Op vrijdag 10 september start earth het nieuwe seizoen met de lancering van de eerste vinyl release op earth audio. Dit wordt gevierd met een overvol muzikaal en theatraal programma in de vertrouwde Melkweg met onder andere Remy en Kareem Raïhani.

Er gebeurt momenteel veel achter de schermen bij earth. In mei startte de earth clubnight tour langs clubs en poppodia door Nederland en tevens ging het boekingskantoor echt van start. De volgende stap is earth audio. De eerste vinyl release staat gepland voor september 2004. Verder staan er in september maar liefst vier events gepland met als hoogtepunt de earth label night in de melkweg op 10 september.

Op deze labelavond staan alle prominente earth artiesten geprogrammeerd die de komende tijd op verschillende earth events te horen zijn. Met twaalf muzikale artiesten en drie ‘all night long’ performances zal geen bezoeker zich vervelen.

In area 1 staan zwaargewichten Remy, Per, Lemon8 en Pako&Frederik naast Bart van Wissen en Fitalic. Remy en Lemon8, beiden verantwoordelijk voor een remix op één van de eerste twee vinyl releases, staan centraal.

Area 2 wordt gedomineerd door nieuwe earth bookings aanwinsten. Hier draaien The Funky Bastard, Kareem Raïhani en Jefferson, zij worden bijgestaan door earth talent Jeroen Woortman en resident Benoit.
Het debuut van Kareem op earth is volstrekt logisch, hij is momenteel hot. Met zijn eclectische sound heeft hij de afgelopen jaren hoge ogen gegooid. Als resident van de wekelijkse H-RT avond in Panama* heeft hij vele grote artiesten uitgenodigd en nieuwe stromingen verkend. Technisch en creatief gezien past hij in een selectief gezelschap vernieuwende Nederlandse dj’s

Earth heeft de afgelopen 2 jaar nieuwe uitdagende, interactieve performances op haar events neergezet. Met 3 performances, een theatervoorstelling en de inbreng van Jansen met Fortuin in het cafe wordt dit nog eens benadrukt.
In de oude zaal vindt de premiere plaats van TO THE MAX, een Electro Muziektheater Act die een dag uit het leven van een hyperambitieuze popster weergeeft op ‘Tom & Jerry’ achtige snelheid. Deze allernieuwste productie van het Paradso-Melkweg Productiehuis is 45 minuten adrenalinetheater met drie acteurs, een DJ, een VJ en een muzikant.
Luid & Duidelijk, de A-cup pin up club en Master M. gaan voor de nodige actie zorgen in alle area’s.

Host van de avond is mc P-Pholl, vj Roger Muskee zorgt voor verschillende video-installaties.

Earth stands for forward thinking house music!