phonocult

Op zaterdag 17 december vindt er een speciale editie plaats van Magnetronik en Phonocult in de Poema te Utrecht. Deze twee jonge organisaties hebben besloten hun krachten voor deze avond te bundelen, wat moet resulteren in een dubbeldik feest in deze donkere dagen.

Vanuit Berlijn worden de toppers Magda en Sammy Dee ingevlogen om de Poema te verwarmen met hun minimale grooves. Zij zullen deze avond worden omarmd door de Nederlandse acts Ion Ludwig, Wesdex, Branz en Sander Baan. Als klap op de vuurpijl is er een special guest naar Utrecht afgereisd om niet alleen de verjaardagskaarsjes van de Phonoculttaart uit te komen blazen, maar ook nog eens een vette liveset ten gehore te brengen! P.S. er gaat een bijzonder vreemd gerucht rond betreft een Afterhour..?


Magda [M_nus]
Begonnen als protégé van Richie Hawtin heeft Magda de afgelopen jaren een flinke schare fans opgebouwd met haar industriële abstracte kijk op minimale techno. Solo of samen met Troy Pierce en Marc Houle als Run.Stop.Restore weet deze onbetwiste queen of minimaltechno met haar stoere en groovende DJ-sets iedere zaal tot een groot hoogtepunt te brengen.

Sammy Dee [Perlon]
Sammy Dee is één van de inspirators van het befaamde Berlijnse Perlon, de thuishaven van artiesten als Ricardo Villalobos en Baby Ford. De muziek van de Canadese legendes Akufen en Richie Hawtin hebben hem de impulsen en ideeën gegeven die hem ertoe in staat stellen zich te ontwikkelen voor live-project Pantytec samen met Zip, maar ook zeker voor zijn solo-act achter de decks. Het publiek is altijd de factor waarvoor hij op het podium staat, en de professionaliteit die hij overal ter wereld heeft getoond zal ook dit keer weer tot volledige uitvoering worden gebracht…

Secret live act [?]
Kopstuk uit de internationale minimale housescene, bij vrienden beter bekend als Johnny Cocular…

Ion Ludwig [Underl_ne]
Dit aanstormend Nederlands talent uit het Hoge Noorden tekende onlangs bij het Canadese Underline label van Troy Pierce en het Amerikaanse Alphahouse. Na uitstekende performances op onder meer Static en Pixel gaat Ion Ludwig Utrecht verrassen met zijn aanstekelijke beats.

Wesdex [~Magnetronik]
Magnetronik-resident Wesdex heeft zich het afgelopen jaar meer en meer toegelegd op het draaien van minimale electro house en techno, en zal de 17e de strijd aangaan met Phonocult-residents Branz en Sander Baan. Gewapend met een overvolle platenkoffer laat hij bij deze weten dat hij er klaar voor is.

Branz [Phonocult]
Branz is in de afgelopen jaren een onmisbaar begrip geworden voor Den Haag. Met zijn recordstore Confused heeft hij een formule gevonden om het juiste vinyl te ontdekken en het neusje van de artiesten-zalm voor zijn projecten te boeken. Deze avond zal hij zijn DJ-talent ten toon spreiden.

Sander Baan [Phonocult]
Sander Baan is een van de drijvende krachten van het Haagse Phonocult. Deze
voormalige resident van Club Harpune in Düsseldorf, waar hij draaide naast grootheden als Steve Bug, Tiefschwarz en Luciano, bewees afgelopen zomer op Monocult op het strand van Scheveningen dat hij tot een van de grote talenten van de huidige minimal/techno-scene behoort.


~Magnetronik & Phonocult - Phonocult 1 year anniversary
Zaterdag 17 december 2005
23.00 - 7.00 uur
Poema, Drieharingstraat 22, Utrecht
12 euro (geen voorverkoop, dus wees er vroeg bij!)

Line-up:
Magda [M-nus. Berlin. POL]
Sammy Dee [Perlon. Berlin. DE]
Ion Ludwig LIVE [Underline. NL]
Wesdex [~Magnetronik. Triple T. NL]
Sander Baan [Phonocult. NL]
Branz [Phonocult. NL]
+ secret live-act!