technootjes

Na het overweldigende succes van de Technootjes avond in november (met onder meer Someone Else, Matt John en Bart Skils), keert de Groninger posse terug met wederom een heerlijke minimal avond in Simplon. Technootjes, één van de eerste organisaties die zich serieus bezig hield met de minimale en experimentele kanten van dance, zal voor deze editie er nog een schepje bovenop doen met drie geweldige headliners.

De in Berlijn woonachtige Magda is één van de ontdekkingen van Richie Hawtin. Magda vormt samen met Troy Pierce en Marc Houle het trio Run Stop Restore, waarmee ze tracks op Minus en Telegraph heeft. Magda haar eerste solo EP wordt binnenkort op Minus gereleased. Met haar duistere, meeslepende finalscratch sets gaat Magda tegenwoordig de hele wereld over, en heeft zij op bijna ieder spraakmakend feest gestaan.

De uit Detroit afkomstige Ryan Crosson zal op Technootjes zijn debuut maken in Nederland. Ryan Crosson is een van de nieuwste upcomming talents in de (minimal)techno-scene. Met zijn verpletterende eerste release op Trapez heeft hij menige critici weten te imponeren. De toekomst voor Crosson ziet er rooskleurig uit met releases op Minus, Telegraph en het Trapez label. Zijn live PA is meeslepend, afwisselend en zit vol met duistere minimal sounds, met een heerlijke drive.

De Groninger heren van Motio & E-Contact staan op het punt om nationaal, maar ook internatonaal, door te breken. Nadat ze regionaal al een tijdje meedraaien, zullen ze binnenkort ook met hun live PA op Awakenings staan. Met hun remix voor Dissonance op het Phonocult label zal hun geluid voor het eerst op vinyl verschijnen. In de toekomst zit er voor Motio & E-Contact ook een eigen release op dit label aan te komen.

Verder zullen de residents van Technootjes, Delano, K.Cee, Orchid en William S de avond weer op de gebruikelijke manier verder invullen. Delano zal gewapend met zijn Serato de grote zaal opwarmen voor Ryan Crosson en Magda. In de bovenzaal zullen K.Cee, Orchid en William S ieder op eigen wijze de zaal op zijn kop zetten.

Saturday 17th December

Technootjes

Simplon, Groningen
Boterdiep 69

Lineup:

Magda (Minus)
Ryan Crosson (Trapez / Telegraph)
Motio & E-Contact (Phonocult)
Delano (Technootjes)
William S (Technootjes)
K.Cee (Technootjes)
Orchid (Technootjes)

visuals by Slaze

Time : 24:00 - 07:00
Price : 10 euro presale / 12 euro a.d.