Awakenings

Op 11 oktober is er weer een Awakenings in het NDSM warehouse in Amsterdam. Deze avond zullen Dimi, Steve Rachmad, Christian Wünsch, Misstress Barbara, Chris Liebing en Adam Beyer achter de draaitafels staan. Niet alleen is Awakenings overgestapt op een nieuw geluidssysteem, ook zullen de kunsten van de DJ's te volgen zijn op een enorme videowall. Op diezelfde videowall komt ook een VJ-battle tussen 3 top VJ's! Over de line-up is al veel gezegd. Volgens sommigen was de line-up niet vernieuwend - "Alweer Beyer en Liebing…" - maar Monumental luistert naar het publiek!

Awakenings is al jaren een begrip in de technowereld. Vele (nu) bekende techno dj's hebben hun Nederlandse debuut op Awakenings gemaakt. Maar het technopubliek is kritisch! Het enthousiasme over Awakenings na de indrukwekkende festival line-up, werd al snel minder toen ze hoorden dat Adam Beyer en Chris Liebing nu al voor de zoveelste keer op Awakenings zouden komen. Ze wilden vernieuwing! Het ging zelfs zo ver dat er een petitie tegen Awakenings was opgezet.

Als er één organisatie in Nederland is die luistert naar de wensen van het publiek, is dat wel Awakenings. Zo ook deze keer! De leden van het Awakenings Messageboard kunnen in hun profiel aangeven welke dj of live-act die nog nooit op Awakenings heeft gedraaid, zij het liefst zouden willen horen op de volgende editie! En de DJ met de meeste stemmen zal daadwerkelijk worden geboekt.
Helaas kunnen we de tussenstand niet volgen, maar zodra de 'winnaar' bekend is, zullen wij jullie dat zo snel mogelijk laten weten!

Daarnaast is Monumental natuurlijk vollop bezig met de voorbereidingen voor 11 oktober. Ze hebben ons wat dat betreft twee dingen te melden:

Nadat we op het vorige feest met V-dosc werkten, wat redelijk beviel, maken we nu dan toch de overstap naar het Engelse Function One system bekend van o.a. de tours van Underworld en Leftfield. We willen letterlijk en figuurlijk het geluid dichter bij je brengen!
Meer info: http://www.funktion-one.nl/algemeen.htm
Iedereen weet dat dj's zoals MISSTRESS BARBARA, ADAM BEYER en CHRIS LIEBING mixtechnisch tot de wereldtop behoren. We zullen dit laten zien door de beelden van hun draaikunsten te filmen en rechtstreeks te tonen op een enorme videowall! Ook hebben we 3 vj's geselecteerd die een vj-battle zullen aangaan. Iedere vj krijgt twee sets van 45 minuten om zijn kunsten te tonen. De 3 vj's zijn:

MAX-A-VISION(Peter Rubin (USA), 1941) is de onbetwiste Godfather en guru binnen de vj-wereld. Deze legendarische New Yorker die al als vj actief is sinds de jaren zeventig hebben jullie wellicht al eens aan het werk gezien in de gashouder of b.v. op Mayday, waar hij ook ieder jaar weer de show steelt.

TARANTULA(Yafit Taranto (I), 1977). Deze schone Italiaanse is een snel rijzende ster binnen de internationale vj-scene. Je kent haar beelden wellicht van de Traffic of Voltt feestjes en ze was dit jaar de absolute topper op Lowlands.

CHAOMETRIC(Peter Leeuwerink (NL), 1970). startte zijn visuele kruistocht in het collectief 'California' maar is op de solotour met "een grote bak mayhem". Doet ook serieuzere klussen zoals vorig jaar bij de opening in het Van Gogh museum (Van Gogh/Gaugain) en binnenkort in de nieuwe kerk op muziek van Bach.

De voorverkoop voor de 11e is inmiddels gestart en de digiflyer staat online!

Over de terugkeer naar de Westergasfabriek is nog veel onduidelijk. Feit is dat de NDSM binnenkort een besluit neemt over de datum wanneer ze gaan verbouwen. De westergasfabriek zal binnen enkele maanden klaar zijn, maar het wachten is nog op de uitslag van de MER (milieu effect rapportage) en het daaruit voortvloeiende vergunningenbeleid. Ook zijn ze nog in gesprek met andere locaties zoals b.v. de graansilo in Rotterdam.