Logo D3

D3 vindt op de laatste dag plaats van het Amsterdam Dance Event (23 oktober), Europa’s belangrijkste muziekconferentie voor professionals uit de elektronische en dance muziekindustrie.

Producer en dj Stonebridge van het welbekende label Hed Kandi is één van de grootheden die tijdens de eerste editie van de D3: Dutch DJ Day een workshop geeft. Daarnaast zal House goeroe Juan Atkins ingaan op het dj zijn. Funk D’Void, bekend van het vermaarde Soma label, laat zien hoe je het maximale uit je draaitafels haalt, door middel van Final Scratch. De dag zal geopend worden met een lezing door niemand minder dan Karl Bartos, de voormalige lid van het legendarische Kraftwerk. Met deze en andere onderwerpen wil Conamus de jonge en semi-professionele dj’s en producers van de nodige informatie en inspiratie voorzien.

D3: Dutch DJ Day, een seminar voor dj’s en producers vindt plaats op 23 oktober in de Felix Meritis te Amsterdam. Op deze dag komen er diverse facetten aan bod komen waar je als dj of producer tegenaan kan lopen. De Zweedse dj en producer Stonebridge laat zien en horen hoe hij tot het maken van zijn hit ´Put ´Em High´ is gekomen. De Engelse house en techno producer en dj Funk D’Void zal een workshop Final Scratch geven, een systeem voor dj’s om mp3’s met je draaitafels te mixen. Verder zijn er informatieve panels als ‘Help, mijn track is af, wat nu?’ en ‘Van huiskamer tot mainstage’, waarin vooraanstaande artiesten en platenbobo’s tips geven om als danceartiest een stap dichter bij succes te komen. Ook is er aandacht voor juridische en fiscale vraagstukken waar je als dj of producer mee te maken kan krijgen.

Een uniek onderdeel van de D3: Dutch DJ Day is het Demotrack Hour. Tijdens dit onderdeel kun je als bezoeker in een één op één gespreken je demotrack laten beoordelen door bekende dj’s en labelbazen. De dag wordt afgesloten met het zogenaamde Demotrack panel, waarbij de kans bestaat dat jouw track door een deskundig panel onder de loep wordt genomen. Vergeet dus niet je demo-cd mee te nemen!

De voorverkoop is reeds gestart. Kaarten kosten ¤ 15,- (excl. reserveringskosten) en zijn te koop via TicketService (0900 - 3001250 - ¤ 0,45pm), 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, www.ticketservice.nl en de betere platenspeciaalzaken. Voor meer informatie www.dutchdjday.nl.