DEAF

De zevende editie van het tweejaarlijkse Dutch Electronic Art Festival vindt plaats van dinsdag 9 tot en met zondag 21 november in Rotterdam en presenteert ook deze editie een grote internationale tentoonstelling. Deelnemende kunstenaars op de tentoon-stelling van DEAF04 zijn onder meer de Chinees-Amerikaanse kunstenaar Zhang Ga, Seiko Mikami en Sota Ichikawa uit Japan, de Rotterdammer Marnix de Nijs en de Britse kunstenaar Luke Jerram.

Op de openingsavond (dinsdag 9 november) ben je getuige van verschillende wisselwerkingen tussen mens en machine. Krijgen bij het optreden van Echohce de muzikanten input van de machine, bij SSS krijgt de machine input van de performers. Echohce is een concert van David Link, Jamie Lidell en FM Einheit waarbij de teksten voor de nummers ter plekke worden samengesteld door de Poetry Machine, een computer die woordassociaties maakt en zo als een razende complete teksten bouwt. S.S.S (Sensors_Sonics_Sights) bestaande uit Cecile Babiole, Laurent Dailleau en Atau Tanaka, brengen een 'visuele muziekperformance'; de apparatuur waarmee zij werken genereert muziek en 3D-kunst als reactie op de intense gebaren en bewegingen die zij maken.

Woensdag 10 november:Maja Ratkje en Ran Slavin plays Insomniac City.
Donderdag 11 november en vrijdag 12 november: The Young Radicals.Twee avonden met jonge artiesten die opvallen door hun eigenzinnige interpretatie van hedendaagse, populaire electronische en digitale muziek.

Zaterdag 13 november: TheHub – reunion concert – support act The Station en Laetitia Sonami.Oude en nieuwe helden van de elektronische muziek. Een primeur is het na 10 jaar opnieuw samenkomen van The Hub, een band die in de jaren tachtig experimentele computermuziek maakte en beschouwd wordt als de voorloper van zowel connected als laptop music.

DEAF04 - Affective Turbulence: The Art of Open Systems. Centrale festivallocatie: Van Nelle Ontwerpfabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam.
Kijk voor het volledige programma op de website van DEAF04.

http://www.deaf04.nl

Comments

 • Marique

  Marique

  24 September 2004

  Interesting…

 • Carly

  24 September 2004

  vooral de eerste dag…

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  24 September 2004

  hehe, Jamie Lidell *huilsmiley*

 • Goedie

  Goedie

  24 September 2004

  Sowieso is de van Nelle Fabriek ook een erg vette locatie :).

 • Heinos

  Heinos

  24 September 2004

  Zekers cool! Van Nelle moet vet zijn en die poetry Machine lijkt me koel!

 • Frank-NL

  Frank-NL

  24 September 2004

  Van Nelle is zeker een van de mooiste industriĆ«le gebouwen die er nog zijn in ons land… ik wil hier wel kijken!

Comments are closed