Vanochtend na het dubbele optreden van Dylan Drazen op Reactor wachtte deze DJ een onaangename verassing. Zoals wij al eerder hadden vermeld was het optreden van Dylan Drazen op Integrate gecanceld. Tot grote ontevredenheid van Rub.ber Bookings en Musika Tremenda deed Dylan Drazen dit zonder geldige reden en werkte hij ook niet mee bij het zoeken naar een oplossing voor alle partijen. Daarom hebben beide partijen ertoe besloten beslag te laten leggen op de 'roerende goederen' van de DJ.

Op zondagochtend 14 maart is door een plaatselijke deurwaarder beslag gelegd op de roerende goederen van de Amerikaanse techno dj Dylan Drazen (NYC/USA). Zijn Nederlandse boeker Rub.ber Bookings had in een optreden bemiddeld voor het techno evenement Integrate op 21 februari jongstleden, georganiseerd door evenementen Musika Tremenda.
Drazen liet echter al voor het optreden weten de afspraken niet na te willen komen.


Hij gaf als reden op dat hij elders meer kon verdienen. Zowel Rub.ber Bookings als Musika Tremenda vonden deze annulering niet rechtmatig en besloten om via juridische weg hun gelijk te halen. Drazen wilde vervolgens niet reageren op het verzoek van Rub.ber Bookings om mee te werken aan een oplossing voor alle partijen, zodat Rub.ber Bookings en Musika Tremenda zich verplicht voelden om tot nadere maatregelen over te gaan. Hiermee hebben zij tevens een duidelijk 'statement' gemaakt dat dit soort zaken niet getolereerd worden binnen de dance scene.

Het feest en haar publiek hebben geen hinder ondervonden van de beslaglegging, welke deels op het evenement en deels in het hotel waar Drazen verbleef heeft plaatsgevonden.

Reactie Berry "Beee" Plasman van Rub.ber Bookings
"Ruim twee jaar lang maak je je hard voor iemand en promoot je hem waar mogelijk. Ook toen niemand nog interesse had bleef ik in Dylan geloven. Als je dan eindelijk na al dat werk ziet dat er een vraag naar een dj op gang komt, ben je enigzins trots. Maar als een boeking dan helemaal rond is en de dj besluit doodleuk om de boeking, zonder een acceptabele reden, te annuleren omdat hij ergens anders het dubbele kan krijgen, dan vind ik dat zeer kwalijk. Eigenlijk gewoon heel onbeschoft. Hij weigerde om eerder gemaakte afspraken na te komen en dat is gewoon niet acceptabel.

De beslissing tot het nemen van juridische stappen ging niet van harte. We stonden niet te springen om deze stap te zetten, maar we wilden duidelijk maken dat we zulke acties niet pikken. En dat is nu waarschijnlijk wel gelukt."

Reactie Frank van den Bold van Musika Tremenda
"Je probeert professioneel zaken te doen en dat kan niet als mensen het zaken doen op een dergelijke wijze frustreren. Als je daar geen actie op onderneemt is het hek van de dam. Drazen heeft naar volledige willekeur gehandeld en was bijzonder onwelwillend, om niet te zeggen arrogant, in de hele kwestie. Hij weigerde simpelweg zijn afspraken na te komen, terwijl de boeking 100% bevestigd was en het meeste Integrate drukwerk zelfs al was verspreid. Ik kan het me niet veroorloven om op zo'n manier zaken te doen. Gelukkig is zoiets me als organisator nog nooit eerder overkomen.

Het is een maatregel geweest waar we absoluut niet blij mee waren om deze te nemen, maar we hebben het ervaren als een verplichting. Niet alleen naar onszelf, maar ook naar andere organisatoren die met dit soort zaken worden geconfronteerd. En tevens naar de bezoekers van evenementen die vaak teleurgesteld worden omdat een dj niet komt opdagen. Daar kan een artiest uiteraard ook een goede reden voor hebben, zoals ziekte en familie-omstandigheden. Maar Drazen's weigering om op 21 februari op Integrate te komen optreden was totaal ongefundeerd. We konden simpelweg niet anders dan Drazen hierop juridisch aanspreken."

