Ille Bitch & De Man Zonder Schaduw

Het is een krankzinnig jaar geweest voor Ille Bitch & De Man Zonder Schaduw. Stond het duo vorig jaar nog bekend als lokale talenten die, voornamelijk op privéfeestjes, met hun mix van allerlei verschillende housestijlen vooral de harten van de liefhebbers wisten te stelen; in 2005 heeft het Haarlems/ Amsterdamse DJ-duo met een aantal daverende optredens hun doorbraak in het mainstream housecircuit definitief af weten te dwingen.

De muziek van Ille & De Man laat zich maar moeilijk in een hokje stoppen. Als geen andere act mixen de heren verschillende stijlen door elkaar, met een resultaat dat vaak even geniaal als onvoorspelbaar is. “Ons geheim is dat we achter de draaitafels zowel rivalen als kameraden zijn”, zegt De Man Zonder Schaduw, “wat er voor zorgt dat we altijd het allerbeste in elkaar naar boven brengen.”

Ondanks die vermeende rivaliteit straalt het plezier er vanaf. En dat merkt het publiek ook. Met hun act gaan ze verder dan alleen het draaien van plaatjes, maar toch staat de muziek altijd centraal. “Ik geloof dat we inmiddels bekender zijn door ons extravagante gedrag en de gezelligheid in de DJ-booth dan door onze draaistijl”, lacht Ille Bitch. “Ach, zolang iedereen het lekker naar zijn zin heeft en de tent helemaal los gaat vinden we het allemaal wel prima.”

En los dat gaat het. De laatste keer dat het duo Club Stalker heeft aangedaan hebben ze de hele avond het dak eraf gedraaid, met als gevolg dat de Stalker hen een vaste, tweemaandelijkse avond heeft aangeboden. Hiernaar had het duo wel oren, zolang er maar wel een afterparty wordt georganiseerd. “Logisch,” zegt De Man Zonder Schaduw laconiek, “doorfeesten doen we altijd. Voor hetzelfde geld lig je morgen onder een auto…”

*** Aansluitend aan hun optreden in de Stalker draaien Ille Bitch & De Man Zonder Schaduw de hele ochtend op de afterparty van de Gasten Zonder Grenzen. Voor info: www.gastenzondergrenzen.nl ***