaste stek: Hotel Arena.

Ricardo Villalobos en Mathew Jonson zijn de grote namen die deze keer de boventoon zullen voeren. Beide dj's hebben ieder op zijn eigen manier de afgelopen tijd zich hard gemaakt voor minimal en clickhouse. Hun inspanningen worden eindelijk beloond. Villalobos kan zijn nieuwe cd Thé Au Harem d'Archimède tot zijn laatste wapenfeit rekenen.

Timetable:
Main:
22.00-00.00 uur: Estroe
00.00-01.00 uur: Mathew Jonson
01.00 tot bam: Ricardo Villalobos
Tuinzaal:
23.00-04.00 uur: Bart Skils en Melon

meer info: http://www.speakerplay.nl

Electronation en Fucking Frijdag bundelen hun krachten en bouwen een feest in de More met het Get Physical label. DJ/ producers M.A.N.D.Y. en DJ T zullen een dj-set draaien, en Booka Shade zal live optreden. Uiteraard ontbreken de Electronation residents Herr Arter en Terry Toner ook niet op deze avond!
Ook de after zal hier plaatsvinden. Wie er daar draaien is nog niet bekend maar er wordt gesproken over "de ultieme afterparty dj" dus misschien kan het bovestaande bericht hier meer duidelijkheid over geven… ;-)
ElectroNation & Fucking Frijdag present: Get Physical Music
DJ T, M.A.N.D.Y., Booka Shade (live), Herr Arter & Terry Toner
+ AFTERPARTY with very special guests!!!!!!!

Fucking Frijdag heeft zijn krachten gebundeld met ElectroNation om op vrijdag 22 oktober hun stempel te drukken op het Amsterdam dance event met de Get Physical label avond. Get Physical Music is een van de meest spraakmakende nieuwe Duitse labels van dit jaar, de sound van dit label is te omschrijven als een mix van house, electro, disco en minimal.

De muziek wordt verzorg door DJ T, labelbaas van Get Physical Music en hoofdredacteur van GROOVE-MAGAZINE, verder zal het zeer spraakmakende duo M.A.N.D.Y. achter de draaitafels plaatsnemen. BOOKA SHADE, wiens eerste album deze maand op Get Physical Music verschijnt zal een spannend LIVE optreden geven. Daarnaast staan ook de ElectroNation residents Herr Arter & Terry Toner op het programma.

Op de AFTERPARTY in de MORE verwachten we een VERY SPECIAL GUEST…. de ultieme afterparty dj zal van de partij zijn om een surealistisch after te garanderen!!!

Een nog nooit in Nederland vertoond spektakel dat je niet kán, wíl en mág missen!
meer info: www.electronation.nl en www.clubmore.nl

Tot slot is er in de Panama een samenwerking tussen Extrema en Ovum. De DJ's van over de hele wereld waarschijnlijk het feest met de meest internationale line-up.
Extrema music management and elite music management i.a. with ovum and friends presents…

First Room
22.00-23.00 Rene Amesz
Rene Amesz is een van de artiesten uit de Extrema Music stal. Zijn Melvin Reese project belandde in 2002 al op nummer één in de Nederlandse dance charts en werd veel door grote namen als Carl Cox en Danny Tenaglia gedraaid. Waarschijnlijk zal Rene dit succes evenaren met Back Into The Funk, de release op het label van Sander Kleinenberg (LMR), waarmee hij wederom internationaal hoge ogen gooit. Zijn DJ-set op de mainstage van Extrema Outdoor was één van zijn grootste DJ optredens tot nu toe, maar het liefst werkt Amesz in zijn studio aan producties voor vernieuwende DJ’s.

23.00 - 00.30 Gene Farris (us)
Stijl: discohouse
Terwijl iedereen in Chicago zich met elektronische muziek bezighield, liep Gene Farris nog met zijn hoofd in de discowolken. Gelukkig maar, want geleidelijk heeft de DJ/producer een eigen geluid ontwikkeld.
Luisteren naar: This Is My Religion

00.30 - 01.15 Funk D’Void Live (sc)
Mr Diabla, oftewel Funk D‘Void (Lars Sandberg), geniet al langere tijd bekendheid maar brak pas echt door nadat hij bij het Duitse Cocoon terechtkwam. Sandberg produceert voornamelijk voor het Schotse Soma label en staat bekend om zijn gemêleerde technosound. Woonachtig in Barcelona reist hij nu de wereld: als zijn gloednieuwe CD I-Funk het net zo goed gaat doen als zijn allergrootste hit Diabla (Soma) - die werkelijk door elke DJ op de planeet grijsgedraaid werd - dan kunnen we nog wat verwachten. Tussendoor produceerde Funk ook nog even het veelzijdige album Volume Freak wat hem na Diabla voorgoed op de internationale kaart zette. (http://www.xpander.nl)
http://www.funkdvoid.com