Comments

 • Chris

  Chris

  14 March 2004

  Ben benieuwd wat men hier van vindt…
  In principe moet je niet aan een dj z'n platen zitten en is dit geen leuke oplossing. Maar als een DJ niet meewerkt bij het zoeken naar een oplossing kan ik me voorstellen dat je als organisatie en boekingskantoor je gelijk wil halen en het er niet bij laat zitten!

 • Goedie

  Goedie

  14 March 2004

  Zo dit verhaal lezende vind ik het ook niet netjes van meneer Drazen en kan ik de acties van de organisaties goed begrijpen.

 • Michael

  Michael

  14 March 2004

  Second! Wat Drazen heeft gedaan kan echt niet, en ik had het slecht getrokken als hij er mee weg was gekomen. Hopelijk leiden deze (drastische) maatregelen wel tot een groter besef bij mensen dat je afspraken gewoon na dient te komen.

 • Syrius

  14 March 2004

  Vind het NIET netjes dat er nu al geoordeeld wordt zonder het andere kant van het verhaal te horen.
  Een duidelijk verhaal zal dan ook spoedig volgen!

 • Goedie

  Goedie

  14 March 2004

  Ok, ik ben benieuwd naar de verklaring van de andere kant. En zal dan opnieuw mijn oordeel vellen.

 • Heinos

  Heinos

  14 March 2004

  Vind ook dat er niet geoordeeld mag worden totdat je beide kanten van het verhaal kent. Vind het zowiezo een foute actie om Dylan op te wachten na een feest en dan dingen van hem in beslag te gaan nemen. Integrate heeft geen schade geleden door Dylan's afzegging volgens mij, het was alsnog vierkant uitverkocht.

 • Chris

  Chris

  14 March 2004

  Ik ben wel heel benieuwd naar die andere kant van het verhaal! Feit is dat er een contract was waar Dylan Drazen zich niet aan heeft gehouden en dat vind ik niet kunnen.
  Misschien is zo'n actie met deurwaarder en politie ook overdreven, maar je geeft wel duidelijk aan dat je dat soort taferelen niet pikt en dat vind ik terecht.

 • Heinos

  Heinos

  14 March 2004

  Ja, en om de hele actie dan een beetje te omschrijven als een 'statement' dat dit soort zaken niet getolereerd worden in de dance scene. Pfff wat een slappe hap!

 • Syrius

  14 March 2004

  IK persoonlijk vind het lager dan laag om hem op te wachten na dat hij gedraaid heeft….
  Doe het dan op een normale manier en schrijf een officiele brief naar hem en zijn manager, en laat die de tijd krijgen om te reageren ipv hem zo voor het blok te zetten.

  wordt vervolgd….

 • Chris

  Chris

  14 March 2004

  Voor zover ik het uit de tekst op kan maken, hebben zowel Rubber Bookings als Musika Tremenda hun best gedaan om contact op te nemen met Dylan Drazen om tot een oplossing te komen en was dit 'het uiterste middel'.
  Maar goed Drazen's kant van het verhaal is nog niet bekend. Ik heb een mailtje gestuurd om zijn reactie te vragen. Ik ben benieuwd!

 • Heinos

  Heinos

  14 March 2004

  Hadden ze hem toch gister aan kunnen spreken! Beee stond notabene in de zaal naar zun houseset te kijken!!

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  15 March 2004

  hoe kan je nou zeggen dat Inegrate geen schade heeft geleden? wij weten toch niet wat er allemaal heeft plaats moeten vinden voordat Petar kwam draaien. Ook het drukwerk was allemaal al klaar en de komst van Dylan was groot aangekondig. Er is dus niet alleen financiele scahde geleden. Ik sta in principe achter de keuze van Integrate en Rubber om het te doen, jammer dat het op deze manier moest maar heer Dylan is nou eenmaal niet zo vaak in Nederland. Waarschijnlijk hebben de juridische adviseurs aangegeven het zo te moeten doen wilde ze ooit iets terug krijgen… en nog iets, feit dat er politie bij was wil toch wel zeggen dat het om een serieus zaak gaat niet?

  en hoop niet dat Dylan nu een aversie krijgt voor NL.

