mtvcondomi

Wereldwijd zijn meer dan 40 miljoen mensen besmet met HIV/AIDS. De helft van het aantal nieuwe besmettingen bestaat uit jonge mensen. Naast de jaarlijkse succesvolle Staying Alive campagne wil MTV jongeren nu ook op een andere manier bewust maken van de gevaren en gevolgen van AIDS en HIV. Vanaf september introduceert MTV daarom in samenwerking met Europa’s grootste condoomfabrikant Condomi het allereerste MTV voorbehoedsmiddel op de Nederlandse markt: de MTV Condoom. Met de opbrengsten van deze condoomverkoop worden de initiatieven van de Staying Alive Campagne financieel ondersteund. Vanaf september is de MTV ultrafeeling condoom, bestaande uit 6 condooms en een ‘Saturday-night special’ te koop.

WERELDWIJD ONDERZOEK NAAR SEKSUEEL GEDRAG
Onder de titel Staying Alive voert MTV sinds 1998 een bewustwordingscampagne tegen de stigmatisering van hiv- en aids slachtoffers. Staying Alive wil jongeren aanzetten tot veilige seks en verantwoordelijk handelen. Een streven dat nog altijd actueel is, zo blijkt uit de uitslag van het grote onderzoek naar seksueel gedrag van jonge mensen dat Staying Alive uitvoerde onder 9000 jongeren in 29 landen. Een van de meest opvallende bevindingen was het matige condoomgebruik van de respondenten. Hoewel de jongeren goed op de hoogte zijn van de risico’s van onveilig vrijen, gebruikt het merendeel niet of niet altijd een condoom. Meer resultaten van het onderzoek zijn te vinden op www.staying-alive.org.

WERELD STERREN SAMEN OP UNIEK CONCERT
Ieder jaar organiseert Staying Alive een uniek concert ten bate van de strijd tegen hiv en aids. Verschillende grote artiesten waaronder Paul McCartney, Beyoncé, Bono, Anastacia, Peter Gabriel, Britney Spears, Sting, Pink, Queen, 50 Cent, Shakira, David Bowie zijn ieder jaar van de partij. Het concert maakt deel uit van de 46664 campagne, een initiatief van Nelson Mandela om de aids en hiv-epidemie in Zuid-Afrika onder de aandacht te brengen. 46664 is het gevangenen-nummer dat Mandela droeg tijdens zijn 18 jaar durende gevangenschap op Robbeneiland. Destijds werd Zuid-Afrika verscheurd door apartheid, vandaag de dag is hiv de grootste bedreiging voor zijn land. Het Staying Alive-concert wordt ieder jaar rechtenvrij aangeboden aan radio- en tv-omroepen met in totaal een potentieel bereik van twee miljard kijkers.

Comments

 • Chris

  Chris

  24 September 2004

  Condoms are for pussies!

 • Goedie

  Goedie

  24 September 2004

  Kwam ik tegen op het livesets.com forum:

 • Chris

  Chris

  24 September 2004

  Dat zeg ik :r

 • Frank-NL

  Frank-NL

  25 September 2004

  Gamma

Comments are closed