Mainstage

Voor de editie van de maand maart heeft de organisatie van het technofeest Mainstage een Zweed en een Duitser uitgenodigd om te komen draaien. Joel Mull en Andre Galuzzi zullen resident Phonopunk zaterdag 27 maart vergezellen in de Escape in Amsterdam.

Traditiegetrouw is de laatste zaterdag van de maand in club Escape venue het toneel voor de techno avond Mainstage. Zaterdag 27 maart staat de avond in het teken van de Zweedse en Duitse techno. Hiervoor zullen niemand minder dan zwaargewichten Joel Mull en Andre Galuzzi acte de présence geven.

Joel Mull
Joel is geboren en opgegroeid in Stockholm, Zweden. Hier begon hij al op zesjarige leeftijd met piano spelen. Hij speelde keyboard in verschillende rock- en funkbands tijdens zijn tienerjaren. Vandaag de dag is hij één van aanvoerders van de Zweedse technobeweging. Volgens eigen zeggen is zijn muzikale inspiratie vooral gebaseerd op Kraftwerk, Jazz, Funk en Klassieke muziek. Deze invloeden zijn ook goed merkbaar tijdens zijn livesets. Naast zijn dj carrière runt hij ook zijn eigen platenlabel, Lask Recording en produceert hij muziek voor respectabele labels als Loop Recordings en het nieuwe tech-house label Solarplexus.

Andre Galluzzi
Deze 26 jarige 'oosterbuur' is een van de meest gewaardeerde en succesvolle dj’s uit Duitsland. Andre is lid van Taksi, volgens velen één van de beste techno acts die de laatste jaren zijn verrezen. Ze hebben veel tracks uitgebracht onder hun eigen Taksi music label. De Taksi-sound varieert van duistere spacy techno tot en met luchtige house georiënteerde muziek. In 2000 heeft Taksi haar debuut album Rundfart uitgebracht. De titeltrack van deze LP werd in dat jaar één van de meest gedraaide platen en wordt vandaag de dag gezien als een techno klassieker. Andre geeft de voorkeur aan lange sets, denk hierbij aan Sven Väth-achtige lengtes. Op Mainstage zal hij een set van rond de 2,5 uur neer zetten.

Phonopunk
Voor de vaste bezoekers van mainstage behoeft resident Phonopunk eigenlijk geen introductie meer. Elke editie van Mainstage zet hij weer een waardige en vaak verrassende set neer. In zijn sets stopt hij veel funky-tribal invloeden. Verder kenmerken zijn sets zich doordat ze technisch loepzuiver en ultra strak in elkaar steken. Het winnen van de Diesel-U-Music award en zijn goed gewaardeerde sets maken hem een van de hardst rijzende sterren in de Nederlandse techno scene.

Mainstage
Dj’s: Joel Mull, Ander Galluzi, Phonopunk
Datum: zaterdag 27 maart
Tijd: 23:00 – 05:00
Plaats: Escape venue, Rembrandtsplein 11, Amsterdam
Prijs: ¤ 18,-