ID&T Radio logo

538 krijgt er een concurrent bij. Vanaf maandag 31 Januari 12:00 uur zal ID&T Radio weer door het leven gaan als Slam FM. Alle pers is ingeschakeld om de presentatie van het vernieuwde radio station bij te wonen. De radiozender die ooit nog opereerde onder de naam NEW Dance Radio werd al eerder omgedoopt tot Slam FM. Daarna werd het overgenomen door ID&T. Vanaf morgen dus weer Slam FM.

Dat de radio zender onder de vlag van ID&T niet het gewenste luistercijfers opleverde is misschien een van de redenen voor het afstoten van de radio divisie. Duncan Stutterheim heeft de radiozender ooit zelfs de grootste fout van ID&T genoemd. "Zelfs ik kan niet de hele dag boem boem horen". Tegenwoordig horen we dan ook te veel oldies, 'urban' en belspelletjes om 538 luisteraars af te snoepen. Wat de naamsverandering precies gaat betekenen voor de programmering zullen we morgen horen. Met het gegeven dat Mental Theo zijn eigen show zal krijgen laten ze ons in ieder geval niet echt hoopvol af wachten.

Slam!FM wil het gat wat Radio 538, Sky Radio, Yorin FM en Noordzee FM laten liggen opvullen. Het format gaat veranderen richting 'Top 40 dance'. Slam!FM wordt geen jongerenzender maar een zender voor jong Nederland met veel commerciële dance en Top40 muziek, maar dan zonder Nederlandstalig en rock. Hiervoor zullen speciale edits versies van bekende hits gemaakt worden. Inmiddels zijn de veranderingen nu al hoorbaar in het muziek format.

Of de zender lang in de lucht blijft valt nog nog maar te bezien. Het Commisariaat van de Media is in onderzoek of de zender zich houdt aan de Mediawet. Op grond van de bestaande voorschriften mag de zender slechts ongeveer één Top 40-hit per uur draaien. De rest van de programmering moet bestaan uit de muziek die gebonden is uit het kavel van de radiozender. De zender loopt het risico op een boete of zelfs het kwijtraken van de etherfrequentie.

Tuned out…