dancevalley

Meerdaagse festivals zijn er in ons land niet zo veel. Natuurlijk hebben we Lowlands en Pinkpop waar de laatste jaren ook steeds meer dance op het programma staat, maar een puur, meerdaags dance festival kenden we nog niet. Dat is verleden tijd want in 2005 zal 's Nederlands oudste dance festival 3 dagen duren!
Of het feest 's nachts doorgaat is nog niet bekend, wel is bekend dat de muziek vrijdag om 13u begint en op zaterdag om 10u. Na zaterdagnacht kan er door de passe-partout houders weer overnacht worden op de camping en zondag om 15u moeten de laatste bezoekers het terrein hebben verlaten. Het is ook mogelijk om alleen de zaterdag naar Dance Valley te komen.

Autoriteiten akkoord: Dance Valley Festival 2005 deze zomer 3 dagen!

Vaak werd door fans en organisator UDC gesuggereerd dat Dance Valley een ‘weekender’ zou moeten worden maar ieder jaar weer bleek de wens de vader van de gedachte. Vorig jaar nog zette UDC alles op alles om het tienjarig bestaan van Dance Valley Festival extra glans te geven maar de pogingen stranden toen nog op de inzet van een tiental politiemensen. Zojuist is bekend geworden dat op 5,6 en 7 augustus aanstaande in Spaarnwoude de primeur plaatsvindt waar heel dansminnend Nederland al jaren op wacht. Naar nu blijkt zijn alle obstakels voor het enige echte dance-weekend van het jaar uit de weg geruimd: de eerste meerdaagse versie van ‘het Woodstock van de Dance’ is een feit!

Brian Bout, een van de directeuren van UDC dat het bekendste en grootste dance event ter wereld organiseert:’Het goede bericht bereikte Cor, Ricardo (directieleden, red.) en mij gisteren. Het betekent een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Dance Valley in het bijzonder en een geweldige impuls voor de dance in het algemeen. Wij bij UDC, en ik denk dat ik ook voor onze fans mag spreken, zijn enorm blij met het besluit van de autoriteiten van de gemeente Velsen en Spaarnwoude. Het betekent immers dat Dance Valley Festival dit jaar in ieder geval het enige, echte dance weekend van Nederland zal zijn.

Het historische besluit van de betrokkenen luidt tevens een nieuw dance tijdperk in. In 2004 betekende de 'Decade of Dance' viering een gepaste afsluiting van 10 jaar dance en naar nu blijkt tevens het begin van een nieuwe periode. Meer dagen betekenen meer mogelijkheden.

Brian Bout hierover: 'Zonder al te ver op de besluiten en de plannen vooruit te lopen zullen wij een event neerzetten dat zijn weerga niet kent. Het eerste Dance Valley weekend van augustus 2005 als volgt zal verlopen: Op vrijdag 5 augustus start het event om 10.00 uur. De muziek start om 13.00 uur en de bezoekers zullen vervolgens overnachten op de speciaal ingerichte camping. Op zaterdag 6 augustus volgt de traditionele Dance Valley zaterdag die eveneens om 10.00 uur zal aanvangen. Na afloop van het festival kunnen de passe-partout houders terug naar de camping om daar te overnachten. Op zondag is het eerste meerdaagse Dance Valley voorbij en zullen de laatste bezoekers het terrein om 15.00 uur moeten hebben verlaten’.

UDC in Purmerend ondertussen staat op zijn kop. Aan de ene kant van het kantoor hangen de boekers die verantwoordelijk zijn voor de programmering van het event constant aan de telefoon met artiesten en managers om alle mogelijke schema’s naast elkaar te leggen. En aan de andere kant van het kantoor storten de eventdirector en eventmanagers zich vol op de te ontwikkelen area’s, stages, camping en alle bijbehorende faciliteiten. Termen als nachtprogramma’s en bioscopen vliegen over tafel en iedereen maakt zich op voor het dance event van het jaar.

Voor leden van de UDC Memberclub begint de exclusieve verkoop van de weekendkaarten van het Dance Valley Festival 2005 op 1 februari. Een maand later, op zaterdag 5 maart, start de algemene verkoop van kaarten voor het publiek. Deze tickets zijn normaal verkrijgbaar via Ticketbox en de bekende voorverkoopadressen. De ticketprijs voor zaterdag bedraagt Euro 62,50 en is daarmee Euro 2,50 goedkoper dan de toegangsprijs van vorig jaar. In de kaartprijs is inbegrepen gratis pendeldienst vervoer, gratis parkeren en gratis toiletten op het festivalterrein. De ticketprijs voor een campingkaart (passe-partout) bedraagt Euro 95,-
In de loop van de komende weken zal nog meer bekend gemaakt worden over de mogelijkheden van toegang, toegangsprijzen en programmering van Dance Valley Festival 2005. Houd de site www.udc.nl in de gaten!