Rotzooii is een Amsterdamse organisatie, opgericht door Daniel Sanchez. Met zijn feesten timmert hij flink aan de weg binnen de minimal scene. Op 13 januari stijkt het concept neer in de studio 80 waar naast de oprichter David Labije, Pitto, Ion Ludwig en Mathias Kaden zullen draaien

Rotzooii biedt een podium aan bekende en onbekende dj’s en wil haar publiek telkens weer verrassen met kwalitatief hoogstaande elektronische muziek binnen het minimal genre.

Op 13 Januari a.s. strijkt Rotzooii neer in Studio 80. De avond wordt geopend door Amsterdammer David Labeij. Deze medeoprichter van netlabel Redevice draait al sinds 1998 en sinds 2000 produceert hij ook zijn eigen muziek. Hij is al op verschillende feesten en festivals te beluisteren geweest zoals Voltt, Traffic, 5 Days Off en Awakenings.

Na Labeij neemt Pitto de dj booth over om een live set ten gehore te brengen. In Enschede was hij de drijvende kracht achter de Basic Grooves feesten en wist hij grote namen als Ken Ishii en Marco Carola op het podium te krijgen. Pitto, nu wonend in Utrecht, is tevens producer en sterk betrokken bij organisatie Mood Engineering.

De volgende live set (Ableton + Tractor Special) zal verzorgd worden door Ion Ludwig en Daniel Sanchez. Ludwig heeft een productie op zijn naam staan bij het Londense netlabel Clevermusic. Onlangs was Ludwig te horen op Static in Club 11. Binnenkort brengt hij een plaat uit op het label Underline uit Berlijn.

Daniel Sanchez is organisator en resident van de Rotzooii feesten en draait al vanaf zijn veertiende. Zijn liefde voor minimal uit zich in energieke sets, goede mix technieken en een soms onconventionele platenkeuze. Sanchez draaide eerder in onder andere De Winkel van Sinkel, Decadance (Gent) en op festivals als Free Your Mind en Rockit Open Air.

Afsluiter van deze avond is Mathias Kaden. Rotzooii is er bijzonder trots op deze Duitse dj /producer van het label en boekingskantoor Freude Am Tanzen voor het eerst te presenteren aan het Nederlandse dance publiek. Kaden staat bekend om zijn funky minimal stijl en zijn uitstekende gevoel voor muziek. Samen met Marek Hemmann bracht hij verschillende platen uit. Ook was hij al bij bijna alle bekende clubs en festivals van Duistland te gast waaronder Maria Am Ufer (Berlijn), Watergate (Berlijn), MELT! Festival en Sonne, Mond & Sterne Festival.

Datum: 13 januari 2006
Venue: Studio 80, Amsterdam
Tijd: 22.00
Entree: E 8,50
Line up: David Labeij, Pitto (live), Daniel Sanchez vs Ion Ludwig (live), MATHIAS KADEN