 • Ro

  Ro

  15 March 2004

  Het gaat hier gewoon om geld, niet om eer, moraal of een slechte relatie van een dj met organisatie van een feest. Contracten mag je niet zomaar openbreken, daar zijn vast clausules over opgenomen, dus ook al verdien je het tiendubbele ergens anders…het zou die man zelfs sieren als hij een solo love parade zou weigeren omdat je aan 5000 mensen iets verplicht bent. Het is gewoon jammer.

 • Heinos

  Heinos

  16 March 2004

  Nogmaals, er is nog steeds maar één kant van het verhaal bekend. Als mensen hieruit al conclusies gaan trekken is dat niet helemaal eerlijk!

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  16 March 2004

  met dank aan Beatfreax:

  March 16, 2004

  First of all, I want to thank everyone who made last weekend's event at Reactor one of the most memorable events in Holland. But unfortunately, this statement goes beyond the scope of the music itself. I am currently in talks with my lawyers and cannot say much at this time, other than to promise a more detailed statement later this week. Of course, there are always two sides to a story.

  On a personal note, I must apologize to those who would rather not hear about such matters, as professionally I believe this sort of thing is best kept private. In closing, I would like to express my appreciation for the outpour of support I have received over the past few days.

  Dylan Drazen

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  16 March 2004

  van Rubber op awake board:

  ff een reactie op het Dylan verhaal…

  Om alle reacties te ontzenuwen, zijn platen zijn niet in beslag genomen (maar
  als iemand die niet snel verborgen had, was dat wel gebeurd). En ja dat recht
  hadden wij volledig. Dat gezeik van je mag iemand niet… bullshit, goederen
  zijn goederen en of dat nu platen zijn of harde pleuro's of dollars, dat maakt
  in zo'n geval echt geen verschil.

  en ja natuurlijk wist ik er de hele nacht al van… officiëel was ik degene die
  claimde en niet frank v/d bold.

  het maakt me niet uit wat iedereen denkt of zegt, ik weet dat we gelijk hadden
  met onze case, volgens het NL rechtssysteem. Waarom d8 je anders dat we een
  vonnis hadden van de rechtbank ?

  en er is natuurlijk geprobeerd dit op te lossen met zowel zijn (spaanse) manager
  als met Dylan zelf, want wij zijn ook de beroerdste niet, maar als zij alle
  communicatie afkappen, dan valt er voor ons ook nog weinig te doen.

  we hebben netjes gewacht tot hij klaar was met draaien om zo reactor geen schade
  te berokkenen.

  daarna is hem (Dylan) de mogelijkheid gegeven om het op te lossen… als hij
  weigert mee te werken, (tegen een gerechtelijk bevel in), dan is hij fout.

  over het al dan niet openbaar maken hiervan, tja… hoe vaak hoor je dat een dj
  het publiek teleurstelt door niet te komen, terwijl het zijn eigen schuld is ?
  Nu hebben we hiermee een statement gemaakt, dat dj's niet alles maar kunnen
  maken en denken dat voor hen een afspraak niet geld (want daar draait het om).

  en meer heb ik hierover niet te zeggen

  en nog 1 van rubber:

  2 techno aap> idd, dat heb ik ook… als een rechter vindt dat ik volgens het NL
  rechtssysteem gelijk heb op basis van het aangeleverde bewijsmateriaal, of denk
  je soms dat ik die rechter omgekocht heb…

  net zoals Dylan dacht het nep agenten waren en hij na allerlei smoezen om er
  onderuit te komen, om identificatie ging vragen (2 uur nadat de agenten er
  waren)

  iedereen die de feiten niet kent en dat is zo'n beetje 99% aanwezig hier op dit
  forum kan niet volledig oordelen, de rechter kon dat wel, gezien hij het
  bewijsmateriaal had….

  noem het laag, noem het laf, noem het hoe je het wilt, ik noem het
  gerechtigheid… naai mij en ik naai jou… easy as that… verder ben ik een
  heel easy hoor, niet moeilijk doen enzo, maar als je mij iets flikt, doe ik dat
  ook… lijkt me logisch, zou iedereen doen, maar omdat de ander ineens een
  internationale dj is mag het niet ???

  de groeten met "je mag niet"…
  en een ieder die het niet eens met dat ik het gedaan heb, is het niet eens met
  het NL rechtssysteem

Comments are closed