Reinhard Voight

Reinhard Voigt van het gerenomeerde Kompakt platenlabel uit Keulen, één van de meest toonaangevend en productieve minimal techno labels uit Europa, verzorgt op zaterdag 3 december een uniek live optreden in poppodium WaterFront.

Tijdens SCHÖN GEIL präsentiert ELECTRONIC VISION, worden drie uiterst actuele stijlen binnen de electronische dansmuziek vertegenwoordigd. Naast Voigt (minimal techno) zijn er live optredens van het Berlijnse electrohouse duo Dakar & Grinser en breakcore pionier Hrvatski uit de VS.

Schön Geil is de maandelijkse live party bedacht en georganiseerd door DJ Basskowski (Remco Beeskow) en Tepovic (Peter de Koning, zanger van het Rotterdamse Saunawest). Nieuwe en opnieuw relevante dansmuziek op het grensvlak tussen pop en electronic is waar deze avond voor staat. Electrohouse, minimal techno, electro-disko, maar ook postpunk, pop, new wave, disco en electronica. De muziek is diep en toegankelijk en altijd verrassend.
Na een aantal geslaagde kleinschalige feestjes in o.a. Zaal De Unie en De Player/Zondvloed (kunstenaarscollectief op Katendrecht, Rotterdam) vindt er vanavond een ware special plaats in WaterFront. De nacht van zaterdag 3 december richt zich vooral op electrohouse, breakcore en minimal techno.

DJ Basskowski trapt vanavond de avond af en draait tussendoor en na afloop van de live optredens. Speciaal voor deze avond draait hij een originele mix van minimal techno, electrohouse en pop. Hrvatski betekend Kroatië in het Kroatisch en is de Amerikaan Keith Whitman. Samen met o.a. Kid 606 en Donna Summer de meest ruimdenkende binnen de fragmentarisch electronica. Met zijn powerbook verraste hij de electronica/breakcore liefhebber met het album Swarm and Dither dat verscheen op Mike Paradinas’ Planet Mu. De Berlijnse hipsters Dakar & Grinser is compleet andere koek!. Hun debuut Are you Really Satisfied Now dateert alweer uit 1999. Met de hits Stay With Me en de Stooges cover I Wanna Be Your Dog maakten ze naam. Verwacht electrohouse met veel stijl. Vanavond de live show ter promotie van hun nieuwe plaat Triumph of Flesh.
De headliner van de avond: Reinhard Voigt mede-oprichter, live artiest en DJ van het uiterst productieve en succesvolle KOMPAKT label uit Keulen, Duitsland. Kompakt staat garant voor Europa’s beste minimal techno met een flinke dosis popmuziek. Voigt speelde samen met zijn broer Wolfgang (aka Mike Ink), Tobias Thomas en labelbaas Michael Mayer een belangrijke rol in de ontwikkeling van de minimale techno(pop) . Voigt geeft een knallende live set. Verwacht diepe, subtiele, maar toch stevige Duitse techno van het beste soort. In het café draait DJ Boonie een mix van disco, house en electro. DJ Boonie is beter bekend als Johan Kleinjan van het illustratie collectief Antistrot.

SCHÖN GEIL präsentiert ELECTRONIC VISION www.waterfront.nl
Datum: zaterdag 3 december
Plaats: WaterFront
Tijd: 23.00- 05.00
Entree: EURO 12
Live: Hrvatski (US), Dakar & Grinser (Disko B/ Berlin), Reinhard Voigt (Kompakt/ Köln) + DJ Basskowski
Bar: DJ Boonie (Antistrot)