ID&T Logo

ID&T heeft het - weer eens - helemaal gehad met de Nederlandse pers. De danceorganisator heeft een totale persstop afgekondigd, en staat dus geen enkel medium meer te woord. Volgens het bedrijf was deze maatregel 'noodzakelijk' omdat ID&T negatief in het nieuws was gekomen. Wat wordt bedoeld zijn de berichten dat hooligans met vechtpartijen hadden gedreigd tijdens Mysteryland.

De vechtpartijen zijn er nooit gekomen, en eerlijk gezegd heb ik van 'negatieve berichtgeving' weinig gemerkt. Hooguit een paar forum-posts, maar dat kun je toch niet als serieuze journalistiek beschouwen. In kranten werd zelfs ten gunste van ID&T geschreven. Maar volgens Sander Groet is 'de maat vol' en gaan de deuren naar alle media - ook de serieuze en evenwichtige - op slot.

Het is het zoveelste voorbeeld van een entertainmentbedrijf dat tot in de kern gesloten en paranoïde is. Journalisten die hun vak willen uitoefenen krijgen geen poot aan de grond. GO Magazine heeft het in het verleden al regelmatig aan de stok gehad met ID&T, maar ook andere media lopen te hoop tegen de onvermurwbare houding. In de Volkskrant van afgelopen zaterdag is te lezen hoe ID&T weigert commentaar te leveren op een compleet verschillend onderwerp, namelijk de bouw van een nieuw evenemententerrein in Nederland. De Nieuwe Revu is niet meer welkom op Sensation: 'Na de publicatie van een 2-pagina foto, gemaakt op […] Sensation, kreeg de redactie van Revu een schuimbekkende fax van ID&T, waarin de schrijver meldde dat Revu NOOIT meer een accreditatie voor een ID&T-feest zou krijgen' aldus muziekredacteur Guuz Hoogaerts.

Waar komt deze houding vandaan? Eerlijk gezegd weet ik het niet. Arrogantie van de marktleider? Shell heeft een open en gezonde relatie met de pers. Eigenschap van een groot bedrijf? Problemen met Unilever-producten resulteren in recalls en damage control. Inherent aan de dance scene? Andere organisaties zijn wél open en vriendelijk. Type bestuurder? Misschien moeten we het daar maar op houden.

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  8 September 2004

  Geachte heer Groet / Beste Sander,

  Voordat ik begin wil ik u/je even, persoonlijk, hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van alle mooie festivals van ID&T die ik dit jaar heb bezocht (met of zonder persaanvraag).

  Na het lezen van een bericht op Gomagazine (website www.gomagazine.nl), dat wij inmiddels ook hebben overgenomen op onze website (www.groovetrackers.com), waarin wordt verteld dat jullie het weer eens helemaal gehad hebben met de Nederlandse pers, borrelen er bij mij een hoop vragen op. Ik wil in deze mail dan ook vragen of ik in aanmerking kom voor een interview met u/jou. Een interview waarin ik, gematigd, kritische vragen zal stellen. De uitgelezen kans om schoon schip te maken met alle vooroordelen die over ID&T de ronde doen.

  Groovetrackers.com is een onafhankelijke, allround dance-website die ongeveer 1500 hits per dag trekt.

  Het interview mag eventueel na de persstop plaatsvinden, bedankt voor het snelle antwoord!

  Hoogachtend,
  Paul Bergenhenegouwen
  paul@groovetrackers.com
  0625020997

 • Frank-NL

  Frank-NL

  8 September 2004

  ik kondig

  fokschaap

  stam + t

  kondigT

 • Heinos

  Heinos

  8 September 2004

  Waar heb je het over Frenk?? ;-)

 • beatfreax

  9 September 2004

  "hits" zijn geen "bezoekers" hè Paulus ;-)

 • beatfreax

  10 September 2004

  Maar ik ben wel benieuwd of er al een reactie is gekomen!

 • dgb1980

  13 September 2004

  shell kent een open persbeleid,,, beetje jammer dat ze daar dan alleen het een en ander in verzwijgen,, is dat dan open,,,?
  beetje slordige voorbeeldje van GO na de malaise omtrent de olievoorraden….

  maar goed leuke mail paulus,, ben benieuwd,,,

 • Chris

  Chris

  13 September 2004

  Nog wat gehoord paul??

Comments are closed