Na ruim 9 jaar gaan de organisatie Chemistry en de discotheek Escape uit elkaar. Dit betekent geen Rush, Mainstage, Marysol Inc, Marcello Solo, Of Housewarmin' meer in de Amsterdamse club.
We zagen in de agenda wel al dat er 17 september en 17 oktober een Rush avond is in de Rotterdamse Off Corso. Of deze samenwerking vanaf 2005 uitgebreid gaat worden en Chemistry misschien zelfs naar Rotterdam verhuist is nog niet bekend.

Na een memorabele samenwerking van dik 9 jaar gaan partyorganisatie Chemistry en discotheek Escape uit elkaar. "We hebben lang geweldige dingen in de Escape georganiseerd. De laatste drie jaar is de relatie echter sterk bekoeld." legt Chemistry directeur Eelko Anceaux vanuit zijn vakantie adres in Ibiza uit. "De contracten voor onze donderdagse clubavond RUSH en die van de zaterdagavonden lopen tot 31 december van dit jaar en worden niet verlengd. Chemistry gaat haar activiteiten elders voortzetten. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de creatieve invulling, maar vast staat dat het groots zal worden. Tijdens het Amsterdam Dance Event zullen de toekomst plannen van Chemistry officieel gepresenteerd worden."

Als reactie op de punten zoals naar buiten gebracht door Escape zegt Anceaux het volgende. "Ik verbaas me over het feit dat lagere bezoekersaantallen de laatste jaren op donderdag en zaterdag als een belangrijke reden genoemd worden. Aantallen van midden jaren '90 worden niet meer gehaald, maar dit heeft te maken met de verscherpte wetgeving rondom bezoekersaantallen na café brand in Volendam (Escape heeft een maximaal toegestane bezoekerscapaciteit van 1100 personen). Toch trekken we met onze zaterdag avonden en op de donderdag met RUSH meer dan 2500 bezoekers (met in- en uitloop) per week, iets waar menig club eigenaar voor zou tekenen. En dit in een sector waar over de gehele linie een teruggang te bespeuren is. Onze zaterdag avonden in Escape blijven juist goed bezocht en RUSH zorgt al sinds haar start drie jaar geleden week in week uit voor een uitpuilende Escape met dikke rijen voor de deur. Dit is uniek in Nederland en zelfs in Europa komt dit niet veel voor. Het is dan ook niet voor niets dat het dit jaar is verkozen tot 'meest populaire clubavond van het jaar'."

Partyorganisatie Chemistry organiseert sinds 1995 toonaangevende evenementen in binnen en buitenland. De clubavond Chemistry is 6 keer verkozen tot ‘clubavond van het jaar’ en is daarin dit jaar opgevolgd door de eigen clubavond RUSH. Per jaar worden 130 evenementen georganiseerd met een totaal van ruim 175.000 bezoekers.

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  15 September 2004

  volgens de boekjes!

 • Heinos

  Heinos

  15 September 2004

  Lekker gewerkt Paultje!

Comments are closed