Solid Grooves

Op vrijdag 8 oktober is er een nieuwe, bijzondere editie van Solid Grooves. De line-up is deze keer helemaal gericht op de harde Britse techno, Invite, Oliver Ho en James Ruskin. James en Oliver draaien beide één uur solo en gaan twee uur samen een 6 decks set met 2 mixers draaien.

Invite
DJ Invite (Tim van Paradijs) begon al op vroege leeftijd met muziek; hij was 6 toen hij zijn eerste plaatjes draaide. Muziek is altijd belangrijk geweest voor hem, en toen hij in 1997 voor het eerst naar de beroemde Awakenings in de Westergasfabriek ging opende een nieuwe wereld voor hem; die van de techno. Vanaf dat moment wist hij dat techno zijn muziekstijl was, vanwege de variatie en diversiteit die techno met zich meebrengt. Het grote voorbeeld van Invite is James Ruskin.

Het draaien ging steeds beter en Invite begon demo-cd’s te maken. In de toenmalige Vloer in Utrecht mocht hij het proberen en dat beviel zo goed dat hij meer boekingen en naamsbekendheid maakte in de techno wereld. In 2002 was de boeking voor Teqnology zijn hoogtepunt van het jaar. Maar zijn beste jaar is zonder twijfel 2003. Boekingen voor Solid Grooves, Planet Rose (Doornroosje) en feesten in Tsjechië, Slovenië, België en frankrijk volgden elkaar in hoog tempo op. Een grote droom kwam uit toen Solid Grooves Invite vroeg of hij de resident dj wilde worden, waardoor hij kon draaien met dj’s als James Ruskin, Oscar Mulero, Jay Denham, Ben Sims, Dave Angel en Blake Baxter.
www.dj-invite.com

James Ruskin
James groeide op in Londen en New Milton, Hampshire. In de begin jaren van de house en techno begon hij ook met draaien en er volgde al snel boekingen in kleine clubs.
In 1994 startte James met Richard Polson een nieuwe studio om hun eigen muzikale ideeën uit te brengen. Hun eerste plaat was op Guilty records onder de naam Void. Daarna gingen ze als Outline verder en brachten een 4 EP uit op hun eigen Blueprint records in 1996. Oliver Ho mocht zijn eerste album ‘Sentience’ uitbrengen op Blueprint. In 1998 verliet Richard Polson Blueprint om zich te concentreren op zijn Surface label.
Het eerste album van James kwam in 1998 uit op Blueprint en daarna volgde er nog 2 op het Berlijnse Tresor. Dit gaf James wereldwijde erkenning voor zijn stijl.
Onlangs is James begonnen met een nieuw label, Coda. Dit geeft hem de mogelijkheid om van meerdere artiesten platen uit te brengen. Mark Broom, the 65D Mavericks, Oscar Mulero, Hiroaki Iizuka zijn daar een paar voorbeelden van.
James is op het ogenblik een van de meest constante namen in de Britse technoscene naast Surgeon, Oliver Ho en Ben Sims, dat levert hem wekelijks boekingen door heel Europa op.
In de Beste clubs heeft hij gedraaid: La Real (Spanje), Tresor (Berlin), U 60311 (Frankfurt), Trax (Zurich), zijn DJ skills brachten hem ook een aantal tours in Australië, Japan, Zuid Amerika en de USA.
www.blueprintrecords.net

Oliver Ho
In de begin jaren negentig werd Oliver beïvloed door artiesten als Aphex Twin. Hij kocht een Roland sampler en sequencer en begon te experimenteren met elektronische muziek. Zijn eerste tracks verschenen in 1995, en deze werden opgemerkt door James Ruskin. James wilde graag een 12” uitbrengen van Oliver, genaamd ‘The Gathering’. Snel volgde er meer platen en Oliver werd ook benaderd door labels als Drumcode (Zweden) en Surface (Frankrijk). Eind jaren negentig is hij zijn eigen label begonnen “Meta”. Dit was zo succesvol dat een nieuw label ‘Light and Dark’ volgde. In 2000 bracht Oliver op Meta zijn eerste compilatie cd uit wat hem definitief tot de top van de Europese techno bracht.
De draaistijl van Oliver kan je het vergelijken met Surgeon, Ben Sims, Regis en James Ruskin, snel, minimaal, percussie en tribal. Ergens tussen Tresor Berlin techno, Axis Detroit techno en Drumcode Zweedse techno.
www.oliverho.com

Solid Grooves 8 oktober 2004
23:00 - 00:00 Invite
00:00 - 01:00 Oliver Ho
01:00 - 03:00 James Ruskin & Oliver Ho (6 decks)
03:00 - 04:00 James Ruskin

Tivoli Oudegracht 245 Utrecht
De voorverkoop is begonnen, kaarten 14,00 in de voorverkoop (ex. presale), aan de deur 17,00 euro.

Comments

  • Goedie

    Goedie

    15 September 2004

    Dit wordt zo vetjes, ga hier zeker weer heen!

Comments are closed