Orb

Tijdens ADE, op zaterdag 23 oktober, organisereert Laughing Buddha, in samenwerking met het Engelse Lime, The Orb. In het voormalige pakhuis Wilhelmina organiseren zij een muzikale trip waarin alle aspecten van funky soulful house tot electro met de warme organische en jazzy klanken van de didgeridoo van Lies en sax van Susanne voorbij komen. MC ZoëXenia is hostess van de avond (www.robotfunk.com/zoexenia, nl) en de visuals worden verzorgt door meesteres VJ Miss Meesy en up-n-coming star Blinddog

Dinner Line-up:
18:00-20:00 Dinner Asian Fusion Delight (7,50 ¤ pp of 15 euro met entrée showcase)
18:00-19:00 DIVE spelen live een lounge set
19:00-20:00 Future Groove Express spelen een jazzy house set

Showcase The Orb Line-up:
21:00-21:45 DJ Layon (Laughing Buddha, nl) met Lies Beijerinck op didgeridoo
Stijl: deep- tech house
Wapenfeiten: Na een carrière als international model belandde Leon Breed achter de draaitafels. Draaide als DJ ook weer buiten de landsgrenzen zijn ritmische sound.
Lies Beijerinck: didgeridoo
Wapenfeiten: Lies speelt didgeridoo sinds 1993. Zij heeft een jaar in Australië gewoond. Zij heeft gespeeld met Tiësto (mei 03) in Gelredome, Ambient tent van Dance Valley,City Sounds en optredens in uiteenlopende radioen TV programma’s als VPRO’s Noorderlicht, Lalalalive (AVRO)
21:45-22:30 DJ Johan W (Come Together Records, uk)
Stijl: funky soulful house
Wapenfeiten: Johan is nu bezig zijn eerste track uit te brengen genaamd "Solo Necessita" een soulful Latino beinvloede track dat iedereen komend zomer allemaal op zal dansen.
22:30-23:15 DJ Sandrien (Laughing Buddha, nl)
Stijl: warme electro tech-house
Wapenfeiten: Sandrien van Rossum werd afgelopen jaar genomineerd als beste nieuwkomer bij de Gouden Kabouter Awards vanwege haar energieke warme electro en techno sound.
Quote: ‘Het is leuk om je moeder te zien hossen op je muziek’
23:15-00:00 DJ Stuart Hirst (Lyme, uk)
Stijl: tech-house, electro
Wapenfeiten: Stuart Hirst produceert nummers voor niemand minder dan Steve Lawler’s nieuwe label Harlem Records. De nummers zijn Rhythmique en Electronique, nu verkrijgbaar op promo.
0000-00:30 live DIVE (Laughing Buddha, nl)
Stijl: live dance - drums, vocals, sample electro/house zonder knoppen
00:30-01:15 DJ M-Cécile (Laughing Buddha, nl) met Susanne Alt op sax
Stijl: progressive techno
Wapenfeiten: Marie Cécile is dochter van een klassieke zangeres, bespeelde zelf veel instrumenten. Legde zich vervolgens toe op techno met acid jazz en electro invloeden.
Quote: ‘Als je niet af en toe rondkijkt, mis je al het leuke’
01:15-02:00 DJ John Taylor (Lyme/Punxsoundcheck Records, uk)
Stijl: Electro-techno
Wapenfeiten: John Taylor draaide al tijdens de toonaangevende electro-avonden NagNagNag en Trash in Engeland. Taylor wordt geroemd om zijn mix van klassiekers met hedendaagse opvattingen. De ambassadeur van Electro is ook onderdeel van de formaties The Droyds en Punx Soundcheck. Taylor produceerde een remix van jaren ’80 klassieker Fade To Grey van Visage en herschikte samen met Princess Julia ook You Spin Me Round van Dead or Alive en is tevens eigenaar van platenlabel Icon Series. Luisteren naar: Punx Soundcheck presents Plastique EP nu verkrijgbaar op Beauty Case Records (www. punxsoundcheck.com)
02:00-03:00 Laughing Buddha DJ’s vs Lyme DJ’s Battle of the Sexes
Stijl: muzikaal man/vrouw gevecht

Voorverkoop: aan de deur 5 Euro / reserveringen voor dinner 06-14 56 03 40 á 15 euro incl feest
Adres: café Wilhelmina Pakhuis, Veemkade 576, Amsterdam (3 min lopen vanaf Panama)
Pendel bus zal beschikbaar zijn vanaf Felix Meritis naar Panama/Wilhelmina