Sven Väth

Zoals we jullie eerder lieten weten zal Sven Väth aankomende zaterdag 3 uur draaien in de Off Corso in Rotterdam. Sven Väth is een zeer bekende dj, je zou bijna zeggen beroemd! Daarom besteden we in dit stuk nog even speciaal aandacht aan deze legende.
Lees verder om meer over Sven Väth te weten te komen!

Sven Väth de alleskunner

Sven Väth, de man die al jaren bekend staat als de technoheld in Europa, is sinds enkele jaren zijn dj-imperium aan het ombouwen, tot een waar keizerrijk. Hij veroverde enkele jaren geleden het niet vervelende Ibiza met zijn Cocoonclub, en is sindsdien iedere zomer daar te vinden waar hij naast of met andere grootheden draait zoals Marco Carola, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin en vele anderen.
Zijn stijl kan het beste omschreven worden als drugsmuziek, wat een samenvatting is voor de volgende gevoelens die hij weet over te brengen in zijn muziek: humor, diepgang, gevoel, emotie, bezieling, en dat alles met een behoorlijke zelfspot wat deze man af en toe een clown maakt achter de draaitafels. Deze stijlen en gevoelens weet hij goed over te brengen in zijn eerdere cd's; was zijn eerste cd in de reeks van vier (Noche) nog rauw en hard, zijn tweede was totaal verschillend. Waar je Noche nog op de heenweg naar een feest kan draaien, daar kan je Sound of the second season zeker op de terugweg draaien, met enkele superproducties van SLS en Tony Senghore maakt Sven Väth duidelijk wat techno is in de diepste betekenis van het woord.
Zijn derde, logischerwijs Sound of the third season, is opgebouwd zoals een perfecte avond opgebouwd zou moeten zijn. Met enkele spraakstukjes tussen Sven, Richie Hawtin (die voor het laatste deel van de cd verantwoordelijk was) en vrienden wordt duidelijk gemaakt waar we ons bevinden in de avond, en eigenlijk is een cd van 75 minuten te kort voor deze fantastische belevenis. Nummers als Pontape, Acid Storm, Blood Angels en Step Back zijn mede door deze man superhits geworden en inmiddels grijs en grauw gedraaid op grote en minder grote feesten.
Het zal ons benieuwen wat zijn nieuwe en waarschijnlijk laatste cd van deze serie ons zal brengen. Deze zal binnenkort uitkomen onder de subtitel Sound of the fourth season!
Niet alleen muziek staat op het lijstje van Sven om tot de perfectie uitgewerkt te worden. Zijn Cocoon concept staat voor meerdere dingen alleen dan Sven Väth of andere grote dj's. Het zal in de komende tijd veel meer aandacht schenken aan licht, aan kunst, aan visuals, aan dansers, aan een bepaald gevoel wat mensen niet alleen in de technoscene zal moeten aantrekken, maar een veel breder publiek, maar daarom niet minder gespecialiseerd. De cocoonclub op Ibiza is daar een goed voorbeeld van maar ook op feesten als Mysteryland kan hij zijn eigen gang gaan wat betreft het verloop van het feest.
Aanstaande vrijdag zal hij Rotterdam, en daarmee heel Nederland wederom gaan verwennen met een soloset van 3 uur! Offcorso is al eerder het podium geweest voor Sven bij een eerdere editie van Sound Architecture, nu mag hij weer gaan proberen de mensen verbaasd achter te laten als de muziek al uit staat aan het eind van de avond. Joachim (organisator) zal ook een set neerzetten, alsmede Estroe (Speakerplay), Steffi (Awakenings), en Aaron Friedman (mono)
We zijn benieuwd en kijken uit naar aanstaande vrijdag 17 oktober!


Roderik Bratianu

Comments

  • Chris

    Chris

    15 October 2003

    Jaja die Sven! Een apart figuur!
    Zijn verjaardags feestje (Green & Blue) was voor mij het vetste feest van het jaar! Sven sloot af op de mainstage tot 22u. Hij had toen al 6 uur gedraaid! Hij bedankte het publiek en vroeg of mensen nog meer wilden en iedereen reageerde natuurlijk enthousiast. Toen zei Sven met een grote smile: "Weet je wat? dan gaan we gewoon tot 23u door! of nee 24u!!! Verassing!!!" :D:
    Geweldig!
    En toen we tegen 1 uur in de U60311 kwamen stond hij daar wéér! Die man krijgt er geen genoeg van! :)

  • Ro

    Ro

    16 October 2003

    Hij houdt ook wel van een nootje hier en daar denk ik zo :D

  • Paul Bergenh.

    Paul Bergenh.

    20 October 2003

    en wat ziet mijn oog…???? Is er iemand zo stom geweest om deze site te sponsoren??? :D Grappie jongens… Gefeliciteerd!

Comments are closed