The Fall & Rise Of Fools Ark

Op 25 September gaat om 23:00 uur “The Fall & Rise of the Fools Ark” in wereldpremière tijdens het Nederlands Filmfestival in bioscoop Camera/Studio te Utrecht. Gelijktijdig wordt deze VJ-film van LAMB, DADARA & JESSE uitgebracht op het Visual Music Label NoTV. Ter gelegenheid hiervan verenigen Electronation en NoTV in Tivoli hun krachten voor de: The Fall & Rise of the Fools Ark afterparty met Andy Barlow (Lamb /Hipoptimist), Benjamnin Bates en Nuno Dos Santos.

Meer informatie over de film:

De Nederlandse kunstenaars DADARA (aka Daniel Rozenberg) en JESSE (aka Jesse Limmen) werkten twee jaar aan deze kleurrijke surrealistische roadmovie over het universele gevecht tussen goed en kwaad, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het legendarische Burningman Festival in Amerika en haar bizarre installaties.
De soundtrack is gemaakt door Lamb en Hipoptimist (het nieuwe soloproject van Lamb voorman Andy Barlow), waarmee de liefhebbers van deze wereldberoemde band er een bijzonder nieuw album van hun idolen bij hebben.
De mix van filmopnamen (in de Nevada woestijn, waar de driemaster daadwerkelijk gebouwd werd) en computer animaties vertelt het verhaal over een groep zonderlingen in de woestijn die een gigantisch houten schip bouwt om de laatste ‘dwazen’ op aarde te redden van het corporate kwaad en globalisering. Het ‘kwaad’ wordt belichaamd door de ‘Greymen’ die de strijd aangaan tegen de Fools Ark, waarbij langzaam maar zeker vrijheid, humor en creativiteit vervangen worden door kleurloosheid, machtsdrift en hebzucht. God zelf moet er aan te pas komen om het tij te keren… Eén Greyman overleeft echter en neemt wraak waarbij het schip spectaculair in vlammen opgaat. Maar de ‘ark der dwazen’ stijgt op uit haar as en voltooit vanuit de hemel alsnog haar missie…
De verstrengeling van film en animatie leidt tot een audio-visuele reis door lang vergeten werelden: een magische ontmoeting van realiteit en fantasie. In Engeland werd de film door een journalist na het zien van de ‘sneakpreview’ al ‘Monty Pyton meets Yellow Submarine’ gedoopt, wat mede zal komen door de betoverende soundtrack die bij de film voor een constant stuwende dynamiek zorgt.
Meer informatie over de afterparty
Twee jaar werkten de Nederlandse kunstenaars DADARA en JESSE samen met LAMB-voorman ANDY BARLOW (aka The Hipoptimist) aan een surrealistische VJ-film. Deze speelt zich geheel af tegen de achtergrond van het legendarische Burningman Festival in de Nevada woestijn in Amerika. Nu de film klaar is, wordt het tijd voor de première met party. NoTV was dan ook erg blij dat Electronation hen vroeg om in Tivoli na de voorstelling samen een multimediaal dance spektakel op poten te zetten.

Verwacht net als in de film een verstrengeling van kleurrijke animaties met stuwende electronische beats, wat leidt tot een audio-visuele reis door lang vergeten werelden: een magische ontmoeting van realiteit en fantasie. In Londen wordt het Fools Ark Project al gebuzzed als ‘Monty Pyton meets next generation Yellow Submarine’.

Comments

  • HmZ

    HmZ

    13 September 2004

    Vanavond naar Paradiso, eerst filmpje dan concert :)
    Op foolsark is een preview te zien.

Comments are closed