Volgens de eerste berichten zou er in de grote zaal van de Melkweg het feest van Extrema zijn met oa. Josh Wink, Michel de Hey en Benny Rodrigues en in de oude zaal en het café zou Traffic vs. Cocoon zijn met oa. Jacek Sienkiewicz, Pascal F.E.O.S., Frank Lorber en Toni Rios. Lastig om keuzes te maken, en raar om deze twee feesten, waarvan de muziekstijlen zo dicht bij elkaar liggen, met een hek van elkaar te scheiden. Zo dachten Traffic en Extrema er ook over en nu zijn deze twee feesten samengevoegd. Voor 15 euro krijg je nu dus twee feesten in één!

Traffic en Extrema slaan tijdens ADE de handen ineen, om beide zalen van de Melkweg op hun kop te zetten. Vorig jaar tijdens het ADE had Traffic een Dy-Na-Mix Special, dit jaar zetten zij Cocoon in het zonnetje. Vier coryfeeën van het gerenommeerde Duitse label/boekingsbureau zullen op donderdag 27 oktober act-de-présence geven. Voor de gelegenheid is Traffic weer neergestreken in de Oude Zaal en wordt het aloude Lofi-Café weer in ere hersteld. De Max wordt gehost door Extrema, met niemand minder dan Josh Wink als headliner.

Jacek Sienkiewicz heeft vorig jaar op Traffic al bewezen heer en meester van de minimale liveset te zijn. De uit Warschau afkomstige producer heeft zich in een paar jaar tijd opgewerkt van lokale tot internationale held. Zijn producties op eigen label Recognition en natuurlijk op Cocoon vormen een mooie verzameling minimale tracks met de drive van full-on techno. Als geen ander weet hij deze symbiose in een meeslepende liveset te vertolken.

Als Sven Väth de maarschalk van het Cocoon-concern is, dan zijn Pascal FEOS, Frank Lorber en Toni Rios haar generaals. Met Traffic als Strategobord maken zij de Melkweg onderhevig aan een clusterbombardement van kwaliteitstechno. Lorber en Rios hebben de Traffic-line-ups al vaker opgesierd, FEOS maakt er zijn debuut. Alledrie draaien zij hun eigen karakteristieke sound, maar blijven onmiskenbaar Cocoon-artiesten. Verwacht daarom in de Oude Zaal een avond van traditionele Duitse techno: melodieus, stuwend en gedragen. Kortom, vierkwartsmaatdweperij zoals alleen onze Oosterburen die beheersen. Cocoon krijgt ondersteuning van Traffic's eigen Aron Friedman.

De Max wordt het strijdtoneel van de organisatie Extrema, dance-trots van onder de rivieren. Headliner Josh Wink behoeft nauwelijks nog introductie. Zijn aparte stijl van minimalistische house met een Amerikaanse twist maakt iedere set tot een belevenis. Benny Rodriguez, Michel de Hey en Gideon staan hem daar als Nederlandse topdeejays in bij.

In het Lofi-Café is het chillen geblazen met de huisdeejays van Redevice: David Labeij, Ramchez en Pêp. Met releases van artiesten als Jay Haze en Thomas Jirku gooit 's Neerlands jongste weblabel nu al hoge ogen in de internationale minimal-scene.

Dus knoop het in de oren: donderdag 27 oktober Traffic met Extrema in de Melkweg – een gewaarschuwd technofreak telt voor twee!

Line-up:
Traffic Room
Pascal FEOS (Planet Vision, Frankfurt)
Jacek Sienkiewicz (Recognition, Warsaw)
Frank Lorber (Nummer, Frankfurt)
Toni Rios (Danza Electronica, Frankfurt)
Aron Friedman (Traffic, Amsterdam)

Extrema room
Josh Wink (Ovum,US)
Michel de Hey (EC, Rotterdam)
Benny Rodrigues (Now&Wow, Rotterdam)

Café
David Labeij
Ramchez
Pêp

Details:
Melkweg, Lijnbaansgracht 234A, Amsterdam
Doors open 22.30 till 5.00
Tickets 15,=
Presale at Outland Records and 150 bigger postoffices.
More info www.traffic.cdwww.extrema.nlwww.melkweg.nlwww.cocoon.net

Comments

 • Ro

  Ro

  26 October 2005

  Lekker voor de mensen die al een kaartje hadden of die nog geen kaartje hebben, maar nu wel een kaartje gaan halen.

 • Bart

  Bart

  27 October 2005

  Lekker voor iedereen bedoel je? Weet je wat ook heerlijk is? Nee?; Dat ik morgen twee tentamens heb, waarvan één STATISfuckingSTIEK! Haha, Heeerluk!

  Dus dan is het verdomme nog lekkerder dat ik gewoon om elf uur in mijn bedje lig proberen niet te denken 'hoe vet zal het wel niet zijn' of 'wie draait er nu' of (nog erger) 'zou ik het kunnen horen als ik uit mijn raam hang?'

  Maar gelukkig ik er een schrale troost, zaterdag Boem Tsjak 2! Meer aanwezigen?

  Bart

  P.S. Voor de mensen die wel gaan, geef Josh effe een Wink van me en veel plezier! Geniet! :r

 • Heinos

  Heinos

  27 October 2005

  Statisfuckingstiek….ook één van mijn favo vakken! Morgen ook naar school Bartje, internationalefuckingmarketing, ook leuk. Rest van ADE gaat hem ook niet worden…. Viel Spass iedereen.

 • Boor

  27 October 2005

  Sterkte met de tentamens!!
  Ik ga zelf denk ik wel ff kijken vanavond..

 • Dirk

  Dirk

  27 October 2005

  Ik heb helaas ook tentames maar ik ga je zaterdag denk ik wel vergezellen bij boem tjak, bart..

 • AcidCasual

  AcidCasual

  27 October 2005

  jaa zin an! gezellig ouwe disko vrind dirk :D

Comments are closed