Na een zomer vol met festivals is het weer tijd om terug te keren naar de intimiteit van de kleinere kwaliteitsfeestjes. Als je op de FFWD Dance Parade bent geweest of op de bomvolle Sessions FFWD Afterparty, weet je dat de straffe tech-house en Sessions-sfeer garant staan voor een leuke avond. Engelse technolegende Billy Nasty is deze week de headliner in de vernieuwde Basement van de Nighttown.

VR 17.09 Strictly Techno Sessions met Billy Nasty
In een vernieuwde Basement nemen deze keer niet de minsten plaats achter de draaitafels. Niemand minder dan Billy Nasty is uitgenodigd om zijn kunsten te vertonen. Altijd in goed gezelschap die Billy. Neem nou zijn platenmaatschappij Tortured waar artiesten als The Advent, Steve Rachmad en Umek onder contract staan. Deze getalenteerde muziekwizard heeft al heel wat jaartjes achter de decks erop zitten en zal dan ook het beste uit de kast trekken om een onvergetelijke set neer te zetten. Vraag het maar aan de bezoekers van festivals als Lowlands en Dance Valley en aanstaande zaterdag het immense Qbase feest op vliegveld Niederrhein. Verwacht in de intimiteit van de 300 man grote basement verder vette funk en pompende grooves van Metroline. Van dit producers-duo treedt de bij Triple Vision werkende plaatjesdraaier vanavond op. Uiteraard ontbreken de residents van Strictly niet op deze avond. Perry is na zijn pompende set op Lowlands er weer helemaal klaar voor en de tegenwoordig in Kiev wonende Michel komt speciaal deze editie overvliegen om gezamenlijk met hem de laatste uurtjes te spinnen. De vaste bezoekers van ST weten wat dit betekent: alles los!!! Het visuele gedeelte komt deze keer van Semtech. Zij staan bekend om hun enigzins aparte benadering van visuals.

VR 24.09 Sessions. Sound Architecture presents S.O.S.
Deze avond zal de primeur in Nederland worden van iemand waar we erg blij mee zijn, Dave Ellesmere (Kanzleramt) zal namelijk een geweldige live-set ten gehore gaan brengen. Verder zullen resident Joachim en Thomas Vahe voor het nodige technogeweld zorgen. Dave Ellesmere, die sinds kort ondergebracht is bij Sound Architecture Bookings, heeft reeds een rijke historie achter zich als het aankomt op muziek. Ooit is hij begonnen als drummer in punkbandjes. Maar zijn house/techno-carriere bloeide op toen hij via zijn werk de nieuwste platen vanuit Amerika wist te bemachtigen. Na vele releases op zijn eigen en diverse andere labels kwamen zijn platen terecht bij mensen als Derrick May, Diego en Heiko Laux wat resulteerde in Angry Young Computer (2003) en Rites of Spring (2004) die uitgebracht werden bij het wereldwijd bekende label Kanzleramt onder zijn eigen naam. Sound Architecture is erg blij deze Engelsman, die woonachtig is in Amsterdam, voor het eerst met zijn energieke live-set aan zijn Nederlandse publiek te mogen presenteren. Om twaalf uur opent resident Joachim de avond. Ook Joachim beleefde na een korte pauze een ware opleving wat betreft het draaien. Na onder andere deze zomer op het Gravity Electronic Festival in Montpellier en diverse strandfeesten gedraaid te hebben gaat Joachim vanaf september het land in. Naast zijn vaste optredens bij Sound Architecture en zijn nieuwe monthly residence in club Poema, kan je hem van Eindhoven naar Alkmaar en van Zoetermeer naar Antwerpen tegenkomen, dus hou de diverse agenda's in de gaten. Thomas Vahe mag de avond in stijl afsluiten. Na een beperkte draaitijd tijdens een vorige S.O.S mag hij deze keer in de herkansing. Natuurlijk hebben we niet voor niks voor Thomas gekozen, als eerste is zijn talent onmiskenbaar, en als tweede zal zijn muziek goed aansluiten op de live-set van Dave Ellesmere waar hij ook nog eens groot fan van is.


VR 17.09 Stricty Techno Sessions met Billy Nasty, Metroline, Perry vs. Michel, Semtech
Zaal open 23.00 uur
EUR 10,-

VR 24.09 Sessions: Sound Architecture presents S.O.S. met Dave Ellesmere (live), Joachim en Thomas Vahe
Zaal open: 24.00 uur
EUR 7,-

Comments

  • Paul Bergenh.

    Paul Bergenh.

    16 September 2004

    Hier staat vermeld dat Thomas Vahe resident is van S.O.S., cool!

Comments are closed