karlbartos

Donderdag 14 oktober zal niemand minder dan Karl Bartos te aanschouwen zijn op het podium van de Boerderij te Zoetermeer. Karl Bartos is vooral bekend geworden door de Duitse electronische groep Kraftwerk. De show in de Boerderij zal dan ook vooral in het teken staan van Kraftwerk. 29 maart was de groep nog te zien in een uitverkochte Heineken Music Hall. Niet alleen zijn werk als lid van Kraftwerk, maar ook zijn medewerking aan diverse artiesten geven aan dat hij erg belangrijk is geweest voor een wereldwijde acceptatie van electronische muziek.

Nu is de pionier van electronische muziek terug om gehoord en gezien te worden! Als mede-schrijver van bekende Kraftwerk titels als “The Robots”, “The Model”, “Pocket Calculator” en “Tour de France”, zette Karl Bartos de basis voor het wereldwijde succes van de Duitse techno-pop. Bartos behoort hierdoor tot een van de weinige Duitse pop idolen die wereldwijd nog steeds het hoogste aanzien krijgt. Als drummer en keyboard speler is de invloed van Bartos op het geluid van Kraftwerk erg belangrijk geweest. De grondleggers van de US hiphop, zoals Africa Bambaataa, maar ook de starters van het vroege Detroit House geluid, pikten zijn typische electro beats op. Na Kraftwerk te hebben verlaten, kreeg hij wereldwijd succes als schrijver en producer. Hij werkte toen samen met onder andere OMD (Andy McCluskey) en Electronic (Bernard Sumner / Johnny Marr), The Mobile Homes (Sweden) en Anthony Rother en Deine Lakaien uit Duitsland. Een verassingoptreden als DJ in 1999 tijdens het “Kickzone"-Festival, wat plaatsvond tijdens de PopKomm in Cologne, bracht Bartos zulke lovende kritieken dat dit de start was voor nieuwe live plannen. Naast de bekende Kraftwerk titels, zal Bartos ook nummers van Kraftwerk ten gehore brengen die speciaal voor live-optredens digitaal zijn bewerkt. Tijdens de live shows is Bartos vergezeld door een toetsenist en de video artiest Karsten Binar. Hij zal zorgen voor de bekende Kraftwerk videoshow. De zaal gaat open om 20 uur, de aanvang van de show is 21 uur. Kaarten kosten 18 euro in de voorverkoop via Ticketservice. Meer informatie is te vinden op www.boerderij.org en op http://www.karl-bartos.de. Donderdag 14 oktober 2004 Kraftwerk ft Karl Bartos Aanvang 21 uur, toegang 18 euro

Comments

 • Heinos

  Heinos

  21 September 2004

  Blijf het apart vinden, Bartos in de Boerderij te Zoetermeer. Zoetermeer zuigt echt keihard, toch programeren ze daar steeds meer leuke dingen.

 • Goedie

  Goedie

  21 September 2004

  Dat was inderdaad ook mijn eerste gedachte, Kraftwerk en de Boerderij, niet een logische combinatie op het eerste gezicht. Maarja dat zijn mijn vooroordelen.

 • Marique

  Marique

  21 September 2004

  T wordt juist tijd dat er in gare steden ook wat meer gebeurd… Neem nou Dial T for Techno.. Goed initiatief!:r

 • Heinos

  Heinos

  21 September 2004

  *steekt even de middelvinger op*

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  21 September 2004

  Sinds de verbouwing van de boerderij staan er idd veel mooie dingen geprogrammeerd. Misschien een leuk discussie punt!

  Een poppodium is een betere plek voor een technofeestje dan een club. Eens?

 • Heinos

  Heinos

  21 September 2004

  Vaak wel vind ik. In van die mooie gelikte clubs is de sfeer en het publiek toch net vaak even wat anders. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.

Comments are closed