Speakerplay

Speakerplay heeft al heel wat grote namen naar Nederland gehaald: Jeff Mills, Richie Hawtin, Derrick May en Dave Clarke om er een paar te noemen, worden toch al jaren gezien als dé grote techno-namen. Voor deze editie wordt als 'oude rot' Ricardo Villalobos aan deze lijst toegevoegd. Naast hem zal er ook een grote, maar toch minder bekende naam naar Hotel Arena komen: Mathew Jonson! Na zijn klapper op Minus (Decompression EP) en zijn oudere releases op Itiswhatitis en Sub static is deze producer bij vele dj's al geliefd, en nu komt hij naar Nederland om zijn muziek live te performen!

Na een paar maanden van rust is Speakerplay weer terug. De grote Speakerplay editie in de Heineken Music Hall was een groot succes en smaakte naar meer. Deze editie zal wederom in het vertrouwde Hotel Arena Tonight plaatsvinden en staat in het teken van het Amsterdam Dance Event welke van 21 tot en met 23 Oktober zal plaatsvinden op diverse plekken in Amsterdam. Speakerplay heeft voor deze editie weer grote namen gehaald: Ricardo Villalobos uit Chili en Mathew Jonson uit Canada. Deze artiesten worden versterkt door met Amsterdams support: Estroe, Bart Skils en Melon. We zien jullie graag op 22 Oktober op deze avond vol kwaliteitsmuziek!

Ricardo Villalobos is voor velen al bekend als de vaandeldrager van de internationale minimalscene. Ook deze zomer heeft hij heeft meerdere malen geschitterd op Lowlands, 5 Days Off en het Awakenings festival. Ook is de koning van de nacht gesignaleerd op meerdere afterparties in ons land waar hij de bezoeker tot in de vroege uurtjes aan het dansen hield. Als je een bezoeker bent van festivals in het buitenland dan zijn er weinig geweest waar hij niet aanwezig was. Ricardo Villalobos is geboren in Chilli is op vroege leeftijd naar Duitsland verhuisd. Daar is hij vanaf begin jaren ‘90 al bezig met produceren op vele labels zoals Playhouse, Perlon, Cocoon en Contexterrior. Vorig jaar hij heeft zijn eerste eigen internationaal bejubelde album uitgebracht op Playhouse genaamd “ Alcachofa”. C.d’s en remixen die hij heeft gemaakt zijn teveel om op te noemen.

Voor Mathew Jonson zal het de eerste optreden zijn ooit in Nederland en Speakerplay is vereerd. Z’n laatste productie “Decompression ” op Richie Hawtin’s label Minus wordt werkelijk door ieder gedraaid op de dansvoer en is een tophit te noemen. Ook heeft de Canadees een eigen label: “It is what it is” en heeft daar meerdere releases op uit gebracht waaronder de minimale zomerklapper van vorig jaar, “Typerope”. Hij wordt onder andere door Richie Hawtin en Sven Vath als 1 van de meest vooruitstrevende artiesten gezien van het moment!

Naast deze twee internationale helden zal de avond ingeleid worden door onze Nederlandse techno afvaardiging van weleer; Estroe, Bart Skils en Melon. Speakerplay wordt ondersteund door 3voor12 . Hier is een archief van oude sets op Speakerplay opgebouwd. Surf er langs! Ook zal Nokia Dance Department op Radio 538 Speakerplay ondersteunen. Verder willen we excuses aanbieden dat Mathew Jonson verkeerd gespeld staat op flyer en poster.

www.speakerplay.nl
www.3voor12.nl
www.itiswhatitisrecordings.com
www.estroe.com
www.bartskils.com
www.melon.net

Comments

 • Chris

  Chris

  15 September 2004

  Misschien kan je je op speakerplay het best volledig laten verrassen (al ken je de platen misschien wel al) maar hier staat een streaming liveset van Mathew Jonson.

 • TimvD

  23 October 2004

  Zieke gast, die mathew jonson…was echt heel vet :D

 • Chris

  Chris

  24 October 2004

  Ik vond het ook super!
  Er werd een beetje lauw gereageerd op zijn set, maar vond dat er over de hele avond teveel geluld werd op de dansvloer… er was ook weinig ruimte, maar de muziek die jonson ten gehore bracht was super!!

Comments are closed