Baby Ford

Minimal Eindhoven is klaar voor hele vette dingen. Na een hele toffe start van een nieuwe cyclus “minimal op zondag” in Studio 80 Amsterdam, beginnen zij vrijdag 11 november aan een nieuwe serie in de reeds lang bestaande maar kompleet vernieuwde Eindhovense trots: de Effenaar!!!

Waar de zondag zich leent voor een intieme bijeenkomst, maakt de vrijdag plaats om zwaar uit je dak te gaan. De kleine zaal zal het toneel zijn van dikke bassen, sexy lijntjes, freaky “voogels” en indrukwekkende visuals.

Met Baby Ford als eerste gast hebben we alvast een dikke binnenkomer. Zijn lekkere diepe, stoere sound sluit naadloos aan bij de compacte vormgeving en het indrukkende geluidssysteem van de zaal. Waar de afstand tussen artiest en publiek geminimaliseerd wordt, wordt de interactie en intimiteit vergroot.

De uit Londen komende Baby Ford heeft zijn sporen inmiddels ruimschoots verdient. Al sinds 1988 is hij prominent aanwezig in het toen nog alles omvattende house genre. Door de jaren heeft hij onder andere als: Baby Ford, Minimal Man, Soul Capsule en Sunpeople, furore gemaakt op (nog altijd) toonaangevende labels als: Perlon – Trelik – Pal Sl – Ifach – Force Inc. – Background. De labels Trelik, Ifach en Pal Sl zijn door hem zelf gestart en vele releases worden ondanks dat sommige al een decennium oud zijn nog steeds grijs gedraaid door niet geheel onbelangrijke mede pioniers als Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Daniel Bell maar ook door minder invloedrijke maar minstens zo ge├»nteresseerden zoals wij.

Naast Baby Ford zullen dus ook wij (Makcim, Minidell, EL-P en Schlumber) een aantal platen draaien. Zoals gewoonlijk zullen we proberen hiermee het feest “af” te maken.

Verwacht op vrijdag 11 november van Baby Ford: Decks, effects en veel eigen werk. Van “Minimal Eindhoven”: Hele vette platen, heel veel gezelligheid en enthousiasme. Van Project Aurora: Coole originele beelden.
Verder 300 toffe mensen in een fijne sfeer.

Wellicht tot vrijdag 11 november in de Effenaar.


Groetjes van Minimal EindhovenVrijdag 11 november
Kleine zaal Effenaar
Baby Ford – Makcim – Minidell – EL-P – Schlumber /// Project Aurora
Van 23.00 tot 04.00 en dan???
Kost 8,- euro

De kleine zaal bied ruimte voor 300 personen, dat is niet echt veel, dus als je zeker wilt komen kun je het best een kaartje kopen in de voorverkoop of kom een beetje op tijd op de avond zelf.