01.15 – 02.30 D’julz (f)
Style: house, techno, tribal, dub, funk
The pioneer of the French sound in New York. He famously had his own club night, Bass Culture, in the Rex in Paris.
http://www.elitemm.co.uk/djulz.shtml

02.30 – 04.00 Josh Wink (us)
Stijl: acid, techno
Acid is weer helemaal terug. Josh Wink heeft een groot aandeel in de opleving van deze borrelende, hypnotiserende housesound. Zijn eerder dit jaar verschenen artiestenalbum 20 To 20 stond immers bol van acidklanken. Naast zijn producerkwaliteiten is Josh Wink een veelgevraagd DJ met een even voortreffelijke als gevarieerde platenkeus.
Luisteren naar: Profound Sounds Vol 1 & 2
http://www.elitemm.co.uk/wink.shtml

Room 2
22.00-23.30 10 Sui (uk)
Stijl: Nu Skool Breaks
Deze ‘lady of breaks’ stond deze zomer nog voor 5000 man op Jakarta’s eerste outdoor beachparty, georganiseerd door het Engelse Cream.
Luisteren naar: Dark Glass/Ghetto Thunder

23.30-01.00 Master H (f)
Stijl: funky house
Hassen Gouaned is het nieuwste export van Soma Records. Deze designer DJ draait met zijn flamboyante stijl in de hipste clubs in Parijs, New York en Glasgow.

01.00-02.30 Nick K
Stijl: house, tech house, vleugje progressive
Deze DJ/producer heeft z’n eigen label genaamd Lowriders. Hij produceert voor Yoshitoshi, het label van Deep Dish.

02.30-04.00 King Britt (us)
De uit Philadelphia afkomstige DJ/producer King Britt is een veelzijdig artiest. Zo maakt hij net zo goed een discoplaatje als een hiphopalbum. Als DJ is Britt, die begin jaren negentig met Josh Wink het toonaangevende Amerikaanse houselabel Ovum oprichtte, al net zo moeilijk te categoriseren. Toch doen we een poging: house, met invloeden uit de soul, funk, disco en hiphop.
Luisteren naar: When The Funk Hits The Fan
http://www.kingbritt.net

Meer info: www.extremamusic.com, www.elitemm.co.uk en www.panama.nl

Comments

 • Michael

  Michael

  18 October 2004

  Hoewel ik qua muziek waarschijnlijk meer aan Electronation had gehad wordt het toch Speakerplay. Gezellig met de rest mee en de muziek zal ook wel aardig worden ;-)
  Ben erg benieuwd naar Jonson, jammer dat ie maar een uurtje speelt!

 • Chris

  Chris

  18 October 2004

  Voor mij wordt het ook Speakerplay!
  Ook vooral voor Jonson, en hoewel het maar een uurtje is, het is wel live! liever 1 uur live dan 3 uur draaien (denk ik).
  Hoorde dat DJ T waarschijnlijk ook nog wel op de after gaat draaien, dus als we daar binnen komen horen we die ook nog en krijgen we ook nog wat mee van de electronation gezelligheid!
  heb er zin in!

 • Marique

  Marique

  18 October 2004

  Weet iemand hoe laat Johnson is eigenlijk??
  Ik ga voor de More… Maar als ie nou vroeg is.. DJ T en MANDY waren echt te cool in Barcelona, dus die wil ik sowieso zien!!

 • Chris

  Chris

  18 October 2004

  Timetable:
  Main:
  22.00-00.00 uur: Estroe
  00.00-01.00 uur: Mathew Jonson
  01.00 tot bam: Ricardo Villalobos
  Tuinzaal:
  23.00-04.00 uur: Bart Skils en Melon
  Eerst kijken, dan zeiken… :r:P

 • Marique

  Marique

  18 October 2004

  Zeiken??? Jij bent ook niks gewend?? ;-) Ik had gewoon ff niet zo goed gekeken… :D

  Maareuhm mayb eerst ff langs Arena dan… Als mn fiets gemaakt is…

 • Chris

  Chris

  18 October 2004

  Gezellig, moet je doen! :)

Comments are closed